• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
29.03.2024 01:07

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Първият ми аквариум

Започната от mrbachini, 22.03.2011 17:32

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

mrbachini

Здравейте! Днес се регистрирах в този сайт, но съм чел много интересни статии тук преди да стана потребител и научих доста важни неща около оглеждането на декоративните рибки. Преди седмица си поръчах първият аквариум и човекът от магазина ми го изработи изцяло - 40 л. Днес се видяхме с него и аквариума ми беше готов но ми приготвяше водата, слагаше му препарати мисля .. та каза, че утре мога да си го взема и да си сложа риби в него. Нямам търпение, но според вас мога ли да си купя рибите още утре и да ги сложа в аквариума?  :-)

iek

Не е желателно да слагаш риби в началото, не че е невъзможно да се опазят живи, но един начинаещ по-добре да не рискува. Но това би трябвало да си го разбрал вече, след като си чел вече статиите от изскачащото в ляво меню.

mrbachini

Ами всъщност не знам вече какво да мисля от една страна нямам търпение да посрещна новите си приятели, а и продавачът изглежда компетентен и каза, че гледа рибки от малък и е много вежлив и днес ми каза, че утре мога да си взема аквариума с рибки.. според вас колко горе-долу е добре да се изчака преди тази стъпка? :-)

Caxapa

След като си вземем аквариумите от майсторите  си ги отнасяме у дома празни(по простата причина, че няма как да ги носим пълни с вода) и там ги слагаме на шкафа който сме им избрали с задължителна подложка под него за да не се пукне дъното. Слагаме предварително измития грунд и засаждаме растенията. Монтираме филтъра. След това внимателно наливаме вода да не разместим грунда и изкореним растенията. Пускаме филтъра да работи и изчакваме 2 седмици и едва тогава пускаме първите рибки в него. Нагревател също трябва да има и осветление за растенията.  Това са последователностите които трябва да се спазят след като сме отнесли аквариума у дома.
Успехи с новото хоби ти желая!
: 22-03-2011, 17:59:02
Какви рибки смяташ да отглеждаш в 40 литровия си аквариум?

mrbachini

Ами малки рибки от типа на гупите, хелерите .. :)

Асен Евгениев

Цитат на: mrbachini - 22.03.2011 17:32
според вас мога ли да си купя рибите още утре и да ги сложа в аквариума?  :-)
Щом не се удържаш, пусни двойка гупи /само/.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Similar topics (5)

12638

Публикации: 10
Прегледи: 5236

3939

Публикации: 15
Прегледи: 9834

15994

Започната от Ashcrow


Публикации: 7
Прегледи: 3042

35356

Публикации: 1
Прегледи: 2945

5417

Публикации: 7
Прегледи: 6401