• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
20.04.2024 06:07

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Въпроси от начинаещ.

Започната от MAKAPOB, 27.12.2004 23:34

« назад - напред »

0 Потребители и 5 Гости преглежда(т) тази тема.

Сашо

Според мен някой те е излъгал с това за лампата. За съжаление няма лампа, която да подпомага ръста на растенията и да подтиска водораслите. Най-лошото е, че не само няма, а и май не може да има, защото изискванията към спектъра на получаваната светлина  на висшите растения и на низшите водорасли е един и същ. Да помогнеш на растенята си да изпреварят водораслите може и трябва по друг начин.
Това е нещо съществено, което пропуснах да напиша в материала за осветлението в раздел FAQ. Моля модератора да допълни този пропуск. :)

NikolaV

Цитат на: "dido"Гипса е калциев сулфат. Би трябвало да втвърдява водата, но сулфата вътре е малко кофти. Тебешира определено е по-добре - като се натроши  би трябвало да се разтваря по-бързо от мрамора примерно. Произхода на тебешира е седиментен - напластени варовикови черупки на умрели микроскопични гадини отпреди баланската война :-)
Всъщност казах "гипс" щото друго не ми дойде на ума. Нямам представа дали е гипс или нещо като тебешир примерно. Не съм заглеждал блистера, дали пише какво съдържа...

alex

Наистина нямах представа, че новите тебешири са кофти.Идеята беше че при мен валиснерията от 3 г. в единия аквариум расте като луда и с добавки на варовик (CaCO3 на прах) и англ. сол+тор за стайни цветя понякога+други... :wink:

MAKAPOB

Някой ще предложи ли филтър за 60л.Външен с механична билогична и химична.

Similar topics (5)

59367

Публикации: 13
Прегледи: 5617

43122

Публикации: 17
Прегледи: 5869

34262

Публикации: 15
Прегледи: 7187

28419

Публикации: 36
Прегледи: 12381