• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
29.03.2024 17:03

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Бели мъхчета по дъното на аквариума ?

Започната от Cunt, 12.04.2010 18:01

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Cunt

Аквариум : 120 л.  Рибки : 2 монопода , 2 пангаса , 3 сомчета
Проблема ми е следния рибките ми измряха от ихтио , останаха само 2 монопода та както и да е направих пълен рестарт на аквариума и всичко беше добре за известно време след около 2 седмици след рестарта ми се появиха кафяви водорасли по камъните и стъклата със смени на водата ги поизтребих сега забелязвам че по дъното имам бели мъхчета и 2 трихогастера ми умряха без видими причини за 2 дена първо единия после другия та искам да питам какви са тези мъхчета имат ли общо с умрелите трихогастери и как да се отърва от тях
Благодаря
120л 90 х 30 х 60(височина)  гледам 2 пангаса 2 макропода 2 калихта 3 анцитруса

Caxapa

  монопод/и http://hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=109564  това е монопод и първо поясни какво прави той в аквариума ти. Колкото до белите мъхчета е добре да пуснеш снимки на аквариума иначе трябва да питаме някоя баба от село която гледа на боб.

Cunt

:) извинявам се макропод беше точното име ... май  , сега ще кача и снимки  https://aquariumbg.com/forum/profile_pictures/6935_1271085853.JPG   
А ето и аквариума
https://aquariumbg.com/forum/profile_pictures/6935_1271085219.JPG
120л 90 х 30 х 60(височина)  гледам 2 пангаса 2 макропода 2 калихта 3 анцитруса

Дида 78

На мен ми прилича на неиззядена храна, и при моите новородени рибчета имаше, но със сифониране ги премахвах.

botan

Тези бели мъхчета са плесен, послушай съвета на Дида и поддържай по-чисто в аквариума. *YES*

Caxapa

Това което си снимал  прилича на неизядена храна както е казала и колежката  в горния пост.  Преди много години имах някакъв хайвер налепен на стъклото на един аквариум но тогава нито знаех как нито имаше кой да каже нещо по въпроса и така "мухляса".  По-малко ще ги храниш ..Толкова, че да не са сити но да не умират и от глад рибите.  Кафевите водорасли (без да съм специалист) са признак на слабо осветление. Но като  цяло не виждам да имаш филтър към аквариума, което също не е добре.
Но да се върнем на въпроса ти за белите мъхчета. 100% не са от хайвер-няма логика.  Прекалено прехранване  и загниване на остатъците неизядена храна съпътствана с лоша филтрация.
Дано съм помогнал с нещо.  *THUMBS UP* *DRINK*

Cunt

Благодаря ви на всички и аз мислех че е храна но не бях сигурен . Иначе имам филтър но не се вижда на снимката филтъра е Hailea с едно кошче пълно с активен въглен и отдолу едропорест дунапрен осветлението ми е 3 х 18 вата 60см. луминисцентни на Филипс (неспециализирани) ако имате някакви препоръки относно оборудването ще съм ви благодарен , защото от 2 години го имам аквариума но чак сега започна да ми прави проблеми май е заради химията която му наблъсках преди последния рестарт - течна тор на Сера и метиленово синйо
120л 90 х 30 х 60(височина)  гледам 2 пангаса 2 макропода 2 калихта 3 анцитруса

Caxapa

Когато се оборудвах с външни филтри попитах колегите и ми казаха, че не е необходимо да слагам активен въглен. Химия също не слагам. Миналото лято се запасих с таблетки Нистатин Актавис  500(антибиотик за хора)  който помагал против ихтио. Но лично ползвам ето това лекарство.

В упътването пише, че лекува повече от 18 форми на тази болест. Доволен съм и не вреди на растенията ми.

botan

Хммм, аз винаги съм бил против химиите. Метиленово синьо слагай само ако рибките ти са болни, понеже имам някакви смътни спомени, че вреди на растенията, а тор не е нужен - растенията са малко и некапризни.
От опит мога да ти кажа че трудно се уморява риба от глад. :-)

Alexfield

До колкото разбрах имаш активен въглен във филтъра и си сложил разни химии като метиленово синьо.
Сигурно нямаш представа, че активния въглен се слага, за да изчисти химиите от аквариума. Т.е. те се неутрализират взаимно.
Нещо като да тръгнеш да си правиш вода за кафе с бързовар и да ги сложиш джезвето с бързовара в хладилника  *CRAZY*
Разкарай активния въглен. Той се слага за седмица-две след лечение с химия, за да изчисти остатъците. След месец употреба активният въглен спира да действа, защото му се изчерпва капацитетът и трябва да се изхвърли, като може евентуално да се замени с нов.

Пишеш, че 2 седмици след пълен рестарт са ти умрели 2 трихогастера:
Вариант 1: След пълен рестарт азотния цикъл се завърта след 2-3 седмици. Може да са умрели от амонячно, нитритно натравяне.
Вариант 2: Белите мъхчета, които си снимал е плесенясала неизядена храна. Може да си ги уморил от преяждане.
Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Cunt

мерси за изчерпателния отговор , аз не крия че съм супер сакат по отношение на акваристиката въпреки че го имам аквариума от около 2 години досега не съм брал такива ядове  най-много съм страдал от черна брада и кафяви водорасли но рибите ми винаги са били "супер железни копелета"  :-) затова чак сега почнах да се интересувам кое как и защо :-)
120л 90 х 30 х 60(височина)  гледам 2 пангаса 2 макропода 2 калихта 3 анцитруса

Similar topics (5)

26461

Публикации: 10
Прегледи: 5761

11356

Публикации: 15
Прегледи: 6673

5205

Публикации: 13
Прегледи: 7279

45136

Публикации: 3
Прегледи: 2399

9839

Публикации: 8
Прегледи: 8124