• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
16.04.2024 20:46

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Леко замъгляване на водата - плуващи частици

Започната от Warning, 18.04.2016 12:35

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Warning

Здравейте! Имам проблем с леко замъгляване на водата. Аквариума е стартиран преди около 2 месеца. Когато го погледна в дължина виждам леко замъгляване на водата, все едно много микроскопични частици плуват във водата. Азотния цикъл вече работи. Имам тестове на JBL, които показват добри стойности на амоняк, нитрити и нитрати. Аквариума е 80 литра пълен с около 70 литра вода. размери 63/50/25см. Имам вътрешен филтър 500 литра дебит. Осветлението е 2 пури по 18W, светят по 8 часа на ден. Аквариума е близо до прозорец, но никога през прозореца няма пряка слънчева светлина. Грунда е кварцов 3-5мм. Храня веднъж на ден по една малка щипка със храна на люспи. В аквариума имам 2-3 живородки и 9 неона. Прикачам и снимки на водата. Ще бъда много благодарен, ако някой може да помогне. Това замъгляване е още от първия ден на аквариума и до сега не се е махнало.







baygry

Аз лично,чак толкова "замъгляване" не виждам..Ако във филтъра са ти само гъби,извади едната и на нейно място постави керамика,другата я скъси с 1-2 см,и в появилото се място постави вата.Или поне един от тези варианти.
Също е добре и да увеличиш доста растенията.

Warning

Оставих аквариума в покой няколко часа да видя дали тези частици ще се утаят, но те продължаваха да си плуват във водата макар помпата и аерацията  да бяха спрени от часове. Частиците наподобяват бял прах. Четох във форума за инфузория. Възможно ли е това да е проблема ? И, ако да някой може ли да даде решение ? Благодаря предварително!

niki_o

Как така го остави на спокоиствие?И помпите били спрени от часове.....Явно познанията ти за Азотен цикъл и потдръжка на аквариум не са ти много познати :whistle:Дори и да си имал работещ цикъл вече нямаш,а може и преди да си правил такива кардинални грешки и замъгляването(типично за новостартиран аквариум) да не се маха за това.
Филтрация не се спира *STOP*

Ivan_S

Може да имаш инфузория или пък някакви отлагания от камъните. Също така грундът ти ми се вижда едър и според мен събираш органика, която се вдига от филтъра. Може и това да е причината за частиците във водата.
100 l. Malawi mbuna
Pseudotropheus saulosi - 7 бр. (2 m, 5 f)

Warning

Аз също се съмнявам за инфузория. И ако някой може да даде компетентно мнение как мога да се справя с този проблем ще му бъда благодарен.
Колкото до грунда отгоре се вижда малко по-едрия но под него има слой с по-малки размери 2-3мм.

niki_o

Инфузория ако е се бори със памук във филтъра.Сменяш го на 12 часа и бързо изчезва....но за помпите разбра нали :-P

Warning

Да за помпите разбрах. Ще пробвам с памук в филтъра благодаря niki. Някой ако има и други идеи за премахване на Инфузория от личен опит или да е чувал да каже.

Similar topics (5)

40062

Започната от M14iro


Публикации: 4
Прегледи: 3195

9520

Публикации: 11
Прегледи: 5300

29058

Публикации: 9
Прегледи: 3585

8268

Публикации: 13
Прегледи: 5985

58533

Публикации: 4
Прегледи: 3836