• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
25.02.2020 17:05

Новини:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


Акваскейпинг конкурс
  • Killiman Ltd
  • Ексима
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Болна Молинезия??

Започната от MilkoStaikov, 26.10.2018 10:10

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

MilkoStaikov

26.10.2018 10:10 Last Edit: 26.10.2018 15:03 by MilkoStaikov
Здравейте. Преди около 2 месеца стартирах аквариума си, Aquael 30литров.Отглеждам 4-Даниота, 2-Гупи,2-Молинезии,2-Неона,2-Анцитруса и 2-Панди. Температурата на водага е 24гр.От около седмица жълтата ми Молинезия(мисля, че е мъжка) отслабна страшно много и заприлича на молив:), струва ми се, че има и бледо бяло петънце от едната страна на коремчето, а окото и е изцяло черно. Ще опитам да кача и снимки. Също така беше една от най-активните рибки а сега ми се струва плаха и прекарва доста време на дъното. Та въпроса ми е дали това е някакъв вид паразит или болест. Ще съм благодарен ако помогнете. Благодаря.
tetra

Точното диагностика е трудно да се оредели. Това което  е очевидно и най разумно е веднага да я махнеш от аквариума. За лечение е твърде късно, но съществува реална опасност да се заразят и останалите.

MilkoStaikov

Това и направих,не ми се искаше, но се налага. Благодаря

tetra

Много правилен ход. Ако беше в природата хищниците отдавна щяха да я премахнат, още преди да се появят видимите признаци. Но в аквариума това трябва да правим ние. и то в името на всички останали и поддържането на стабилна еко система.  *privet*