• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 22:59

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Проблем с горните плавници ! (плати и хелери) + гупи вече

Започната от Morphined, 19.06.2010 12:33

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Morphined

dok70 и TOXIC ми препоръчаха да си намеря антибиотик.
Успях само Нистатин да намеря и съм започнал лечение с него по рецепта на колежката 1 таблетка на 25 кила вода. Нистатинът се разгражда веднага след пускането му в аквариума. Рибите го ИЗЯЖДАТ за норматив и попада директно в организма им,изгаряйки и унищожавайки гъбичките. Изключително съм доволен ! Прави водата малко блювоч,но действието му е неуспоримо.
Болни риби 87/105 вече + това че от тези 87 има още 7 оздравели от Нистатин-а които утре ще вкарам в изолатора за прекарали вече болестта риби.
Да се отбележи,че ЕДНА от рибите ми умря по време на дажбите с нистатин. Молинезия е и може да е хапнала повечко,но може да е умряла и по съвсем други причини + това жертви винаги има,дори и без лечение :)

wwladoo

Нистатина го ползвам близо 25год и съм доволен-дозировката е 1 табл. на 20л,която ползвам но за лечение на Ихтио-в комбинация с висока темпер.-30гр--в начален стадий на заболяването,дозирам и така 2 дни,после смяна на вода 30-40 проц. и почивка един ден но без да свалям темпер.,и после пак дозировка и така докато се излекуват,имало е риби от внос които са били зле-но винаги съм успявал с минимални загуби!!Дават го за гъбични заболявания,не съм наблюдавал да е умряла риба от дозировка с него,а по скоро е била вече на последна фаза-зараза!!Да има риби директно го хапват.За колеги със раст. аквариуми-да не се притесняват не поразява растенията,моите акв.са джунгли и до сега не съм наблюдавал поражения--малко става бяла мътилка но след известно време се оправя!!!Не съм ползвал за загниване на плавници,и не знам дали има ефект за това заболяване!!!
човек се учи цял живот--АКВАВИКТОРИЯ-БГ--ПРОДАЖБА НА АКВАРИУМНИ РИБКИ,СКАРИДИ,ОХЛЮВИ,РАЦИ И РАСТЕНИЯ

Morphined

Има и още как. Поразяващ ефект ! Аз сложих по 1 таблетка на 25 литра,защото все пак бях ползвал препаратчетата на Сера и Тетра преди това и ме беше страх.
Точно такава процедура ми препоръча колежката. 2 дни на таблетки и на всеки 3-ти ден почивка общо взето. Но не очаквах,че толкова бързо действа лекарството. Наистина НЕ поразява никакви растения и наистина замътва водата,но тя в действителност не е мръсна,само си променя леко цвета в сивкаво :)
А молинезията не беше болна,просто тъпото парче изяде цяла таблетка,гонейки другите риби от нея както куче си пази кокала. Все едно аз да изпия 1 кило хапчета,щях да се натровя дори валериан да беше,сама си е виновна :) Но война без жертви няма.

И все пак не очаквах,че такова лекарство и то струващо смешните 5 лева ще помогне толкова много.

wwladoo

Радвам се колега,че почва да ти се оправя проблема,ама и един съвет,вземи  ги поразреди тези рибки,че както ги беше наблъскал в аквариума!!Да не спомагаш сам за нови проблеми-- *DRINK*
човек се учи цял живот--АКВАВИКТОРИЯ-БГ--ПРОДАЖБА НА АКВАРИУМНИ РИБКИ,СКАРИДИ,ОХЛЮВИ,РАЦИ И РАСТЕНИЯ

Morphined

200 от тях  утре ще заплуват към едно магазинче  :coffee: Т.е. във 175-литровия остават 80 рибки (малък размер) което мисля е добре.
Беше ме страх да ги "разредя" да не вкарам болест на някой просто,затова изчаквах,не бих продал риби с потенциал да се разболеят.
Болни риби в момента 63/105 (има много нови излекувани) пускам им ден почивка без Нистатин,по предписание  *THUMBS UP*

wwladoo

В 175л.-80 риби подрастващи--така е по добре,ще влезеш ти във час,ама........та даже и ще почерпиш,нищо че е виртуално,важното е жеста!!! ;-) *DRINK*
човек се учи цял живот--АКВАВИКТОРИЯ-БГ--ПРОДАЖБА НА АКВАРИУМНИ РИБКИ,СКАРИДИ,ОХЛЮВИ,РАЦИ И РАСТЕНИЯ

Similar topics (5)

49017

Публикации: 11
Прегледи: 4123

57120

Публикации: 3
Прегледи: 1924

23533

Публикации: 56
Прегледи: 18009

34797

Публикации: 2
Прегледи: 4148

32109

Започната от vesmes


Публикации: 33
Прегледи: 12441