• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 20:23

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

позеленява ми водата в аквариума

Започната от Nikoo, 12.04.2006 13:14

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Nikoo

Тя не е много зелена - просто има зелен оттенък и по прозореца има зелени петна.
Но стаята ми е южна и цял следобяд я грее слънцето

Longanlon

Цитат на: "Nikoo"И като допълнение - абе мойта вода никога не е била бистра като тези по Вашите снимки - какво и правите???

поддържаме си добре аквариумите:
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Flongy.hit.bg%2FFAQ%2FFAQ.jpg&hash=376e11383461cffc3b399b3cf1b9aa2145768ae7
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

Георги

Цитат на: "Nikoo"
Но стаята ми е южна и цял следобяд я грее слънцето

Сложи щори да не грее в аквариума или го премести.

amaru_shakur

Цитат на: krein - 12.04.2006 17:48
аз имах същия проблем. "Зеленото" може да се получи от доста неща. Моят си проблем го реших с "Algae Killer" производство na OT OTTO струва 7-8 лв.
слага се по 5 мл на 50 литра вода. Честно ти казвам аз по бистра вода до тогава не бях виждал........
Но това важи само ако имаш Алги.
Успех!!!

A как действа на бактериите в аквариума и на средата като цяло, защото си сложих и аз от препарата да пробвам за брада, но не знам после какво да третирам за да имам бактерии които се хранят с нитратите и отпадаците.

kamos

Изумявате ми с каква лекота ползвате лекарства в аквариумите си.
Аз преди да сложа каквото и да било лекарство първо ще питам, после ще чета /може и в обратния ред/ и накрая ако вече няма накъде, чак тогава ще третирам с лекарството.
Не съществува магическо хапче, след употребата на което да се оправят всички грешки натрупани в екосистемата в резултат на нехайството на собственика и.
Аквариумистика - увлечение, которое полностью можно охарактеризовать как обучение на собственных ошибках. Даже если матёрый аквариумист будет предостерегать от возможных ошибок и нежелательных действий, мало кому удаётся их полностью избежать...

Stas

Много правилно изказване на Камос!
Не е лошо внимателно да го прочетете няколко пъти!

MeTogu

Брада и рога се лекуват само с смени на вода.Вярно е че става бавно,може и повече от 2 месеца да мине но е гарантирано.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

Stas

Това пък абсолютно не е вярно!
Смяната на вода може и да помогне, но не е гаранция.

MeTogu

Аз му давам гаранция.При мен изчезва.Че и в единия имах зелени точки по стъклата.И след като почнах смяната точките намаляха двойно.Надявам се до месец дори да изчезнат.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

kamos

Незнам защо но в този форум битува масовата заблуда, че с чести смени на големи количества вода /над 10 процента/ нещата се оправят.
Това според мен само ще отложи проблема/ако не го задълбочи/
При мен борбата с брадата беше доведена до успешен край с помощта на 2 кросохейлус сиеменсис - САЕ./Които пък ми разкатаха яванския мъх/ И в момента търкам сътклата като луд един път седмично, заради зелените налепи, торя ежеседмично, подавам СО2 по метода на Кралчев и съм пренаселил аквариума си/112 литра - 4 скаларии, 2 торакатума, 6 коридораса, 25 гупи, 4 хелера4 плати, 1 молинезия, 2 САЕ и един малък трихогастер/.
Баланс и планиране, толкова ли е трудно???
Аквариумистика - увлечение, которое полностью можно охарактеризовать как обучение на собственных ошибках. Даже если матёрый аквариумист будет предостерегать от возможных ошибок и нежелательных действий, мало кому удаётся их полностью избежать...

NO CARRIER

kamos, когато аквариумът е пълен с остатъци от храна и лайна, по-честата смяна на водата спомага за прочистването на излишните хранителни вещества. Веднъж изчистен, продължаваш по твоята методика - баланс и планиране. Иначе трябва да се направи пълен рестарт.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

theater

Мда. Ники е прав. Не отричайте естествените методи за премахване на вредните вещества. Редовната смяна на водата в един не много залесен аквариум с риби е задължителна. В бързите растителни аквариуми може би това не е точно така, защото растенията обикновено за седмица изконсумират повечето азотни и фосфорни съединения, но в бавните аквариуми с много риби не може да се мине без ежеседмична (максимум на две седмици) смяна на вода.
140л - харацини
http://starividri.org

MeTogu

Имал съм САЕ не погледна брадата.Това че я яде според мен си е мит.Може да я открива и хапва ако е в начален стадии но не и когато вече е избуяла.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

theater

Това на снимката не е брада !  *privet*
140л - харацини
http://starividri.org

миа

тези зелените по стъклата-еуглена май бяха...аз ги имах само веднъж и ги махнах като смених водата на рибките и изтърках стъклата.като бях по-малка и на опит и на години незнам защо все беше мътна водата,пък рибките бяха на тъмно.....и все умираха............

Similar topics (5)

7123

Публикации: 7
Прегледи: 3799

37209

Публикации: 26
Прегледи: 13571

6444

Публикации: 7
Прегледи: 3361

19776

Публикации: 10
Прегледи: 4116

11356

Публикации: 15
Прегледи: 6672