• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
20.04.2024 04:42

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Масово "измиране" на рибките

Започната от danail_karadaliev, 29.08.2005 07:42

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

danail_karadaliev

Хехехех, както вече споменах бетата заедно с двата трихогастера е отделена в един малък аквариум. Те си стоят там ;).
Знам, че не може без тея неща, не ми умират рибки за пръв път, но към тея неонки се бях привързал без да искам и ме е яд, че съм допуснал да умрат.

Vojda

Ами неприятно,но се случва да растартираш заради някоя упорита бактерийка(вирусче).Неони съм гледал с какво ли не(е нямам в предвид изгладнели щуки)и не съм имал такива проблеми(неоните си имат техни си болежки  :? ).Ако е побой то по-скоро са трихогастерите,но по-добре допусни че е болест и "извари" добре.И после пак.....неоните поне са евтини :lol:  :evil:
Успех с новия аквариум! :wink:

chandler

Цитат на: "Vojda"неоните поне са евтини :lol:  :evil:

ако са червени, не бих казал, че са много евтини :)
chandler

danail_karadaliev

Точно червени неонки, 5 такива си взех още от самото начало, това са ми от първите рибки и тъкмо поотраснаха вече и айдеее. Е то и да ме е яд няма особено смисъл де. Ясно е, че ще се вземат нови, но ще изчакам до началото на следващата седмица да видя дали вече всичко е наред в аквариума.
Ако е наред мисля да комбинирам червени, сини и черни неони (тук има само тея видове) в аквариумчето, без да вземам по-едри риби.

chandler

Цитат на: "danail_karadaliev"Точно червени неонки, 5 такива си взех още от самото начало, това са ми от първите рибки и тъкмо поотраснаха вече и айдеее. Е то и да ме е яд няма особено смисъл де. Ясно е, че ще се вземат нови, но ще изчакам до началото на следващата седмица да видя дали вече всичко е наред в аквариума.
Ако е наред мисля да комбинирам червени, сини и черни неони (тук има само тея видове) в аквариумчето, без да вземам по-едри риби.

че радвай се, че има "само" червени, сини и черни неони. някъде и толкова няма ;)
chandler

danail_karadaliev

Хахахахах, е чак пък да се радвам :D . Да не живея в на луната все пак :P . Тук в Шумен имаме реално един добре зареден магазин и няколко по-малки, които са практически на една улица през няколко метра.

Разнообразието на рибки не е малко, както и на храна, но откъм техника, химикали... и най-лошото на растения е много зле. Практически има 2-3 вида разстения, които освен високата си цена не предлагат нищо друго :lol: .

zmeq

Е как 2-3 вида, в единия магазин имаше поне 3 вида анубиаси само.
А и в другите не е чак толкова зле.
Сега е песен в сравнение с преди 3-4 години, докато бях в Шумен още :)

danail_karadaliev

Ами аз казвам какво е предлагането в момента. Значи в единият магазин имат голямо разнообразие из самите си аквариуми, но те не се продават. Продават 2-3 вида, които са същите като в другите магазини.
Може би просто сега съм уцелил такъв момент де, но казвам мои преки впечатления :( .

Longanlon

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

danail_karadaliev

Longanlon мерси, но аз съм ги прочел вече тея статии, хубави са определено :). Днес си засадих вече водораслите и на тоя етап всичко в аквариума е наред 8) .

tishovsx

....искаш да кажеш РАСТЕНИЯТА  :wink:
IN A REEF AQUARIUM, ONLY BAD THINGS HAPPEN QUICKLY

danail_karadaliev

Да наистина, мерси за поправката :). Засадих водните разстения, не знам защо още от дете им викам водорасли и така си им казвам понякога макар, че определено знам, че е грешно :oops: .
Днес отново се зарадвах на нашите тук магазини... оказа се, че в нито един не мога да намеря жива храна и май ще се наложи да отида и да си събера сам.

Тони

Цитат на: "danail_karadaliev"............Днес отново се зарадвах на нашите тук магазини... оказа се, че в нито един не мога да намеря жива храна и май ще се наложи да отида и да си събера сам.
Според мен тук се крие отговора на въпроса за масовия мор, :wink: а не в бетата и трихогартрите 8)
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg293.imageshack.us%2Fimg293%2F4525%2Fdsc01245editedzg1.jpg&hash=2c575e6a505c8a44fc649f5cdac35d60b1303f00Тука ред нема, ама требва да се спазва!

danail_karadaliev

Хехехехе, това, което казах беше казано с ироничен тон. Как ме виждаш мен да ходя да събирам жива храна и да си я пъхам после в аквариума :roll: ?

Тони

Ми, тя и от магазина не е по стерилна :roll:
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg293.imageshack.us%2Fimg293%2F4525%2Fdsc01245editedzg1.jpg&hash=2c575e6a505c8a44fc649f5cdac35d60b1303f00Тука ред нема, ама требва да се спазва!

Similar topics (5)

33845

Публикации: 27
Прегледи: 7998

59371

Започната от radiwwww


Публикации: 8
Прегледи: 4856

29611

Публикации: 12
Прегледи: 3792

22587

Публикации: 6
Прегледи: 2637