• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 13:46

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Сифониране без смяна на водата

Започната от tedybb, 15.08.2017 23:48

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

tetra

Когато започваме с акваристиката първият ни етап е да поддържаме водата чиста. Второто стъпало е да не ни измират масово рибките, и ако това го постигнем имаме чувството, че сме безпогрешни. Когато обаче се опитаме да размножим някоя рибка и естествено започваме с гупите. Но скоро се убеждаваме, че поколението ни няма качествата на пройзводителите, защо ли се получава така. След това преминаваме на първите хайверни риби и започваме с даниото. Колко риби ни оцеляват от възможните стотици зърна хайвер? Когато обаче се опитаме да размножим тетрите разбираме колко  е дълбок водата и, че от акварелистка нямаме хабер.

Tony_JB

Аз пак да питам дали темата е "Сифониране без смяна на вода" или развъждане на тетри?

Изпратено от моят Lenovo P2a42 с помощта на Tapatalk

700л Дискуси,Рамирези,Конго Тетра,Родостомуси,Червен Неон, L-183;201;213
70л Молинезия Велифера,Плати,Червен Хелер,Червен Неон

danielm

Относно сифонирането - без смяна на вода е като да сложиш ла_но на вентилатор. Цялата органика се вдига и с нея се скапва водата. Ако има амоняк или нитрит в аквата - то той е в грунда и като сифонираш без да отиде в канала ...

tetra

Очевидно е, че няма начин да не сменяме водата. Спора възникна дали добавената вода може да е направо от чешмата. Да може зависи от целта която сме си поставили.

danielm

Знам за какво е спора и за какво е темата. Относно спора - спор няма и много предирчиви обитатели са развъдени с вода от чешмата, кладенеца, капчука, снега и т.н. Не е проблема в количеството на газовете и мехурите по стените и рибите, в някой водоеми има повече разтворени. С времето излиат само газовете, останалото остава. Та ... важното е не винаги колко е разтворено, а какво.

baygry

По мое скромно мнение,мехурчетата образуващи се по стените на съда в който съхраняваме вода нямат,или имат пренебрежимо малко влияние върху рибките.Спора е безсмислен.Между другото развъдени с чешмяна вода-коридорас палеатус,панда,пигмеус,килита-7-8 вида,псевдомогил фурката,оризиас воворае, и т.н... *DRINK* *DRINK* *DRINK*

Similar topics (5)

19854

Публикации: 5
Прегледи: 6612

8024

Публикации: 8
Прегледи: 3601

4283

Публикации: 6
Прегледи: 2300

17644

Публикации: 8
Прегледи: 3992