• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
25.04.2024 00:10

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Моите рибки в аквариума ми. СТАРТ

Започната от boxko, 17.02.2011 21:28

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Асен Евгениев

Цитат на: boxko - 05.03.2011 20:04
Какво разбираме под много укрития ?
Много места за криене.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

boxko

Признак на какво е, когато част от рибоците се застояват на повърхността ?

Caxapa

И ако дишат учестено е признак, че тренират да не дишат.  Признак е на липса на кислород във водата. Колко литра ти е акварума, колко риби, каква температура на водата и с каква техника-филтри си?...


boxko

114 литра, за сега имам 6 гупи, една молинезия, две сомчета, ендлерка, AquaEl -филтър дебит 450/литра, нагревател Resun 100 W, температура 26 градуса, стартиран е преди 2 седмици и малко с водорасли (дъбче и още едничко). Рибите стоят в горния слой на водата предимно и се чудя дали това е нормално.

Асен Евгениев

Гупите там си стоят. Трябва да сменяш вода, аквариумът не е стабилизиран още.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

boxko

Днес като се прибрах и молинезията беше легнала на дъното, помислих я за умряла, ама като я джитнах с кепчето и започна да си плува наляво надясно, трябва ли да имам притеснения за това нейно поведение ?
: 21.03.2011г 19:07ч
Пак легна, на почти същото място  :buff:

dorbitan

Цитат на: boxko - 21.03.2011 22:45
Днес като се прибрах и молинезията беше легнала на дъното, помислих я за умряла, ама като я джитнах с кепчето и започна да си плува наляво надясно, трябва ли да имам притеснения за това нейно поведение ?
: 21.03.2011г 19:07ч
Пак легна, на почти същото място  :buff:
Може и да се гътне.И най-важното е да сменяш водата по-често за да не се изтровят рибетата в началото!

boxko

От какво пък ще гътне ? Тя много рядко залижава, сякаш си ляга да спи =-O =-O. Днес е много жизнена, купих и другарче, водата я смянам всяка седмица по 1/3, ако трябва и сега ще започна да смянам малко ? *dontknow*


boxko

Здравейте акваристи, мисля, че имам сериозен проблем, така че ще помоля за съвети. Та, нямаше ме два дни вкъщи и като се прибрах какво да видя: две бебета гупички плуват из аквата, това добре, бременната гупа е родила и двечки са успели да оцелеят, НО всички риби лежат на дъното, някой не се плашиха от мен, като че ли бяха изморени и не им пукаше, че могат да бъдат наранени, а десетте неонки бяха така бледи, бледи... *dontknow*. Подчертавам, че аквата е 114 литра, филтър АкваЕл 450 литра/час дебит, на който филтър помпичката за въздух беше пусната почти на макс. Веднага, като видях, че рибите за залежели изключих уредите и започнах да точа водичка, да правя смяна (30%), но още преди да съм източил и няколко литра рибките започнаха да показват активност, апетит, плуваха нормално, а единственото, което бях променил е спирането на помпичката за въздух и филтъра и нагревателя. Може ли там да е бил проблема, ако не тогава къде е ? Какво да правя ?
П.П. Забелязах, че едната ми женска гупа е цялата в нещо бяло, приличащо на паяжина  :duvar: :duvar: *SORRY* *SORRY*. Огледах всички други риби, те нямаха такива деформации, отделих рибата и не знам какво да я правя ? Има подобна паяжина предимно по перките, а по тялото и стои като точици...каква ще да е тази болест, от къде ще съм я лепнал, ще зарази ли другите, как да лекувам,
Аква 114 литра, филтър Аква Ел, нагревател Ресън 100 вата, Осветление 80 вата, температура 26-27 градуса, стартиран преди 3 седмици, смяна на водата от две седмици 1/3 на всеки 3-4 дни, обитетели: 5 възрастни гупи и 3,4 мъници, два сома (целуващи) и един джоли, 10 неонки, две молинезии, растения: доста дъбче, лимонче, мангров корен, и две, чиито имена не знам.
Моля ви, не критикувайте, а помагайте  *SORRY* *SORRY*
: 28.03.2011г 00:12ч
*dontknow* *dontknow* *dontknow* *dontknow* *dontknow* :ranting: :ranting: *dontknow* *dontknow* :duvar: :duvar: *SORRY* *SORRY* *SORRY*

BOJO

Всеки минава по трудния път. Както и да е . Смени 60-80% от водата и никакво хранене поне 3 дни. След това по 1 хранене на 3 дни. За болната рибка : дай снимка .

boxko

Болната рибка вече я няма, колкото до поведението на другите рибоци, откакто намалих стуята за въздух е коренно различно, енергични, цветни, с апетит. Неоните си върнаха цветовете с изключение на 1-2, които са все още бледи. Възможно ли е всичката тази дъндания да е от въздуха ?
Притеснявам се да не ми се заразят другите рибоци от същата тази болест, която лепна едната гупа...  дали има такава вероятност ? Вчера смених 30 % от водата в другиден смятам още веднъж. Оглеждам всяка рибка, но не забелязвам нищо само на една малка гупичка две точици на опашката, но това може да е нещо от украсата й  *dontknow*, а щях да забравя сега от притеснение да не заразят съблюдавам и сома "джоли", който пък на тялото си има едни синички блещукащи неща, но са по скоро люспи, по опашката няма такива. Вие как мислите ?

boxko

Хора, искам да попитам нещо: Мога ли да си взема една сребърна акулка (малка), за да си я гледам докато порасне малко повече ? В аквата вече имам 4 възрастни и 4 мънички гупи, 5 молинезии, два хелера, 10 неона, един сом джоли и два целуващи. По прицип това щеше да е състава на аквата (заедно с около 10-15 скаридки), но сега ми щъкна идея за акулка. Как мислите ?

Асен Евгениев

Цитат на: boxko - 31.03.2011 19:22
Мога ли да си взема една сребърна акулка
Не е добър вариант.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

boxko

Колеги, помагайте. Едната златна молинезия  лежи на дъното, а като и чукна започва да и плува. Понякога минава през листата на растенията, чуквайки се леко в тях странично. Гледам и другото моли започва да залижава пкрай нея. Паразит ли е това ?
Какво да правя ?

Similar topics (5)

22587

Публикации: 6
Прегледи: 2639

50922

Публикации: 3
Прегледи: 3575

32957

Публикации: 16
Прегледи: 8739

58009

Публикации: 17
Прегледи: 4260