Българска Аквариумна Енциклопедия

ОБЩИ ТЕМИ => Проблеми => Проблеми при рибите => Темата е започната от: BubbleLover в 25.01.2020 17:05

Титла: Бета мъжкар
Публикувано от: BubbleLover в 25.01.2020 17:05
Добър вечер.
Това е моята Бета мъжкар, взет юли месец. преди месец му купих голям аквариум, около 20 литра, и му взех няколко приятелчета. Имам 2 неонови тетри и 4 тернеции. Преди ми се стори, че страда от fin rot, защото опашката му беше всякаш е изядена, и отидох до зоомагазина за помощ, дадоха ми някакво лекарство на Сера, за да му помогна. Но на днешното ми прибиране вкъщи, направо се ужасих. Не знам дали някоя от рибите вътре е направила проблем, жената в зоомагазина каза, че тернециите не правят проблем, но аз се интересувах, и имаше различни мнения по въпроса. Той е отделен в момента, след като човека, който се грижи за рибите ми забеляза, че нещо не е наред с перките му. Това са снимки от днес и от август месец. Преди да го преместят, споменаха, че не е мърдал и че се е крил. Според мен някоя от рибите е сторила това. Моля за помощ, ще се оправят ли перките му?
Все още е толкова цветен, просто днешната снимка е на тъмно със изкъствена светлина, а другата е със слънчева.
Искам рибката ми да се оправи.
Извинявам се за спама.
Приятна вечер.
Титла: Re: Бета мъжкар
Публикувано от: S.Mladenov в 25.01.2020 18:06
Цитат на: BubbleLover в 25.01.2020 17:05Не знам дали някоя от рибите вътре е направила проблем, жената в зоомагазина каза, че тернециите не правят проблем, но аз се интересувах, и имаше различни мнения по въпроса. Преди да го преместят, споменаха, че не е мърдал и че се е крил. Според мен някоя от рибите е сторила това.
Жената в зоомaгaзинa те е излъгала. Тернециите са го нaпрaвили! Те стоят в горния слой на аквариума и бетaтa като е минавала през териториятa им, са я нaхaпaли.