• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
19.04.2024 18:39

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Златна рибка

Започната от sh3nka7a, 24.02.2010 21:47

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

sh3nka7a

Здравейте,историята ми е следната...
преди няколко месеца си купих златна рибка в бурканче (кръгъл аквариум 5 литра),без хал хабер как се гледа и с какво се захващам.Обаче рибока видимо страдаше в малкия аквариум(постоянно висеше на повърхността на водата опитваики се да си поеме въздух),та се дигнах един ден и купих 35л. аквариум.Поради привършване на финансите ,си останах само с аквариума ,докато след двудневно отсъствие, като се прибрах не заварих водата замръзнала.Рибата учудващо беше жива,което много ме зардва.Замислих се и си казах"Тая рибка е боец,толкова много я измъчих ,ся поне като съм с някакви пари мога да и осигуря по-прилични  условия на живот"Прочетох малко инфо и купих и нагревател Shark 50w ,тернометър,и филтър HJ-311B с дебит 300л/час (поне толкова пише),грунд и 2 изкуствени растения.Филтъра работи 2 седмици с активния въглен с който дойде фабрично ,днес го смених с sera Siporax mini.Та тук започват и въпросите ми.Първо дали дебита на филтъра е много за малкия аквариум ,сега филтъра е поставен така че струята се разбива в нагревателя.Филтъра побра едва 1/3 от пакетчето Siporax та останалото да го изсяпя ли по дъното като грунд ,да го оставя както си е в мрежичката под филтъра или изобщо да не го слагам в аквариума.
Изобщо ще се радвам на сякакви критики и предложения стига на рибката да и е добре.
Мерси предварително  *THUMBS UP*

Radinka

а защо ти е този нагревател?На моите златни изобщо не съм им включвала и зимата падат до 16 градуса но нищо им няма
златарник,скаридарник и жабарник

sh3nka7a

Ами не искам другия път като излезна за повече време да намеря рибата замръзнала когато се прибера.Пък и при при температура на водата 4-5 градуса рибата изобщо не е активна.

zambo

Цитат на: sh3nka7a - 24.02.2010 22:12
Ами не искам другия път като излезна за повече време да намеря рибата замръзнала когато се прибера.Пък и при при температура на водата 4-5 градуса рибата изобщо не е активна.
Ти да не си я сложил в хладилника ?
Оставяш рибето само в аквариума . Никакви съквартиранти . Този нагревател не ти трябва . 21-23 градуса са идеални за златните рибки .Ако филтъра има флейта , я монтирай . Сменяй по възможност по 10 л. от вдата два пъти седмично .
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

Alexfield

Нагревателя го настрой да поддържа минимална температура: 16-20 градуса
Филтърът не е голям за този аквариум.
Остатъка от пакетчето сипоракс може да оставиш в торбичка в близост до филтъра. Може и да не го слагаш а да го оставиш за резерва. Все пак е по-добре да бъде в торбичка до филтъра.
Има и смисъл да го добавиш като грунд, но минимален - аз не бих го направил.

П.П. На твое място аз не бих се притеснявал толкова за рибката, колкото за това да не ти замръзнат водопроводните тръби - тогава ще се видиш у приключение.
Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

sh3nka7a

Мерси за отговорите.Нагревателя откакто е купен (има-няма 1 месец) е настроен на 21 градуса и си държи 20 ,което мисля е добре.
П.П Относно тръбите -за малко  и тоя филм да стане... хубаво че се прибрах вкъщи навреме.  ;-)

Similar topics (5)

38510

Публикации: 21
Прегледи: 8430

20395

Започната от trihogaster


Публикации: 14
Прегледи: 4667

3274

Публикации: 3
Прегледи: 3318

32481

Публикации: 7
Прегледи: 3248

32512

Публикации: 15
Прегледи: 8900