Hello !

International Balkan Aquascape Contest
Страници: [1]   Надолу
Автор Тема: Гниене на плавниците и бели лишеи  (Прочетена 310 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
MaiqJordanova
morski_angel
Член на форума към БАЕ
Неактивен Неактивен

Местонахождение: Бургас
Публикации: 20

« -: 04.02.2012г 18:06ч »

Тъжно Здравйте  преди 2 седмици ми се разболяха рибките първоначално започнаха да се търкат в грунда  помислихме че е ихтио и третирах
84;е със трипафлавин аквариума бе покрит със кърпа да е затамнен в аквариума има и сол по доза: 1 сл. сол на 10л. вода  Ефект никакъв! След лечението смяна на вода 50% Плача   След това сложихме метиленово синьо ефекта беше същият! След лечението смяна на вода 50%. А забелязахме че на някой от гупите започват да им гният перките и едни бели лишеи им се образуват по телата и плавниците (но не по целите риби а тук там ) ! След като се появи това гниене на плавниците вече взехме  Сера Бактопур третираме 1-ви ден 22капки на 20л. вода 2-ри ден почивка  3-ти ден пак по 22 капки на 20л. вода. Така какво забелязах от първоначалното лечение със бактопура рибките спират да се търкат толкова много и им изчезват белите лишеи но гниенето продалжава и рибките умират ..... Сега пак провждаме същото лечение със сера бактопур както е описано по горе.
Обем-50л.
Грунд-2 см.
дебелина на камачетата: не са камачета а натрошени мидени черпупки черни и бели на по 3-4мм.
Растения:валиснерия(гигантска) и нана,роголисник,дъбче и водна леща
Стартиран аквариум преди 2 месеца
Рибките изяждат хранта си за 1-2 мин. Брой хранения: 2 сутрин и вечер
Температура 27 градуса
Осветление: една голяма пура не я знам колко е  осветлението се даржи включено по 7-8 ч.
Риби: 3 Хелера 3 черни молинезии 2 бели молинезии 3 анцитруса 2 обикновенl5;и и един албинос,4 сомчета 2 коридорас 1 албинос 1 бронзово смоче, гупи 6

Значи отначало само гупите се търкаха в грунда но вече абсолютно всички без анцитрусите се търкат  Тъжно  Интересното е че само при гупите се наблюдава гниене на плавниците при другите рибки не. Имам само умрели гупи (за жалост черно тукседо ,ендлери и диваци;( ) Забелязахме че на мъжката черна молинезия по главата има някакви бели петна и едното е доста голямо но не са като другите лишеи на гупите  Тъжно

Благодаря на всички отзовали се предварително.
Активен

Peza
Член+ на форума към БАЕ
Неактивен Неактивен

Местонахождение: София, ж-к Градина
Публикации: 269

Мрън - мрън

« Отговор #1 -: 04.02.2012г 20:08ч »

Здравей,
За начина на лечението не мога да помогна с нищо. Да чукна на дърво нямам личен опит засега. Но искам да обърна внимание на грундът ти. Струва ми се, че с такъв грунд от счукани миди твърдостта и алкалността на водата ти ще е по-висока от тази които рибките ти предпочитат, а от там и проблемът с който се бориш в момента. Мерила ли си я (и общата и карбонатната), както и Ph?
Активен

Кеф цена няма!

MaiqJordanova
morski_angel
Член на форума към БАЕ
Неактивен Неактивен

« Отговор #2 -: 04.02.2012г 20:08ч »

Здравей,
За начина на лечението не мога да помогна с нищо. Да чукна на дърво нямам личен опит засега. Но искам да обърна внимание на грундът ти. Струва ми се, че с такъв грунд от счукани миди твърдостта и алкалността на водата ти ще е по-висока от тази които рибките ти предпочитат, а от там и проблемът с който се бориш в момента. Мерила ли си я (и общата и карбонатната), както и Ph?

Тъжно Не не съм .  Забелязах че в зоо магазина от кадето купих грунда всички аквариуми бяха със същият грунд  Тъжно Но ще го махна благодаря ти !
Активен

Peza
Член+ на форума към БАЕ
Неактивен Неактивен

Мрън - мрън

« Отговор #3 -: 04.02.2012г 20:08ч »

Тъжно Не не съм .  Забелязах че в зоо магазина от кадето купих грунда всички аквариуми бяха със същият грунд  Тъжно Но ще го махна благодаря ти !
Е не бързай да ми благодариш. Възможно е да бъркам, а това може да се провери с тест. Ако всичко е наред там (Kh, Gh i Ph) значи причината е другаде. Но ако си решила за всеки случай да го махнеш е друг въпрос. За всеки случай да те попитам на колко време и по колко сменяш вода по принцип, като изключим сега по време на лечението?
Активен

Кеф цена няма!

MaiqJordanova
morski_angel
Член на форума към БАЕ
Неактивен Неактивен

« Отговор #4 -: 04.02.2012г 20:08ч »

Е не бързай да ми благодариш. Възможно е да бъркам, а това може да се провери с тест. Ако всичко е наред там (Kh, Gh i Ph) значи причината е другаде. Но ако си решила за всеки случай да го махнеш е друг въпрос. За всеки случай да те попитам на колко време и по колко сменяш вода по принцип, като изключим сега по време на лечението?
Кафе Всяка седмица сменям по 20 % а на месец по 50 %  Имам и  уред за сифониране  на дъното и грунда (един маркуч със две трабички който влизат една в друга)
Активен

Peza
Член+ на форума към БАЕ
Неактивен Неактивен

Мрън - мрън

« Отговор #5 -: 04.02.2012г 21:09ч »

Ако имаш възможност отскочи до магазин и вземи един тест от тези с лентичките, комбиниран 5 или 6 показателя, около 20-25лв са. Никога не е излишен. А за болестта и лечението оставям по-компетентните от мен да ти дадат съвет, на мен ми се струва, че правилно си се ориентирала към бактопур. Стискам палци рибетата да се оправят.
Активен

Кеф цена няма!

beta61
Член+ на форума към БАЕ
Неактивен Неактивен

Публикации: 102

« Отговор #6 -: 08.02.2012г 12:12ч »

Здравей колега пробвай с тетрациклин 1-на капсула на 10л. вода лечебния ефект започва на 5-ия ден а след 8 денонощия рибките трябва да оздравеят
Активен

stanislav89
Член+ на форума към БАЕ
Активен Активен

Местонахождение: Стара Загора
Публикации: 125

« Отговор #7 -: 13.02.2012г 17:05ч »

http://aquariumbg.com/index2.php?inspage=show_item.txt&id=162&vid=3
разгледаи тук симптомите и ще прецениш с какво да лекуваш
: 13.02.2012г 16:04ч
Може и да намалиш температурата на 23-25 градуса
Активен

DJER
Член+ на форума към БАЕ
Неактивен Неактивен

Местонахождение: Варна България
Публикации: 175

кеф ми е да се занимавам с риби и птици

« Отговор #8 -: 13.02.2012г 21:09ч »

Имаш комбинирана инфекция от бактерии и гъбички, щом си почнал с препаратите на сера, може и да продължиш, има богата гама от тях. Слагането на сол в твоя случай е оголило(ако мога така да се изразя)рибите да бъдат нападнати от бактерии, пада им защитната слуз, ако ме разбираш, така че продължи със сера бактопурдирект(таблетки, по добри са) и или коста пур или микопур.
Активен

cheatah
Член+ на форума към БАЕ
Неактивен Неактивен

Местонахождение: София
Публикации: 75

Тук ли треа да напиша нещо забавно?

« Отговор #9 -: 14.02.2012г 11:11ч »

Лекувал съм рибки със същите проблеми.Препарата е сера бактопур ДИРЕКТ на таблетки,гниенето изчезна за 1 но денонощие.Ако след лечение все още имаш проблемни рибки разтваряш 1 таблетка в 2,3 литров съд и там пускаш болните рибки за 20 30 мин.
Активен

xoxi
Член+ на форума към БАЕ
Неактивен Неактивен

Местонахождение: Добрич
Публикации: 251

« Отговор #10 -: 14.02.2012г 12:12ч »

http://aquariumbg.com/forum/index.php?action=articles&n=112
почети малко тука успех Супер Супер
Активен

Страници: [1]   Нагоре
Изпечатай