Българска Аквариумна Енциклопедия

ОБЩИ ТЕМИ => Проблеми => Проблеми при рибите => Темата е започната от: darksy - 03.09.2011 12:56

Заглавие: Болест или недоглеждане
Публикувано от: darksy - 03.09.2011 12:56
Здравейте!
Имам 50 литров аквариум вече трета година. Рибките ми отначало бяха доста, после поизмряха, а сега са 2 стъклени сомчета, 2 барбуса, едно обикновено сомче, едно анциструсче и 1 хелер. Водата ми е с pH 7, другите показатели не ги знам. Растения нямам от бая време, че нещо все ми умират, дъното ми е от ситни камъчета. Сега проблема - от 1 месец насам рибите ми измират много. Не знам какво им е - първо си заминаха хелерите по един и същи начин - слабеят много, изгърбват се и умират. Такава болест не открих по книгите. Днес си намерих едно анциструсче - побеляло :( Водата им сменях преди в седмицата по веднъж, сега на 2-3 седмици веднъж, понеже вече съм доста бременна и ми е много трудно... Исках да ви питам какво да правя - от недоглеждане ли ми умират рибките или е някаква болест?
Благодаря и извинете за дългия пост  *HELP*
Заглавие: Re: Болест или недоглеждане
Публикувано от: s.ovanesian - 15.09.2011 13:53
Незнам дали си получила помощ или не но моят съвет е провери симптомите за туберколоза при рибите въпреки че е доста рядка / ако е ТБ ще триабва да рестартираш  извариш всичко

По опитните акваристи да предложат нещо
Заглавие: Re: Болест или недоглеждане
Публикувано от: ico - 15.09.2011 13:58
Рибите явно са били много, че и сега останалите не са малко за четирсетина литра вода. По-скоро занемаряването на грижите е претоварило и без това нестабилната система и от там почват проблемите с рибите. Сега може да попрочетеш статиите за начинаещи и след раждането за оправиш нещата.