• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
18.04.2024 18:44

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

бой на рамирези

Започната от Vicky, 18.09.2015 16:03

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Vicky

Здравейте,гледам 5 рамирезита и 5 гупи,първо купих мъжка и женска рамирези и мъжкият избледня,залости се в единия ъгъл на аквата и мърдаше само,за да яде,после взех двойкя,която ми продадоха за чифтосана в магазина и още 1 мъж ( нямаха женски). отписаният продоби цвят,стана активен като видя конкуренцията,но се съюзи с чифтосания и гонят женските и малкия мъж,нападат в комбина. Със съжителството на гупите и рамирезите проблеми нямам,въпросът ми е как да спра тази гей офанзива и на какво може да се дължи?
Аквата е 60л,има растения,грунд,миди рапаани,осветление,нагревател,филтър,аерация и температура около 26-27 градуса.


niki_o

Ами има лесен начин-махаш мидите и рапаните и правиш аквариума 200 литра *ROFL*
Просто първите нямат място в сладководен аквариум ,а пък аквариума е твърде малък за да имат територии всички и да няма агресия :-)

Vicky

Много сериозен отговор! Всеки човек си съобразява литрите с възможностите,пък и на мен аквариумът ми е за декорация на секцията,защото тв ми е на поставка на стената и да не ми е празно,но това няма общо с темата. Интересно как по магазините живеят в не повече от 30л,пък не се избиват и повечето са мъжки,след като нямаха женски да ми продадат. Тези двамата и в 500л да ги сложа,ще са агресивни!

niki_o

Поиска отговор и получи :-)
Така е всеки съобразява литрите с възможностите си,но е добре и да съобразява рибите с литрите тогава.Остави си двоиката само и проблемите ще отпаднат.

Vicky

Поисках индивидуален отговор за гей офанзивата срещу женските,когато бяха двойка,мъжкият го бях отписала-написала съм го в темата подробно. Рибите и аквариума са от 1 магазин и там ми казаха кой аквариум е подходящ за тази комбинация,след като им казах до какви пари искам аквариум.Можеха и по-скъп варянт да ми предложат. А при положение,че гледам 3 големи кучета,не смятам да ги оставя гладни заради декорация на хола...

niki_o

Ето и информация за рибата.Прочети я внимателно и реши дали ще вярваш на Магазинера или на Форума.Просто всяка риба поставена в ненормална за нея среда(в случая 2 пъти по-малък обем) се държи ненормално.http://aquariumbg.com/fish.php?fish=625
А относно живота на рибките в Магазина...и ти пътуваш в автобус с още 30 човека,но не би живял така нали?
Много бих се радвал ако някой колега ти даде друго решение на пробема

asito

Поиска съвет и човека ти отговори.След като не ти харесва отговора иди и питай в магазина.Съобразявай си рибите с литрите ако искаш безпроблемен аквариум.

Vicky

В гугъл пише мин 40л за 10 тина рибки от този вид,моя е 60 за 5 ( в момента) в бъдеще да станат най-много 7 с още 2 женски,освен горния етаж на къщата да го преустроя на аквариум. Возя се с кола,но и в градския като съм се возила не съм нападала околните! Не смятам,че е нужно и чихуа да си има отделна стая със спалня,като е при парис хилтън!

niki_o

Дай линк към тази информация в нета -може да пренапишем профила във Форума  :whistle:
Виж,че не разбираш от отглеждане на рибки е ясно,че не те интересува какви условия им предлагаш разбрахме,но не се опитваи да ни убеждавашнас в правотата си.
Ти може( и явно ще го направиш) и 15 Рамирезита да сложиш в аквариума си.Никои не може да те спре да си правиш компот.Просто ще разбереш,че съм бил прав когато аквариума сам започне да редуцира броя на обитателите си.
Очаквам темата ти със заглавие.РИБКИТЕ МИ УМИРАТ-ЗАЩО?Не ти го пожелавам -просто се опитвам да ти помогна да не стигнеш до там-аз няма да спечеля нищо от това,но кой ще спечели?А да човека препоръчал ти и продал ти всичко-помисли ;-)

sVGNsali

Рамирезите са ТЕРИТОРИАЛНИ риби.
Ники, не се хаби напразно..
Колега,ако цениш живота на рибките си послушай колегите..
Каква е разликата между майстора и чирака? Времето.

hip9

Цитат на: Vicky - 18.09.2015 19:52
В гугъл пише мин 40л за 10 тина рибки от този вид,моя е 60 за 5 ( в момента) в бъдеще да станат най-много 7 с още 2 женски,освен горния етаж на къщата да го преустроя на аквариум. Возя се с кола,но и в градския като съм се возила не съм нападала околните! Не смятам,че е нужно и чихуа да си има отделна стая със спалня,като е при парис хилтън!
40 литра за чифт (мъжка+женска) точно, защото са ТЕРИТОРИАЛНИ както е казал sevginsali. Няма да е зле, да прочетеш темите за начинаещи от искачащото меню в ляво, раздел често задавани въпроси. А сигурна ли си, че са два мъжки? Аз лично бих оставил един чифт в този обем, заедно с пасаж от неонки примерно.

Vicky

http://aquariumbg.com/forum/cihlidi/kolko-litra-za-ramirezi/
тука пишат и за 30л аквариум,то зависи и бройката за литрите,но мисля,че е нормално мъжките да се бият,а не да образуват гей двойки и да тормозят женските. Вие като сваляте мадами се гушкате любовно и ги замеряте със чаши ли? Ако не ми пукаше за рибките,щях да ги оставя без да питам защо се бият.Отговаряте ми като мобилен оператор-на тема база,а не персонално. Разбирам,че сте запалени акваристи и колкото повече литри,толкова по-добре,но това не значи,че всички трябва да си направят аквариуми стени.


Публикациите са слети: 18.09.2015 21:29

Hip9-Благодаря,че не нападаш! За такива ми ги продадоха,по едри са,с по-дълги гръбни перки като гребен на петел,а единия от комбината го взех отделен със женска,с която бил двойка и се разведоха в последствие,за да се обедини с този,който като беше сам с женска избеля,не беше активен и се оцвети като му вкарах конкуренция.

hip9

При цихлидите като се оформи чифт обикновено, чифта гони останалите риби от определена територия. 30 литра не стават минимум 50 до 100. Прочети профила на рамирезито подробно, niki_o ти е дал линк и се опитай да определиш пола на рибите сама или пусни снимка и ще ти помогнат. И да знаеш, че цихлидите могат да се объркват и правят еднополови чифтове понякога, например при скалариите се случва.

venitos

След всичко прочетено се хващам за едно: " . . . на мен аквариумът ми е за декорация на секцията . . ." Vicky, това не са плюшени играчки, това са живи същества, които имат изисквания към условията за живот. И понеже разбрах, че гледаш кучета, защо не сложиш едно там да не ти стои празно? Не става така нали! Несериозно е да търсиш съвет за декорация на хола си във форум за акваристика от хора отдадени на хобито! Както и ти, така и в магазина всеки е воден от задоволяването на собствените си цели. Ти искаш определен литраж да се събере на секцията, те пък искат да се продаде всичко в магазина. На кого трябва да вярваш на тях или на информацията в Нетпространството и колегите във форума? Прочети информацията за вида и изискванията. Има и много теми тук във форума ще ти са от полза, ако ги прочетеш. Пусни снимка да видим пола на рибките, възможно е да са мъжка и женска! 
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs25.postimg.org%2Fvsynxqwuj%2F3150.jpg&hash=9e04c2edcf4c31bc9716dd722a91783aa6af7af3

Vicky

моя аквариум е 60л,останалите ме нападат,че не е 200л,затова им пуснах линк от тук,където пише за 30л,иначе в нета пише мин 40л и като реших да са тези рибки,взех 60,а четох и друга информация 20-30л на двойка в уикипедия-20-30 liters per couple. Двойката ми се разведе,заради мъж там ми е проблема...

Публикациите са слети: 18.09.2015 22:10

размери не съм давала,казах аквариум за рамирези до 120-150лв макс,и ми предложиха този,като имаше и по скъпи и големи от моя до тези пари... инфото,което изчетох преди да отида в магазина,беше мин 40л. Мога да си сложа и ваза,но обичам живитните,затова избрах аквариум и дребни,красиви рибки,които да съответстват на прочетеното от мен.Ще пробвам да ги снимам

Similar topics (3)

28998

Публикации: 0
Прегледи: 1871

19733

Публикации: 1
Прегледи: 3535

19341

Започната от septic


Публикации: 5
Прегледи: 4729