• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 22:30

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Проблем с нови китайски МХЛ

Започната от Ilianidis, 31.05.2010 22:27

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Ilianidis

Здравейте.Имах тема с проблемна поръчка по ebay, добре лампите ето че пристигнаха след 2 месеца чакане.Обаче на теста се оказа че едната лампа изобщо не запали,а другата след като светна,на втората минута угасна,после отново запали и т.н. На смяна на запалването тъй като съм с различни марки запалки несветещата лампа този път пусна едва светеща дъга.Какво да се прави в случая?!Ще пусна жалба до продавача тази вечер да видим и техния отговор какъв ще е.Системата ми е дросел и запалка.Някой знае ли какъв може да бъде проблема?Лампите са 15к и светят в пурпурен цвят,инак светещата е с прекрасен цвят,ама не е нормално рестартирването и. И да питам някой знаещ за какво служи металната пластинка в балона и има ли някакво значение позицията при монтажа на лампата.

Деян

Не мога да ти помогна, но си вадя поука - когато става въпрос за повече пари - купувайте от България или най - далеко Европа!
Дано ти върнат пари или евентуално заменят повредената стока, ама надали. Той пича си е дал ментето... Лошо.

NikolaV

Илияне, не мога да ти помогна в техническата част... Пиши им обаче за проблема и да видим какво ще стане. Според мен шанса да те отсвирят е минимален.
Деяне, до сега с поръчки от ибей съм изгорял само веднъж от англичани. И то по моя вина - не писах за проблем в 45-дневния срок от покупката и след това нищо не може да се направи, но го проспах просто.
При работа с китайци обаче винаги са били изключително много коректни. При забавяне или са ми връщали пари или са пращали пак стоката с извинения. Няколко неща така съм ги получавал по два пъти. Миналата седмица ми дойде за 2-ри път една вибрационна помпа за втори път. Поръчах я март месец. Април малко преди да дойде ги питах какво става. Хората се извиниха, че бързината на доставката не зависи от тях. Докато си писахме помпата дойде и им го казах, но те все пак са я пратили отново.
Тук според не става въпрос само за точки в рейтинга, а за съвсем друг вид култура и ценностна система - за всички азиатци от тези краища на света говоря. С немци, англичани и американци имам малко по-негативни впечатления. Но като цяло нямам грам притеснения при покупка на стоки по ибей. А когато нещото или го няма тук или е в пъти по-евтино просто не се замислям.

Ilianidis

Писах им,да видим какво ще кажат.Само да не препоръчат електронни баласти,щото са много скъпи,а гаранция че ще светне с тях дали има?!Нали има практика да пробват изделието преди да го изпратят?!Кофти ситуация.Проблеми досега и аз не съм имал с китайци и дано и тези се окажат коректни.Между другото,запалването ми е изпитано с други марки лампи и не съм имал проблеми от тоя сорт.

tishovsx

Иляне, защо се пънеш с Китайски лампи! Не отговарят на параметрите, изключвам тези които се поръчат от големите фирми и се правят в чайна-майна, но и там съм предпазлив.
Електронния баласт за МХ е задължителен, първо по малко енергия и второ ти гарантира, че тези примерно 6000 часа работа няма да си променят параметрите. Не са толкова по скъпи от траф, кондензатор и запалка, да кажем двойно. Ел-баластите на Осрам са перфектни!
IN A REEF AQUARIUM, ONLY BAD THINGS HAPPEN QUICKLY

Ilianidis

Вече има отговор,нали бачкат през нашата нощ.Предложиха да върнат парите или да пратят отново.Тишка отказах им,ще пробвам с европчани лампи тоя път.
: 01.06.2010г 05:05ч
Такаа....върнаха ми парите,но само за едната лампа,за да възстановели напълно,трябвало да ги пратя получените лампи обратно,защото е била малка вероятността и двете лампи да са дефектни,пращали по над 30 000 на месец по цял свят и никога не са имали случай на 2 дефектни заедно,с две думи малко ми нямат вяра.Предполагат че не достига мощност за запалване на лампата ми.Както и да е,ще пробвам с друга техника да видим и евентуално ще ги връщам за моя сметка.
: 01.06.2010г 11:11ч
Странна работа,след половин ден тестове и проби със смяна на запалки и какво ли не,накрая се сетих за едни уж дефектни бг запалки дето не ми ги възстановиха преди години в БГ и така хартисаха.На времето с тях посмъртно не успях да запаля силванията и BLV-то,сега пък тая същата пална китайската.Ако мога да разбера какво става.Тъкмо се почувствах кофти за разиграването с тая история,че и парите за едната ми върнаха и забелязвам,че двете лампи дори не светят с еднакъв цвят.Тази най-вероятно е 10К.Сега честно ли е да връщам парите обратно или това да е компенсацията за иначе все пак некоректна поръчка?!Да не казвам,че са платени на 8-ми март,а пристигнаха едва вчера.Спирам до тука за да размисля какво да правя.

Ilianidis

Ето разликата на лампите,май ще се наложи да купувам нова.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi259.photobucket.com%2Falbums%2Fhh296%2FIlianidis%2FPicture032.jpg&hash=0de9fa9009f756ee1fd29d1d1b88597455ccab4b

Similar topics (5)

27985

Публикации: 11
Прегледи: 5474

26012

Започната от borkata


Публикации: 3
Прегледи: 2772

54535

Публикации: 5
Прегледи: 3004

11832

Публикации: 6
Прегледи: 3328

41219

Започната от aquafan


Публикации: 4
Прегледи: 2429