• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
25.04.2024 19:21

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Нов аквариум-проблеми с рибките

Започната от *_butterfly_*, 10.12.2009 21:06

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*_butterfly_*

На 19.11.09 стартирах 60литров аквариум.Беше комплект със филтър- Elite Стринграй 15 Filter ,нагревател - 100 В Elite Хеатер и лапма - Сън-Гло Флуоресцент Т8 флуоресцент- 20 ватт 46см и ЛЦД термометър.Дадоха ми и две шишенца с капки - Нутрафин Aqua Плюс и Нутрафин Cycle.Нямам помпа-незнам дали е необходима забелязвам че някои от рибките постоянно са на повърхността незнам дали се дължи на това.
Та наредих всичко в акварюма налях вода и сложих оказаното количеещво от двата вида капки.На уптването пише че след като се сложат капките след 48 часа в акварюма могат да се сложут първите 2-3 рибки та след да дни аз си купих 2 хелера мъжки и женски.Забравих да спомена че имаше само 1 изкуствено растение тогава.Температурата на водата е около 25-27 градуса и филтъра работи непрекъснато.Лампата работи около 10 часа на ден.Гледах така 2-те рибки около 6 дни и всичко беше идеално.Затова отидохме и купихме още 3 молинезии-2мъжки и 1 женска.Пак още 6 идеални дни и купихме 3гупи-2женски и 1 мъжка и 1 мъжка бета.Сложих ги в акварюма и след 6-7 часа по-дребната женса гупа умря-без никакви видими признаци на боледуване,На следващия ден умря и бетата.2дни след това другата женска гупа роди 7 малки и 3 -4 часа по-късно умря-и тя не изглеждаше болна беше много жизнена рибка и апетит си имаше...На другия ден и едната мъжка молинезия умря.И днес умря и последната гупа.Сега останаха 2-та хелера и две от молинеззиите.Рибките както са добре и си плуват изведнъж забелязвам че се застояват доста време на повърхността на водата и дишат тежко ставт мудни и плуват турдо и губят апетит и за 3-4 часа умират.Много бързо става всичко.За сега другите 4 изглеждат добре но се притеснявам за тях.Едната хелерка забелязах преди седмица че започна да се появява черно петно до аналната перка-явно е бременна и много искам да имам и бебенца от нея,но..
А водата първите две седмици ми казаха да сменям през ден по 10% със прясна вода в кято да добавя от двата вида капки.и след това да сменям по 10-15% веднъж седмично. поседно смених водата във петък и ще я сменя в петък или събота пак(по 10-15%).
Храня рибките със Нутрафин Мах -това е най-добрата храна тук.
Това е не съм правила тестове на водата до сега,но може би скоро ще вземем..
Незнам дали оже да е причина това но казаха ми че зареждат магазина с рибки всеки четвъртък в зоомъжазина а аз взех моите(гюпите и бетата които умряха) в петък.Незнам може от стрес да са умрели ,но пък последната гупа умря 5 дни след като ги взехме..
Немога да разбера каква е причината да умират,бихте ли ми дали съвет?
Благодаря

discus

Здравей и добре дошъл/а не виждам нищо стряскащо в начина на запуск на аквариума. Рибките могат да умират по много причини. За начало е хубаво да вземеш някакви тестове за водата, а именно за нитрити и нитрати, можеш да увеличиш % на сменената вода до 25-30 на седмица. Ако имаш време можеш да ги разпределиш и да сменяш през ден-два.Махни пластмасовите растения и сложи нещо живо.

Лора

Цитат на: *_butterfly_* - 10.12.2009 21:06

и купихме 3гупи-2женски и 1 мъжка и 1 мъжка бета.Сложих ги в акварюма и след 6-7 часа по-дребната женса гупа умря-без никакви видими признаци на боледуване,

  Как ги пуснахте в аквариума, веднага или ги темперирахте първо. Ако са пуснати веднага, може би това е причината едната рибка да умре няколко часа след пускането и в аквариума. В магазина са гледани по едни параметри, във вашия са други. И ттемпературата на водата в пликчето най верочтно е била много по ниска. На повечето рибки това не им допада. Както те съветва колегата discusс е едни тестове може да се разбере, какво е положението в аквариума.
Най верочтно и азтония цикъл не се е завъртял както трябва. Ето и статийка да прочетеш за него, както и защо трябва да има живи растения в аквариума.
http://aquariumbg.com/forum/index.php?topic=1657
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

*_butterfly_*

Забравих да спомена че преди около 9-10 дена купих 5 растения не съм сигурна за имената-3от един вид-зелени със леко завити дълги листа тръгващи от грунда.и 2 едни със по-широки листа зелени отгоре и лилави отдолу.рибките ги оставям за 20 минути с плика в моя акврюм и тогава ги покам вътре.не ги слагам веднага.благодаря за съветите ще започн да сменям по-повече вода и ще видя кога ще мога да ида да взема тестовете че те са в друг град в моя няма зоомъжазин.ще прочета за този азотен цицул че това не  ми е много известно.Благодаря.
много странно докуто всичко беше наред започнаха да умират дали трябва да взема помпа незнам дали филтъра е достучен.

(извинете за правописа превеждам с кирилизатор защото тук нямам български)
:-)

_777_

След като се темперира водата започни да добавяш по малко вода от аквариума в пликчето през 5 минути на 3-4 етапа и чак тогава пускай рибките в аквариума. :-)
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs18.postimg.org%2Frg38pb2jt%2F24_05_15.jpg&hash=6f97fcaa79676235e44de93c1abe16d6edfa3739

Similar topics (5)

41500

Публикации: 5
Прегледи: 2035

41414

Публикации: 5
Прегледи: 2654

34915

Публикации: 10
Прегледи: 6141