• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
19.04.2024 22:14

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

дайте ми съвет

Започната от emi, 09.10.2008 01:08

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

emi

Хора кажете ми какви риби и по колко от тях да си взема. Имам 75 литров аквариум, който стартирах на 29.09.08 г. засадила съм няколко анубиаса, 1 егерия, 2 криптокорини, 3 валиснерия спиралис и 3-4 броя някаква бързо растяща тревичка. Преди няколко дни имах проблем при анубиаса(черна брада), но мисля че за сега съм се отървала от нея. Филтърът ми е BluWave 05, който си има вътре нагревател. Преди време си имах златни риби и скаларии, но сега искам някакви по-спокойни рибоци. Онези бяха станали такива лакомници, че за 48 часа бяха ми изпапали 15 неонки :-( а и златните постоянно ровят в грунда и едва ли някое растение ще устои на това. И така с няколко думи, кажете ми кои са най- подходящи за моя аквариум. Благодаря предварително на всички  *thanks

valiovci

Това е странен въпрос .Вземи такива каквито на теб ти хареват .как може някой да ти каже какво да си сложи6 в аквариума?Ако наистина няма6 мнение ,аз 6те кажа вземи си гупи и им се радвай.Някои 6те каже кардинали ,друг друго. ;-)

mita4eto2404

http://aquariumbg.com/index.php?inspage=item_windows.txt&vid=1

Я погледни тук, все нещо ще си харесаш  :-P цели 41 страници с рибки  *DONTWORRY*

kratun

Въпросът не е много странен. По-скоро е обичаен, за начинаещи.
Emi, Valiovci  е прав, когато казва, че ти трябва да избереш рибите. Ти ще ги гледаш и грижиш за тях. Дали ще отгледаш две "принцеси", 10 кардинала 20 неонки или един шаран - решението е на собственика.
За шарана се майтапя.
,,Всичко, което съм искал е било — съгласие с моите желания, след конструктивна дискусия." - Уинстън Чърчил.

emi

Благодаря! Много ми помогнахте.

}|{opukc

Eдинстено бих добавил, рибките които ще взимаш, ако са повече от един вид да са избрани така, че да могат да живеят добре съобразно литрите. Също така трябва да имат еднакви или подобни условия на живот в естествената си среда.
Успех.

batRambo

Еми не е ли малко рано за риби? Само на 10 дена е аквариума. Ако толкова бързаш вземи 1 2 гупи например и изчакай поне още седмица.

emi

Не, не бързам. Просто исках съвет.

NO CARRIER

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

миа

Я виж ти-адашка!

Избери си рибки които ти харесват и не бързай.Не забравяй за някакво сомче-3 коридорасчета не е зле.Охлювчета също ще ти трябват за да чистят-не препоръчвам ампуларии от личен опит.Иначе за рибки избора е голям.Да не забравиш да питаш дали са съвместими!

Лора

Миличка, в Русе нямаш, кой знае какъв избор за хубави рибки.
Единствените, които си заслужават вниманието са платичките, разборите и неонките. То други и не зареждат. Ако искаш да си имаш хубав растителен аквариум, спри се на горните видове, ако харесваш малки и атрактивни рибки.
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

Similar topics (5)

55867

Публикации: 7
Прегледи: 3318

42108

Започната от sakffo


Публикации: 1
Прегледи: 1246

13238

Публикации: 11
Прегледи: 6931

12469

Публикации: 12
Прегледи: 5558