• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
16.04.2024 19:06

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Може ли да прекъсне раждането при гупа?

Започната от JonJay, 16.02.2011 17:07

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

JonJay

Здравейте. Преди два дни отделих женска гупа в родилка в общия аквариум. Вчера сутринта забелязах, че в аквариума плуват 2-3 новородени и след проверка установих, че има малки места в родилката, през които могат да минат. Наложи се да отделя за половин час гупата в отделен малък аквариум за да обърна подложката на дъното на родилката и после върнах рибката обратно там. Но тя спря да ражда, а корема продължава да си е все същия - много подут, с характерното черно петно и почти с правоъгълна форма. Досега много пъти съм бил свидетел на раждане на гупа, ама това ми се случва за първи път. Не знам на какво се дължи това, може да е от стреса при преместването, ама може ли да роди няколко рибета и после да спре да ражда при положение, че си е още бременна? Поне според мен е още бременна. Моля за съвет - да я оставя ли в родилката още един два дена ако има шансове да роди или да я пусна при другите риби? Благодаря предварително.

bradi4a

остави е в родилката до като роди напълно

Morphined

Често се случва като преместиш раждащата риба да спре временно. Ако бръкнеш с кепче да вадиш малки също е възможно. Причината е стрес и в двата случая.
Но съм имал случай на хелер обаче,който направо си спря да ражда. Може просто да съм уцелил когато е родила последното малко,кой знае. Чаках го два дни. Съветвам и теб да почакаш толкова.

JonJay

Благодаря. Ще я оставя още два дни и после ща кажа какво е станало.

Poison-Girl

Здравейте,понеже и аз имам същият проблем решим да потърся съвет тук от по-знаещите.Когато се събудих видях,че в родилката има 4 бебенца погледах я известно време,но не продължи да ражда.Реших да не я местя,за да не се стресира,а и за да може да роди напълно,но и до днес не е родила.Някой може ли да ме посъветва как трябва да постъпя?Благодаря ви предварително.

MeTogu

Подмени малко вода в аквариумчето в което ще ражда рибката.
Има ли вътре някакви растения,това все пак я успокоява.Друг начин е като сложиш до аквариума друга риба за да може да я вижда,така стреса намалява значинтелно.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

Poison-Girl

Ами при самите рибки няма водорасли, тъй като са в родилка в общия аквариум,а колкото до друга рибка,в родилката са 2 понеже и двете са мами.Ще сменя част от водата и дано да помогне,поне да не се мъчи рибката,понеже четох,че може да се запече и дори да умре..дано не се стига до там

Similar topics (5)

46160

Публикации: 2
Прегледи: 1601

30902

Започната от hell_boy_sf


Публикации: 3
Прегледи: 2719

50263

Публикации: 0
Прегледи: 1954

22810

Публикации: 4
Прегледи: 4500

39814

Публикации: 5
Прегледи: 2814