• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
01.06.2020 12:12

Новини:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


Акваскейпинг конкурс
  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Съвети за новия аквариум...

Започната от Ernest, 04.04.2006 20:08

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Ernest

До една седмица ще стане новият ми аквариум 55д, 35ш, 50в - 96л...обурудването което съм решил да закупя към него:
-филтър - sera F 700 или Ferplast BluWave 05 (може и някакви предложения ? ;)
-нагревател - sera 100W
-осветление - 4 пури 18W - 60см и тук искам да попитам какви да са, аз си мислех Aquastar, Grolux, Philips 840(в момента с това светя), иии нещо друго или...нз...

Мисля грунта да е 3-5мм, 5-6 см в предната част пък в задната повечко.

Растенията и рибките от сегашния (30 л) ще ги преместя в новия постепенно. Имам Cryptocoryne affinis, Limnophila sessiliflora, Hygrophila polisperma, Hottonia inflata, Myriophyllum и много ричия...рибоците са един голям плекос, звзден анциструс, 1 хелер, 2 молинезии, 2 Acanthophthalmus и те големи. И ми се иска още да си взема чифт рамирези, бетички и кардинали, но се чудя дали рамирезите и бетичките ще се спогодят, и колко кардиналчета ще може без да им е тясно....

Също така ми се ще да сложа малко глинени топченца в грунта(по рецепта на Raven), но питането ми отностно това е дали да ги сложа в грунта при пускането на аквариума или след месец примерно...

Ще ми е от голяма полза да чуя мения и съвети!!!
100л. - Жива твар ;) :Barbus nigrofasciatus, Trichogaster, Ancistrus Albinos, Corydoras Julli, SAE, Acanthophtalmus kuhli kuhli; Растения - Echinodorus Ozelot, Vesicularia, Cabomba pulcherrima, Hygrophila polisperma, Microsorum, Hottonia и др.

Тони

В толкова висок аквариум, бетите и рамирезите няма да се срешнат никога, камо ли да се карат. Имам в предвид това, че бетите живеят в близост до повърхността на водата, а рамирезите са по дъното.
Тука ред нема, ама требва да се спазва!

Violeta

Тази дължина на аквариума е... малко неприятна от гледна точка на осветлението. Ако сложиш 18W капакът ще ти стърчи от двете страни поне по 2-3 см. Би могъл да сложиш 15 ватови, те ще се съберат без проблем, а за този съд 4 пури по 15W не е лош вариант. Само че за ширина 35 см ще са малко нагъсто.
Колкото повече, толкова повече.     Мечо Пух

Ernest

дам знам че ще стърчи, но съм го измислил, така че да не седи монго гадно. То седа на дължина 50 см съм с 60см-пура, + тялото общо 73 см...и тялото на лампата съм го направил като трапец с малката основа(50см) към аквариума и не изглежда да стърчи... ;)
100л. - Жива твар ;) :Barbus nigrofasciatus, Trichogaster, Ancistrus Albinos, Corydoras Julli, SAE, Acanthophtalmus kuhli kuhli; Растения - Echinodorus Ozelot, Vesicularia, Cabomba pulcherrima, Hygrophila polisperma, Microsorum, Hottonia и др.