• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
18.04.2024 05:49

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Костенурки Лампа

Започната от Pavkata, 03.07.2010 12:29

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Pavkata

Здравейте,
имам следния въпрос – имам земноводни костенурки и в момента им рисувам нов аквариум. Мисля че съобразих почти всичко вече спрямо "учебниците".

Останаха ми два важни въпроса преди да пратя стъкларията за рязане...

1) Обикновена луминисцентна лампа ли да ползвам или трябва специална http://www.bg-pet.com/Fish/Lamps/aquasky.htm от този тип с UV и нз какво още.

2) Какъв филтър ми е нужен - виждам че за рибките във филтрите имате по доста видове филтри, за костенурките нужни ли са тези филтри или е достатъчно само гъби ? Т.е. ще помогнат ли с нещо керамичните, карбонови и др пръстени или е по-добре да наблегна на гъбите?

Поздрави,
Павел

MeTogu

Здрасти Павка.
Много добре ще е при костенурките да има и помпичка та дори и само с гъбичка да е.Колкото до лампата може да не е специална а просто да е с нажежаема жичка,че те са си студенокръвни животни и обичат топличко.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

Pavkata

Здрасти MeTogu, в темата за аквариума също съм го написал този въпрос ( http://aquariumbg.com/forum/napravi-si-sam/vapros-akvarium-1600h500h500mm/ ).
Интересува ме каквъв трябва да е филтъра за костенурките, ясно е че трябва да има.
Бях се спрял на TETRA TECH EX 700, който е за рибки, но като разгледах вариантите, които се предлагат за костенурки ми направи впечетление че са само с филтър гъба, без тези другите.
Затова задавам този въпрос- и ако другите са ненужни по-добре да търся варианти само с филтри тип гъба.

Относно лампата точно същите съображения имам - чудя се дали всъщност е правилно да ползвам луминисцентна - в момента ползвам с жичка именно защото излъчва и топлина... не съм сигурен каква лампа ми трябва.

Благодаря  :coffee:

MeTogu

Колко са големи костенурките и колко са на брой?Този филтър ще е сравнително малък за аквариума ти,но ако сложиш една вътрешна помпа с добър дебит и филтърна губа в него ще се поразсеят нещата и може да се постигне желания ефект.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

Pavkata

Благодаря за бързия отговор и то в такъв момент(точно преди мача  :-D).
Костенурките са два броя, като на по-голямата черупката е  м/у 10-15см.

Да, точно за това питам - дали не е по-добре да сложа една хубава голяма помпа с по-сериозен дебит и да направя филтърна кутия само с гъби.

MeTogu

Няма никаквъв смисъл.Помпата ще се справя с органиката на 2 костенурки.Малък проблем ще имаш от дължината на аквариума.Но ако ме послушаш и купиш една вътрешна китайска помпа с дебит около 1000 л/ч и я сложиш в другия край на аквариума да завърта добре водата Тетратека ще се справя.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

Peakone

Костенурките не искат течение, така че изхода на филтъра трябва да бъде скрит зад група камънаци например. Трябва да направиш мини басейн, а не мини река ;) Филтрацията обаче трябва да е добра, че костенурките са мондари и половина.

Caxapa

Относно осветлението-Тук в магазина от който пазаря аквариума на такива костенурки е с 2 вида . Луминсцентна и такава като в терариумите им. Самият аквариум е разделен на 2 части -водна и суха -обособена като плаудариум. Мога да попитам за лампата другата седмица ако ти представлява интерес.

signs

Здравейте.Така и не разбрах нищо относно вида на филтъра.Моля някои да отговори какъв модел трябва да бъде филтъра-само с гъби или със разни керамики пясъци и т.н. Моля не даваите отговори колко трябва да е мощен или колко костенурки имаме или колко е голям аквариума!!! просто кажете има ли ефект за чистотата на водата и за костенурките керамиката и пясъка.Благодаря ви предварително

Similar topics (4)

34615

Публикации: 1
Прегледи: 1779

60046

Публикации: 0
Прегледи: 2093

13864

Публикации: 14
Прегледи: 9512