Българска Аквариумна Енциклопедия

ОБЩИ ТЕМИ => Проблеми => Проблеми при рибите => Темата е започната от: BubbleLover в 14.07.2019 21:09

Титла: Моята Бета Рибка
Публикувано от: BubbleLover в 14.07.2019 21:09
Добър вечер.
На 1 юли си купих моят пръв домашен любимец - Бета мъжкар.
Жената в магазина ми каза, да го храня веднъж дневно, и веднъж в седмицата да му сменям водата, и че може да издържи един ден без храна. Не знам рибката ми на каква възраст е. Като се прибрах вкъщи , видях че не е цялостно син, а има доста сиво отгоре. Предполагам, че е по-възрастна рибка.
Всеки ден гледам рибката, като състояние. Като цяло нищо не разбирам, и постоянно се притеснявам дали живее добре.
Наблюдавах как не мърда много първите дни. Предполагам свикваше с аквариумчето си. След това започна повече да се движи, но има моменти, в които просто стой на едно място, без да мърда.
Храня я с по 5-6 гранулки на ден. Държала съм го два дена гладен, само, само зашото ме е страх да не му давам прекалено много храна, и защото жената каза, че е добре за тях. Всяка неделя задължително и сменям водата. Понеже никога не оцелвам правилното количество вода за аквариума, реших да преваря вода в два съда.
Винаги слагам филтрирана вода, която я преварявам, и престоява минимум 15 часа с капак отгоре, за да не влизат някакви мръсотийки.
Точно така направих и днес. Но очевидно един от съдовете не беше добре измит, и нещо имаше във водата, стоеше като мъгла, той стоеше в тази вода, защото целия процес на филтриране, преваряване и престояване е дълъг и не можех веднага да му сложа нова вода. Опитах се да го снимам, надявам се поне малко да добиете представа. Излязох навън. И се прибрах и загледах рибката си. Не знам аз вече ли си въобразявам, но все едно има нещо бяло по нея.
Моля ви хора, дайте ми съвет/ какво да правя/ как да я отглеждам.
Просто искам рибката ми да живее щастливо и дълго.
Пожелавам ви приятна вечер.
Благодаря за вниманието и отговорите.