• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 17:39

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Въпрос за аквариум - стъкло мм ?

Започната от ///valentin, 04.08.2012 16:47

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

///valentin

Привет на всички имам въпрос и смятам че ще може да ми помогнете  :-)
В момента ремонтирам една стара маса, тя е на две нива , отгоре е цялата от стъкло и под него има второ ниво от дърво в което може да се оставя телефони,весници и т.н. Та идеята ми е да снижа второто ниво на масата и на него да сложа аквариум които да стига на височина почти ( под -2 см) до първото ниво което е стъкло и ще се вижда през него за да стане ефектно, от тук идва въпроса :
Аквариума съм измерил че трябва да е с размери 75 см. дълъг / 19 см висок / 26 см широк -  колко мм трябва да бъде стъклото му при положение че ще се пълни почти до горе  ?
Благодаря Ви предварително  :-) :-)

raadkoo

То има няма 35л аквариумът. Сигурно и от 4мм няма да има проблем, но пък да ти е мирна главата направи го от 6мм може да го чукнеш с нещо и да стане белята. Какво мислиш да гледаш вътре? С тези 2 см. които остават няма да можеш да го обслужваш аквариума и ще трябва да махаш отгоре стъклото постоянно.

Асен Евгениев

За да се вижда цялата му красота, трябва добро осветление. Как ще го осветяваш?
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

///valentin

Благодаря за мненията,значи отговарям на  raadkoo - долната част на която ще е самия аквариум е правя да е отделна от самата маса , ще мога да си е вадя,чиста,да ги храня  спокоино когато искам без да местя масата и смятам че няма да имам проблем. Другото което е доста смешно , не съм гледал никога до сега и за това конкретен отговор на твоя въпрос незнам , ще харесам няколко вида рибки в магазина и да могат да "станат" спрямо размера на аквариума. Сетих се да попитам сега като брои колко ще е подходящо да гледам като знаете вече размера или зависи спроден вида на рибата , и има ли видове които живеят без помпичка защото нямам и ако може да се размина да не взимам или това нямам как да стане ?
пс. 35 л вода не е ли множко за тея параметри или може и аз да нямам орентация защото съм "зелен" в тези неща  :-)

Отговарям на akapulko : имам старо зариадно от телевизионните игри ( когато съм бил малък  :-D ) , ще взема него и ще закупя от авто магазин диодни ленти , ще ги поставя от долната страна на дървената част и мисля ,че ще се получи добре,то е на 12 волта .


raadkoo

Осветлението е най-ефектно, като се намира отгоре аквариума. Ако пуснеш една снимка на шкафчето няма да е зле все пак. За да ти е чисто аквариумчето е желателно да има филтрация. Купи си най-евтиното вътрешно филтърче за 10-тина лв. Може да пуснеш пасажче неонки например или 4-5 други дребни рибки. На гол аквариум все пак на никоя рибка няма да и е комфортно, така че попрочети малко. Като дадеш с мишката в ляво на екрана излиза меню със статии. Т.1 с честозадаваните въпроси ще те въведе в материята дет се вика  :-)

///valentin

Мерси , ще видя материята за да навлезна в нещата. Иначе не е шкафче а маса , останал си с грешно мнение или аз не съм обяснил както трябва   :-)
Снимки ще пусна до няколко дни , в момента го "оправям" - 4-те крака бяха счупени , а долната дъска на която ще седи аквариума беше закрепена за тях,аз е направих да е отделно за да мога да го обслужвам както трябва  :-)
пс. имам 2 пури лампи светят доста ярко бяло, от лсд монитор 15-ска ( те са на него даже но тои стана "жертва" на друг проект и му взех матрицата  :-D ) чудя се да ги взема и да ги монтирам по някакъв начин за ефект но това ще е по нататак след като сглобя всичко.

///valentin

Привет отново , извинете ме за късния отговор но чак сега намирам време да влезна и да пиша.Значи масата и поставката е готова,аквариума го измерих и поръчах по точни мерки да ми направят един от 6мм стъкло и вече го взех и е при мен даже заедно с помпичка и диодна лента. Прилагам снимки по долу да видите ! Сега остава да избера подходящи обитатели и адаптер за 12 волта за да мога да пусна диодите.Надявам се ,че ще стане добре.Даите по едно мнение и препоръки разбира се !  :-)
http://img40.imageshack.us/img40/8480/20120811145434.jpg
http://img24.imageshack.us/img24/1827/20120811145413.jpg

raadkoo

Тези метални "крачета" шпилки ли са не се вижда много ясно, няма да издържат!!!

///valentin

Вече съм ги сменил но ще кача снимки утре ,че кабела на апарата ми го няма в момента.Шпилките ги сложих да използвам поставката докато стане аквариума да си слагам телефоните или нещо друго  :-) , иначе мерси за съвета !
: 11.08.2012г 16:04ч
Колеги ето аквариума е готов,всичко го правя за първи път и може да не много хубаво но на мен ми харесва доста с моя опит.Краката са сменени,с дървени,издържат ме мен ( 90 кг ) , отдолу е с диодна лента вече сложена. Остана само да намеря адаптор 12 волта да е пусна,ако някои се сеща от какво мога да си го направя да пише, и подходящи рибоци да го красят  :-) Помпичката работи вече от няколко часа , няма да е спирам , чудя се да взема 2 златни рибки , вашете мнение ? Другия избор ми е 10-тина неонки но мисля ,че златните са ми по на сърцето. Някакъв трети вариант ако имате за риба с интересна външност пишете,чудих се за хишници гледам във форума има малки акули това добър избор ли е и разбира се да стават за размерите на моя аквариум.
Благодаря предварително
http://img708.imageshack.us/img708/668/20120812161920.jpg
http://img24.imageshack.us/img24/8803/20120812161907.jpg


easternalien

Няколко съвета. Сложи подложка под аквариума, стереопор или фибран, за да няма изненада със спукано дъно.
Преди да избереш рибки, прочети за изискванията, които имат.С този размер на аквата повече 1-2 златни не бива да слагаш. Имай предвид, че цапат много и ще ти трябва много добра филтрация! Неонките са по-добър вариант :) Камъните сложени така в/у голо дъно, също не е добра идея. А защо реши точно тези размери? Височината е доста ниска и също те ограничава откъм избора на рибки.
Успех :)

ivan.k

Хубав аквариум,но мисля(мое мнение),че на дъното трябва грунд.Аквата мисля,че е малка за две златни защото стават големи.В него може да сложиш няколко гупи,плати,хелери и две коридаросчета.
П.С. По опитните да си кажат думата това е моето мнение.  :-) ;-)

terier4o

За сега положението е ''Дизастър'' . Освен казаното от колега  easternalien  .Аз бих добавил , че трябва да започнеш да четеш в раздел оформление и декорация .
С тези размери на аквариума , и от към растения ще си доста ограничен  като добавиш грунд и височината на аквариума ще стане 10см ...... , каква е идеята ти за оформлението ?
Как смяташ да бъркаш в аквариума след като ще е на 2 см от стъклото на горната част на масата ? Как си замислил осветлението ?

На мен ми се върти нещо с камъни мъхове и корени ... като се гледа от горе да прилича на нещо диво .... все едно гледаш джунглата през прозрачня под на самолет  *CRAZY*

Тия пластмасовите неща дето приличат на растения ги махни много са грозни .
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs2.rimg.info%2F423f2c9436d6a9d376b4016d3211d9c2.gif&hash=38fb462888e63d5cd40cf419b5536d2abc534ec5

///valentin

Благодаря Ви за мненията,за подложка под аквариума ще мисля нещо гаранция за утре да взема нещо да няма наистина изненади. Относно декорацията разбира се ще прочета за какво става дума и да го направя по-добре с течение на  времето  :-)

Similar topics (5)

19489

Публикации: 10
Прегледи: 5497

34971

Започната от tparvanov


Публикации: 9
Прегледи: 3462

6693

Започната от ceco


Публикации: 27
Прегледи: 11495

11000

Публикации: 20
Прегледи: 13998