• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 16:12

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Поредния начинаещ с проблеми - разбрани

Започната от gabuu, 28.11.2012 19:38

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

danielm

Цитат на: gabuu - 29.11.2012 11:52
Благодаря за отговора за втвърдяването.

danielm
     Рапаните и мидите са вадени и намирани лично от мен - не са копувани и не са лакирани.. Преди да ги сложа в аквариума ги преварих, след което ги измих с хладка вода - без сапун веро и каквато и да е химия. По гердана е възможно, но него го извадих много бързо, но и по него нямаше нищо особено, освен че закопчалката беше метална не виждам от какво може да е, тъй като мидите са обикновени - чисти са и те са преварени. Между тях има малки топчета - пластмасови са, но целия гердан беше преварен измит преди да го сложа в аквариума. Рибите са извадени от вода с температура 27 и са пуснати в аквариум с температура 27 отделно пътя 500 метра в пликчето, но не мисля, че това е повлияло кой знае колко. Варианта с корала е възможен. Единственото нещо, по което не знам какво има е той, въпреки, че и него го преварих и измих както всичко останало. :)

не знам от какво са умрели, но знам, че гупите не са умрели от това.
15 гупи в 20л първо ще се задушат, преди да се натровят.

това, че си направил доста грешки е факт ... но е факт, че аз не намирам причината за бързата смър в изброените грешки.
нещо пропускаш, защото;
1/ гупи няма да умрат от осоляване от "морските дарове".
2/ втвърдяване на водата също отпада
3/ няма и да се натровят така бързо от азотни сединения


gabuu

За толкова кратко време да сe задушат? Kато имаш предвид, че водата постоянно е била в движение и за този аквариум мисля, че няма нужда да подавам толкова кислород, а и в един от магазините тук в подобен аквариум живееха дори повече и то от доста време са така, пък нито един път не съм видял нещо нередно в аквариума там.. Питах продавача, той каза, че не е имал проблеми. А при мен съм насочил струите на водата от помпата към задното стъкло, но не право в него а точно преди него, мисля че не е от недостатък на кислород, по скоро нещо по коралите или помпата.. Всички знаете какво представлява и май е напълно достатъчно за този акариум..

ПС: има две сомчета, при които няма проблема, който беше при гупите..

Diamondtetra

Колегите са прави но задължително махни рапаните, ГЕРДАНИТЕ! Това не са нормални декорации за аквариум! Дори някои варовикови  камъни са неполезни. Купи си по-голям аквариум-около 50 л, сложи субстрата, растения, след 1 месец когато е пусната помпата вече може би можеш да пуснеш живи същества. Но ти препъръчвам да купиш биостартери с бактерии, които са изключително полезни за започването на азотния цикъл и които ще държат цикъла в ред!
:*

Similar topics (5)

1221

Публикации: 46
Прегледи: 21266

32484

Публикации: 10
Прегледи: 5230

19432

Публикации: 27
Прегледи: 9136

2205

Публикации: 119
Прегледи: 39670