• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
26.04.2024 06:02

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Стана белята!

Започната от miTko, 27.11.2008 16:26

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Лора

Цитат на: abaro - 27.11.2008 18:58
Иначе миризмата ще остане за много месеци.

Споделете ми нещо за тази миризма. Защото при мен започна да мирише на... котешко, по скоро на маркирано от мъжки котарак и бях готова да изхвърля килима. Наистина неприятна миризма.
Та тази миризма и онази която усещам една и съща ли е?!
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

miTko

То ми е ясно за мокета обаче той е стар и отгоре има балатум, цяло парче на целия хол. И тъй като не мога да местя аквариума и шкафа му, не мога да дръпна балатума много, отзад има 15 см отдясно 20. Толкова вдигнах, иначе трябва да развалям аквариума за да местя шкафа, неприемливо...
Разни мои АКВАРИУМИ 

nina

Ех, Мите, ако нещо може да стресне съня ми, то е тоя номер с водата на пода. И мен ме е много страх, особено след като вкарах 200 литра вода у дома. Миналата година имах същият проблем, но за щастие при мен се изляха около 10-20 литра вода. Много треперене му ударих в чакане на съседката от долния етаж, но за щастие тя така и не се появи. Иначе тази вода се беше източила само и единствено на едно място с диаметър не по-голям от 50см. Просто беше забил филтъра дето вкарваше СО2 и след като системата се беше разкачила, през тънкото маркуче беше изтекла цялата тази вода върху мокета. Хубавото при мен беше, че доколкото си спомням беше топло и тая гадост бързо изсъхна, но аз помагах и със сешоара. Ако нямаш такава перяща прахосмукачка си вземи от някой назаем, но не прави компромис със стария мокет и балатума, защото тая вода като се запари отдолу... ще стане гадно. Изтегли с прахосмукачката колкото можеш от водата, а другото остави на съдбата. Дано да нямаш проблеми :-)

evgeni enduro

Влагата е доста упорита. Моят съвет е, ако трябва дори премести  аквариума,но изсуши добре. Вярно водата,която е изтекла не е кой знае колко но и на мухъла не му трябва много.
  На мен още не ми е протичал аквариум, но пък за сметка на това къщата ми се превърна в такъв преди малко повече от три години. При наводнение водният стълб в двора ми беше почти три метра. Борихме се с влагата с професионални машини за изсушаване и до ден днешен избиват петна по стените и пода.

....отколних се от темата,но поне да премислиш и ако трябва да преместиш аквариума и да изсушиш хубаво.
Успех!
А+
LZ1 DRZ

"Българийо, за тебе те умряха....", а тези след тях дори с това се подиграха! В днешно време няма идеали, има миражи - ни един от ония 240 не важи!

mima_sf

Цитат на: Лора - 27.11.2008 19:05
Споделете ми нещо за тази миризма. Защото при мен започна да мирише на... котешко, по скоро на маркирано от мъжки котарак и бях готова да изхвърля килима. Наистина неприятна миризма.
Та тази миризма и онази която усещам една и съща ли е?!
*offtopic
Лора, доколкото виждам от аватара ти имаш малко дете. Предполагам, че сте минали вече през процедурата със махането на памперсите, приучаването към гащи........ Минали сте през периода с беразборното припикаване тук там. Та мисълта ми е следната: колкото и да си чистила и прала, никога не можеш на 100 % да обхванеш всичко и навсякъде. Миризмата, която си усещала най-вероятно е идвала от изсъхнали остатъци от детската урина. *CRAZY*

Лора

За съжаление, шкафа винаги е бил там и тази миризма се появава, когато килимът се намокри. Не възможно е детето да се навре там и да пишка. Значи си оставам на вариант 1. Котките от пазара, от където е купуван килима. :duvar:
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

NO CARRIER

Миризмата на котешка и бебешка пикня са съвсем различни и не могат да се сбъркат. *NO*
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

abaro

А махмурлийската е със съвсем друга :-)
http://picasaweb.google.com/adbaro/ACacatuoides
http://picasaweb.google.com/adbaro/AViejita
[smg id=241 type=link align=left width=88][smg id=285 type=full align=left]

mima_sf

Цитат на: NO CARRIER - 27.11.2008 22:32
Миризмата на котешка и бебешка пикня са съвсем различни и не могат да се сбъркат. *NO*
*offtopic Принципно съм съгласна, но в нашата стая имаме мокет, а отдолу е балатум. Когато големия ми син изсипа цяло корито с вода (тъкмо щяхме да къпем малкия, който беше новороден) и целия макет прогизна направо. Леле, да не ви описвам каква смрад се разнасяше в продължение на един месец докато не изсъхна мокета. Точно на дърта котарак. А мокета беше нов и котка никога не сме имали. И затова реших, че миризмата се дължи на остатъците от пиша на сина ми, които явно са се просмукали между мокета и балатума и когато се изля толкова много вода............и се размириса. А да не ви казвам колко пъти е пран с перяща прахосмикачка и колко търкане отнесе този мокет лично от мен. Обаче докато не изсъхна съвсем си миришеше. :-[

миа

Ами рибките?Защо никой не пита за рибките?Оцелели ли са?

Голяма работа,че съседката ще мрънка,важните са животинките(поне за мен).

miTko

А имаше си останала вода, всички са живи, скаридите пък изобщо не се впечатлиха. Всъщност рибите са ми последния проблем, и да бяха измрели нямаше да е трагедия...Има къде по-важни неща, че дори и в кавариума, затова не го развалям и не местя за да вдигам балатума. Иначе да съм го направил, хамалогията не ми тежи толкова. 120 литра е все пак.
Разни мои АКВАРИУМИ 

Similar topics (4)

3624

Публикации: 3
Прегледи: 2725

14429

Започната от GrandePippo


Публикации: 16
Прегледи: 5504

14535

Започната от kapacitet


Публикации: 14
Прегледи: 4509