• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
24.04.2024 10:51

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Ихтио?!

Започната от Никол76, 19.04.2017 14:25

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Никол76

Здравейте!
Така,преди да почна с проблема свързан с моя аквариум искам да кажа,че прочетох доста теми за ихтиото и за хора,които са се с правили с него.Въпреки това имам няколко въпроса.
Така-аквариума ми е 22 литров.Обитателите в него са:3 скаларии и 2 трихогастера.Знам,че е като манджа с грозде,но се подгорвя нов по-голям аквариум.Получих рибите без да знам и този аквариум беше единственото с което разполагах.
И така-рибите ми умират.Умряха ми общо 3 риби-не съм забелязвала следи от ихтио по тях,затова и не съм предприела нищо.След всяка умряла риба преглеждах останалите за ихтио,но такива бели точици те нямат.
Днес като се прибрах заварих още една риба която е на път да умре-от скалариите.Седи в един ъгъл на повърхноста и не мърда.Както останалите умрели.Сега видях,че по другата ми скалария има бели точици.Три от едната страна на тялото и няколко от другата.Сигурно това е ихтио?
Имам няколко въпроса-какво лекарство препоръчвате (освен метиленово синьо)?
И също така-в общия аквариум ли да го изсипя или да отделя рибката?


Отивам да чета още теми по въпроса.

Lightning_boy

Има доста дебела тема за лечение с нистатин. Аз лично съм ползвал препарати на Sera успешно. Чувал съм за лечение с йод и сол, ама това не съм го пробвал. Слагал съм само малко сол във водата, което после ми обясниха, че били врели некипели...
Ихтиото се хваща от заразени риби или от стрес. Според мен при Вас е от стреса. Прекалено е малък аквариума. Ако може да качите малко снимки, ще е добре. Или поне повече информация. Филтрация, смени на вода, някакви стойности на водата...
Според мен е добре да третирате целият аквариум. В упътването на продукта, ползвах аз си пише всичко точно как се прави.
Поздрави и дано съм бил полезен  *privet*
Вади си вода от новия кладенец, но не плюй в стария.

Никол76

Благодаря за мението @}->--
Ще се опитам да кача снимка,а иначе информация-Всяка седмица премахвам половината вода от аквариума и сипвам още толкова.Водата е престояла 24 часа.Температурата е от 20-25 градуса.

Similar topics (3)

36024

Започната от oranda


Публикации: 9
Прегледи: 8512

45123

Започната от radoto


Публикации: 2
Прегледи: 1632

37159

Започната от Kalin 27


Публикации: 3
Прегледи: 2742