• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
19.04.2024 19:51

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Поръчка на аквариумна техника от Германия

Започната от NikolaV, 10.04.2006 14:53

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

discus

Цитат на: "chandler"добре де, ами ако се поръча по интернет стока на стойност 9-10 евро, пак ли ще ме накарат да отида на митницата да си я прибера? няма ли директно да ми я доставят или да ме накарат да отида най-много до куриера да си я взема сам?

Ти сам ще се откажеш да поръчваш защото за доставката ще платиш поне 20 евро. :wink:
А иначе мито за стока до 100 евро няма.

NikolaV

Ми ще си ходиш на митницата като пич май... Уж за моето мито не трябваше да има, ама ходи спори с митничар...
Сега съм изправен пред подобна дилема - трябва да си поръчам нещо за 40 евро, дето е грамове и ще ми е 20 евро доставката... Чудя се още...

discus

Цитат на: "NikolaV"Ми ще си ходиш на митницата като пич май... Уж за моето мито не трябваше да има, ама ходи спори с митничар...
Сега съм изправен пред подобна дилема - трябва да си поръчам нещо за 40 евро, дето е грамове и ще ми е 20 евро доставката... Чудя се още...

За мито може спокойно да спорим с митничаря, но тогава ще ми натръска ДДС така че не е ясно колко ще има смисъл от спора, а иначе по закон си е така за стоки до 100 евро не се дължат мита за ДДС не съм сигурен.

Stas

ДДС засега се дължи.
Обикновено, обаче може да се договориш с митничаря... :wink:

chandler

ами не може ли да се договори с продавача да прати стоката не по куриер, а като колет по пощата. рискът се поема от купувача. Ако може да се убеди продавача да го прати така, пакетът си отива в пощата по населено място и ти пращат известие да отидеш да си го прибереш от колетна служба. няма мито, няма ДДС, само риск да не получиш нищо :D:D:D
chandler

discus

Цитат на: "chandler"ами не може ли да се договори с продавача да прати стоката не по куриер, а като колет по пощата. рискът се поема от купувача. Ако може да се убеди продавача да го прати така, пакетът си отива в пощата по населено място и ти пращат известие да отидеш да си го прибереш от колетна служба. няма мито, няма ДДС, само риск да не получиш нищо :D:D:D

Е те доматите да не ги ядат с колците, пакетчето трябва да е малко за да не му обърнат много внимание, а дори тогава могат да те викнат да си го отвориш пред тях , ако нещо се поусъмнят.

п.с. Те от германско по какво мислиш че го пращат по куриер ли :lol: .

ptsekov

Пакетите се отварят и без да те викат  :mad Всеки по-голям град си има централна поща и в нея има митница. Колетите първо се преглеждат и ако се прецени, че трябва да се обмитяват или има някакво съмнение те викат в централна поща. Ако всичко е наред колета се доставя в съответния клон. Мисля (но не съм сигурен), че по-големите по размер колети също остават в централна поща.

Мисля, че колетите, които идват по EMS (куриерската услуга на пощите) е малко по-вероятно да ги разпорят за да видят какво има вътре.

Stas

Колетите от чужбина пак се взимат от Столична митница доколкото знам. И зависи какво има вътре. А риска да не получиш нищо е 60:40!

chandler

Цитат на: "Stas"Колетите от чужбина пак се взимат от Столична митница доколкото знам. И зависи какво има вътре. А риска да не получиш нищо е 60:40!

може би зависи от съдържанието на колета, но аз съм получавал пакет (50см х 30см)  от Германия на адреса ми в Търново. Не обърнах внимание пък, дали беше отварян, ама не ме учудва - то в България всичко е възможно м**ка му.
chandler

NikolaV

Малко ъпдейт към темата.
Преди 2 седмици си поръчах от същия сайт джаджи за 100 EUR. Днес си ги взех от Столична митница точно срещу 4.00 лв. Никакви данъчни инспектори, никакви чудеса.
Май е въпрос на късмет.

islander

Цитат на: "NikolaV"... Почна се...
- Ти к'во ще правиш с това бе момче? Знаеш ли, че 5% мито има?
- Ама к'во мито?
- Ми такова. Има... Знаеш ли, че и 20% ДДС има... Става общо 30%

К'во мито бе приятелю, (кфи пет лева???)
те тия смотаняци митничари гледат поголовно да лъжат хората.
Ако наистина на фактурата има текст, който е по точен образец (в случая на немски език) и е същия както посочения в Митническата тарифа (МТ) или в Правилника за прилагане на МТ или приложенията към нея, (вече не помня точно) и е заверено надлежно с мокър подпис, то стоката се освобождава от мито, в случаите когато е на стойност 500 или 550 Евро беше - вече ми се губят точните цифри, щото не се занимавам вече с внос.
Но мисълта ми беше, че тия митничари изедници още малко ще ни цедят по този начин ...
Всеки уволнен митничар ще бъде назначен за бирник на селски казан за ракия и ще събира налози. Ей що пиячка ги чака...или сухи казани???...но това е Оff Topic.

chandler

още малко ъпдейт по темата под формата на въпрос. след 1.1.2007 г. всички усложнения при пазаруването от един немски сайт напр. би трябвало да са отпаднали. сега чух, че таксите за банков превод за страни от ЕС са напълно поносими в сравнение с преди. това вярно ли е и някой може ли да сподели опит в това отношение. да речем за 50 евро каква такса за превода ще ми вземат?
иначе доставката пак си e скъпа, защото все още сме си в трета глуха... опа, зона исках да кажа (според сайта, от който е пазарувал NikolaV - www.aquaristikshop.com)
chandler

NikolaV

chandler, звънни в няколко банки и ще ти кажат. Преди в колкото звъннах толкова различни цени чух - имаше двойни - най-скъпа беше ПИБ. В крайна сметка реших да си извадя кредитна карта - тогава отпада тоя проблем.

chandler

да, то така ще стане, но си виках, ако някой е правил скоро (след нова година т.е.) паричен превод, да сподели.
chandler

miTko

Цитат на: NikolaV - 14.05.2007 11:20
В крайна сметка реших да си извадя кредитна карта - тогава отпада тоя проблем.
Я раздухай за картите, верно ли с Виза става? Щото имам такава де, не че съм набелязал нещо.
Разни мои АКВАРИУМИ 

Similar topics (5)

10992

Публикации: 10
Прегледи: 11780

27515

Публикации: 65
Прегледи: 34691

35737

Публикации: 23
Прегледи: 8118

10523

Публикации: 11
Прегледи: 9089

27369

Публикации: 4
Прегледи: 3721