• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
24.04.2024 11:04

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

дискуси проблем

Започната от teo_21, 12.01.2011 17:53

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

teo_21

12.01.2011 17:53 Last Edit: 23.01.2011 19:31 by teo_21
 *lockздр колеги имам 7- дискуса от 6 месеца два от тях не се хранят поне докато седя и ги гледам като им  дам храна тетра дискус само другите 5 ядат  а вапросните риби не обращат никакво внимание на храната кав м е проблема и защо така  ,ако някои знае кав е проблема нека да сподели *thanks :'( *thanks *bg* *privet* *privet* *privet* *CRAZY*така е от 2 месеца

kapacitet

Не мога да ти отговоря защото си дадох магическото кълбо на друг колега. Някой друг гадател за се изкаже моля.  :popcorn:
: 12.01.2011г 18:06ч
Дай малко повече информация за аквариума. Литри, обитатели, растителност, кога е стартиран, как се грижиш за него, от кога са рибите, цялостно поведение, цвят на водата, храниш ли ги, не ги ли храниш, по колко пъти на ден.

teo_21

12.01.2011 21:07 #2 Last Edit: 13.01.2011 11:16 by }|{opukc
както писах по горе имам ги от6-м и ги храня с тетра дискус акжата ми е 110 литра гледам ги с 2-анцитроса, на 6 см 2 тернеции 5 см ,2-боции,5-6 см  водата е идеално бистра  но като параметри не знам каква е.като гледам не би трябвало да има проблем  *thanks *THUMBS UP* *bg* *privet* *CRAZY* *CRAZY*

grek


колега не им ли е малко тесничко на тия рибоци в 110 литра ,
аз си мисля че аквариума трябва да е минимум 300 литра за толкова много риби  *bg*
сори за спама *dontknow*

Татарчев

Колегата е прав за литража... Забелязах от снимките в профила ти че нямаш естествени растения и имаш доста мидени черупки и рапани. Дискусите обичат мека вода, затова по-добре махни и мидите и рапаните. Сподели по колко литра сменяш на колко време, каква ти е филтрацията, Какви пълнежи използваш и т.н. Трудно е да се даде диагноза без достатъчно информация, както са ти намекнали колегите.
Поздрави и успех!

mirata

Да използват темата:

Имам 6 дискуса и 20 неона в 130л. умерено залесен аквариум.
От 15 дни са при мен и още не са се адаптирали добре, но по-големите 10-12см. започнаха да ядат, до като по-малките 5-6см. въобще не се и опитват да хапват!
От два дни гледам, че единият от големите започна да бие другите и не им дава да припарят до храната. Постоянно ги гони из целия аквариум и по този начин не само, че не им дава да ядат а и самия той не може да се храни. Незнам защо така стана? Трите, които проядоха, сега се бият един-друг и храната я обират дънните риби. По-малките пък си стоят скрити между растенията и ако някой реши да излезе, започват и него да тормозят.
Знам, че трябва да са в група и боя да отнася най-малкия. При мен е всеки срещу всеки.
Сменям 30% вода всяка седмица. Правя тестове постоянно за амоняк, нитрити, нитрати, kh, gh,ph и фосфати. Всичко си е относително добре. Температура - 29 градуса.
Родени са и израстнали в приблизителни параметри на водата, като моята. Храня със същата храна, като при предния собственик - кайма, артемия, тетра-дискус.
Ако се съмнявате, че е от параметрите на водата този проблем - ще направя тест и ще дам точните цифри. Възможно ли е проблема да идва от това, че аквариума е малък за дискуси?

borracho

 като сложиш грунда, растенията, значи може реално да е и под 100 литра ако имаш и някой камък и корен обема става още по-малък. мисля че това ти е проблема, че 6 дискуси, 20 неона, са прекалено много за тоя обем
бъди сеяч, а не разбирач!

mirata

Цитат на: borracho - 25.01.2011 15:31
като сложиш грунда, растенията, значи може реално да е и под 100 литра ако имаш и някой камък и корен обема става още по-малък. мисля че това ти е проблема, че 6 дискуси, 20 неона, са прекалено много за тоя обем
Заради малкия обем се бият за храна?
Каква е логиката? Разбирам да са болни или да не растат и т.н., но да се бият защото им е тясно възможно ли е ???

bay_milee

Щом се бият значи са добре от мен да знаеш аз гледам 6 броя в 140 литра и проблем нямам бой на корем яко перчене хапане,ама айляк да им е все мъжлета се оцелиха.Хайваните хапват пийват на корем,пак как акат дане говорим :-D :-D

mirata

Как ядат като се бият?
Моите като пусна храна и почва яко гонене(не че иначе не се бият) - най-големия бие средния, а средния по-малкия и никой не яде! Другите 3 пък стоят скрити и не шават.
За 2 седмици не съм видял нито един да ака. Значи и са недохранени според мен. Трябва да има някаква причина? Незнам да увелича или намаля храната за някакъв ефект?

Morphined

В тая теснотия не се чуди,че се бият като слагаш храна,а стискай палци да не се изядат. Аз имах пренаселен аква с хелери,които се ядяха за място,представям си дискусите какъв тупаник ще си хвърлят.
Аквата ти е МАЛЪК за този брой риби. Много малък.

tetra

Oбикновенно рибите се бият за територия а не за храна.Но кой знае?

mirata

Поръчах на дискусите нов дом - 400л.
Мисля, че и в него ще се бият.
При мен определено се бият за храна а не за територия(то май няма разлика де). Само някой от по-малките да посегне да яде и веднага го мятат. Който си седи мирно и кротко и не припарва към храната, него закачат.

Similar topics (5)

47599

Публикации: 6
Прегледи: 2433

57413

Публикации: 15
Прегледи: 4469

42549

Публикации: 10
Прегледи: 4119

54326

Публикации: 1
Прегледи: 1637