• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Дали ще се намери някой в този уж професионален сайт да помогне?

Започната от aleksibebov, 02.03.2010 23:27

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

aleksibebov

Писах вече една тема проблем с рибите ,но никой не можа да ми помогне.Сега ще напиша нова за една седмица ми умряха 7-риби-3 хелера+3 молинезии+1 златна рибка, като преди това са живяли заедно две седмици.Написах предварителните данни за аквариума в предишната тема+всички подробности повече от това не знам.Явно трябва да ми умрат всички риби ,за да се сети някой да помогне!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dandy

        Здравей, от кой град си /за да имаме бегла представа за параметриете на водата ти, може да си го допълниш в профила/? От старата ти статия не ми стана ясно как процедираш при смяната на водата и през какъв период. Писал си вътрешен филтър 600л/ч, имам същият като твоят, но е с три гъби, а не с две както при теб /или си махнал едната или си се заблудил, отнсно дебита/. Няма как да ти отговорят адекватно като никъде не си писъл някаква симтоми на заболяване, само че умират. Еми и при мен се случва да умират. Прекалено много рибоци се сложил в 60л.!!!!!!!!!! Мидите и рапаните ти дигат Кн и РН, а и не се знае к`ви мини си сложил на дъното още. Препоръчвам ти да изринеш цялото дъно и да поставиш нормален грунд, т.е. празниш аквариума измиваш го много добре само със сол/направо с шепите/ и вода, изплакваш много добре,  слагаш грунда, пълниш, ако можеш си намери от работещ аквариум поне една кофа вода и малко грунд. Пускаш рибите, цялото заниятие ще ти отнеме към 30-60 мин, но пак няма гаранция. Ти като го купи изми ли аквата с нещо по така/веро, няк`ви препарати/? Във филтъра се слага една таблетка за завъждане на полезни бактерии, като стана пак въпрос за него - ти как миеш гъбите /веро? - много са ти чсти/. За таблетките можеш да питаш специалиста от магазина където ти е обяснил /като ти гледам аквата/, че можеш да го напълниш с много и различни видове риби. Успех и по-спокойно, в природата нещата се базират и на фактора естествен подбор. Ето и въпросната тема http://aquariumbg.com/forum/problemi-pri-ribite/problem-s-ribite-24053/           
/Тук не съм много сигурен - поправете ме, ако обичате/ Накрая на описанието на заболяването има един въпрос звучаш от типа - Малки белички - що е то? Единственото ти растение с листа е бакопата, предполагам че става дума за яйца на охльо-бохльо, но нема как да се види, за това растение пише, че има навика да завъжда водорасли /Така си пише - не е мое наблюдение/, може и нещо от сорта да е. Примерно ако прочетеш повече ще разбереш за едно водорасло казва се ксенококус /зелени точки по листата/ моята бакопа се е тунинговала вече с него. Ксенококуса изгаря т.е. става от зелени точки в черни като започва да изчезва. Но при положение, че водата ти е по твърда /миди, рапани/ от което следва високо съдържание на калций, в процеса на изчезване на ксенококуса въпросните точки стават бели /калцират се/. Та въпроса ми  е имаше ли черни точки по листата преди две седмици? Надявам се да си ме разбрал. Също така като ти гледам рибите от снимката ми се струва, че са прехранвани.

vasso

Прочел ли си началните статии тук? Снимка няма! Може пък да не може да ти се отговори адекватно, мисля, че като не е сигурен някой е по-добре да не ти отговаря! И хайде по-спокойно с удивителните!
Едва ли не се караш на някого!

N.Nobs

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Luton

Бебов, много си нервен :-(
по-спокойно драги
Тук има доста разбиращи хора
но когато искаш помощ
не им се карай.
Айде със здраве и не се засягай а се подобрявай. :-D

barabata

Той вече е писал :
Цитат на: aleksibebov - 01.03.2010 19:03
Обем на аквариума:..65л.........
...
Последните риби които сложих бяха 2-скаларии и два неона,също забелязвам и едни малки белички като трохи и по-малки по листата на разстенията.

и аз му отговорих преди малко ...

Стандартното - много риби наведнъж в чисто нов аквариум и без карантина рибите си докарват паразити. Отделно и азотния цикъл сигурно хич го няма ...
Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила.

dok70

Като за начало изхвърли мидичките и рапаните!
После си седни на д-то и почети темите за начинаещи!
Много и несъвместими риби, нов пренаселен аквариум, амонячно отравяне...
азотен цикъл ... без четене не става.
Споко, и ние бяхме така преди време!
*THUMBS UP*

ПП
Де го тоя профи сайт? ;-)
Само бледи аматьори, не се заблуждавай!
Луд умора няма...
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi51.tinypic.com%2F15qq15l.jpg&hash=b07c9eabfccaf48f94e226948629f70537bc2352
300 оки миш-маш

Raven

https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG


Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

aleksibebov

Благодаря на всички за мненията това вече е друго нещо.Не забелязвам никакви симптоми в рибите освен ,че една част седят на дъното преди да умрат ,  движат се бавно и се крият под камъни и миди-това се отнася за молинезиите,докато хелерите седят горе над помпата и изведнъж ги откривам умрели долу.Храня ги един път на ден по една щипка и дори тези унилите се вдигат от дъното и започват да ядат.Отговарям на данди аквариума съм го мил само с вода,а също и филтъра само го изплаквам без никакви препарати.Помпата така я взех както я виждаш с два филтъра един по-малък отгоре и един по-голям отдолу.Интересното е ,че се зацапва само този малкият като ги измивам един път седмично.За растенията не съм имал черни точки по тях но растат като луди.За помпата тя е китайска и на кутията пише 600л ,не знам дали мехурчетата не са много силни?Не виждам типичните симптоми за азотно отравяне и нитрити.Някой знае ли колко риби може да се гледат в този аквариум и понеже казвате ,че са несъвместими можете ли да ми кажете кои с кои са съвместими?Вмомента имам една гупа и една молинезия които стоят на дъното дишат тежко и са като пияни,а иначе ми останаха 2-скаларии,2-гупи+1бебе,2-неона,1-хелер,1 зл.рибка и един сом това са без тези на дъното.Дали да сменям цялата вода или да сменя една част?

iek

aleksibebov, избягвай да пускаш такива провокативни теми, защото никой не е длъжен да ти отговаря на въпросите. Но заради общото благо ще ти отговоря :
-скалариите не са подходящи за такъв малък аквариум,
-хелер и калихт-същото,
-златни рибки са препоръчителни за едновидов аквариум,
-неоните се гледат на пасаж от поне 10-на броя.
И тъй като си допуснал грешка със стартирането на аквариума, ти остава една възможност- спри засега да купуваш риби и прави в продължение на 10-на дни смяна на 30% вода през ден с престояла и темперирана такава.

Асен Евгениев

Умрелите риби просто са свършили твоята работа, разредили са се!
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

stenli

Цитат на: aleksibebov - 02.03.2010 23:27
Явно трябва да ми умрат всички риби ,за да се сети някой да помогне!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Сигурно имаше впредвид..."Явно трябва да ми умрат всички риби ,за да се сети някой да прочете!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"

Similar topics (5)

28272

Публикации: 29
Прегледи: 10240

33737

Публикации: 99
Прегледи: 40883

53060

Публикации: 4
Прегледи: 2312

44793

Публикации: 15
Прегледи: 5217