• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 17:11

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Цени на стъкло....

Започната от Grisho, 07.10.2006 12:26

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Grisho

Как вървят цените на 8мм и 10мм стъкло? (горе-долу).  Мисля да си правя нов аквариум, но право трябва да ударя чертата щото са си доста парички, поне от моя гледна точка! И каква е разликата ако дъното на аквариума е между стените, или обратното и кое е по добре? umn
Ако животът ви поднесе лимон, направете си лимонада!

stranen

Колко литров аквариум искаш да правиш? Някои наскоро беше писасал, че си е поръчъл стъкла 10 мм. за 200-250 л. и му излезнали 70-80 лв. А относно дуното трябва да е мевду стъкалта.

dido

07.10.2006 12:37 #2 Last Edit: 23.03.2007 16:13 by dido
Кликни тук за ценова листа.

Grisho

Мисля да е някъде около 250-300лт. насочил съм се към 10мм.стъкло за по-голяма сигурност, пък и да няма спънки!
Ако животът ви поднесе лимон, направете си лимонада!

Grisho

Според мен, цените са доста добри аз си мислех че квадрата на 10мм стъкло е към 70-80лв, даже съм чувал и доста по-високи цени - над 100лв! А могат ли в тази фирма да ми ги нарежат по размер, а с лазер ли ги режат?
Ако животът ви поднесе лимон, направете си лимонада!

dido

Виж в тази тема за адреси на стъкларски цехове:

http://aquariumbg.com/forum/viewtopic.php?t=3786

Препоръчвам ти цеха до Била, че М-глас взимат по-скъпо за шлайфането на ръбовете и като цяло не съм особено доволен откъм точност на рязането им.

Рязането се прави със специални, особено скъпи и качествени стъклорези. Препоръчително е да поръчаш и шлайфане на ръбовете - то става машинно и доизкусурява размера. Струва сравнително скъпо - може да ти излезе до 50% от цената на стъклото, но е задължително според мен, особено за по-дебели стъкла.

Joro Vn

ЦитатПрепоръчително е да поръчаш и шлайфане на ръбовете - то става машинно и доизкусурява размера. Струва сравнително скъпо - може да ти излезе до 50% от цената на стъклото, но е задължително според мен, особено за по-дебели стъкла.
Аз също ти го препоръчвам. Макар че оскъпява цената на стъклото, визулният ефект при готовия аквариум те кара да не съжаляваш за дадените пари в повече. Облекчава и операцийте при залепването на стъклото- не притъпяваш ръбове на ръка, няма евентуални кривини на ръба от рязането, стъклата пасват перфектно помежду си.
Извършва се на специални шлифовъчни машини с пакет от диамантени дискове, оформящи даден напречен профил на ръба. Цената е на линеен метър /във Варна е 3 лв/м/. Рязането на 8 и 10 мм стъкла е класическо, малко по- особено е отчупването. С лазер не се режи за такива цели. Това е термична операция и сряза е от съвсем различен характер. Бил съм във фирми, извършващи услуги с рязане на лазер или водно рязане, цените не биха те устроили определено.

d256h

Проверих цените на един цех за стъкло в Борово (София), но не е този до Била! Фирмата се казва "Сияние-90" :
12мм -   59лв  / 3лв за обработка на среза;
15мм - 132лв  / 4лв за обработка на среза;
Телефони може да се намерят в интернет...

dido

3/4 лева на линеен метър ли е цената?

d256h

за 12мм стъкло шлайфането е 3лв на линеен метър

sandan

Днес ми рязаха стъкло  в цеха срещу Била ,цената на десетката е 44.40лв а шлаифането 2.50 лв на линеен метър

Stas

Тези срещу Била можете спокойно да наричате фирма "Кристиан Нейко".
А е твърде възможно "Сияние 90" да носят при тях и да препродават. Дебелото стъкло не е любимо за обраотка на всеки стъклар!

d256h

А не, Стас бъркаш. Сияние 90 е по-стара фирма от Кристиан-Нейко. Познавам собствениците на Сияние 90. Имат много яки машин и са нови. Внасят си стъкло от производители, като готиното е от Гърция и Италия. В Сияние са ми правили много неща от 10мм, в Нейко още не съм поръчвал, но скоро може да ги тествам. Важното е, че има конкуренция и това е добре за потребителите...
Пожелавам на стъкларските фирми просперитет и нека цяла София, Пловдив, Варна, Плевен, Добрич и т.н. населението им да си поръчат аквариуми по 600л... при тях ! :) :twisted:

smirnof

Аз също използвах услугите на "кристиан и Нейко" ( Цеха до Била).

Останах доволен. Корекни са. Имат много добри машини, и цените са приемливи.
Само да кажа, че ако решите да поръчвате при тях разпънки ( например с размер например 3см x 100см ) ще кажат, че могат да щлайфат само едната дълга страна, тъй като машината за щлайфане не работи с толко малки стъкла. поне на мен така ми обясниха де.

Успех

P.S. Искам да се извиня на членовете на форума, защото обещах да намеря ценова листа на този цех, но за жалост не успях. Не друго, а просто нямах време.
Надявам се, че ще ме разберете.

Stas

Не знам дали бъркам или не.
Наистина Сияние 90 съществува много отдавна, така е.
Това, обаче, никак, ама никак не значи, че могат да обработват 10 мм стъкло. Има сигурно стъклари от преди 30 години в София, но нямат необходимото за целта твърде скъпо оборудване.

А по повод конкуренцията - търсих конкуренти на "Кристиан Нейко". (Много мразя монополистите!)
Е, не можах да намеря. Просто парите, които са вкарали в бизнеса са без конкуренция! Респективно и възможностите им. За съжаление.

А колко са коректни е друга тема. Поръчах си вратички за шкафа за аквариума от матирано стъкло. Който го е виждал знае. Направиха ми ги. Взех ги. При монтажа се оказа, че пръстите на майстора се отпечатаха качествено върху тях! Отидох там и ми казаха, че с това матиране е така и защо не съм си бил поръчал химически мат! Че откъде да знам, че има и такъв! Ама кой да ти каже, че е по-добре! Бил по-скъп с около 2 лева на вратичка - да му се не види! Поръчах си нови.

Счупи се едната. Отидох с размерите да ми направят нова. (Мисля даже, че носих счупената). Е, новата разлика с 3 мм от старата! Получи се кофти луфт, но ми омръзна да се разправям. Та това е за коректността - да, коректни са, но не 100%.

Similar topics (5)

5603

Публикации: 6
Прегледи: 3516

35987

Публикации: 20
Прегледи: 6935

11450

Публикации: 7
Прегледи: 3667

7295

Публикации: 7
Прегледи: 3251

34681

Публикации: 5
Прегледи: 5240