• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
10.07.2020 14:02

Новини:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


Акваскейпинг конкурс
  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

АКВАРИУМ

Започната от bombadil, 26.11.2005 20:08

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

bombadil

Мисля да си поръчам аквариум с размери Д-110см. Ш-19см. В-35см ,знам че ширината е малка но нямам повече място.При такава дължина  6мм. дебелина на стъклото достатъчни ли са?[/b]

cihlidi_fan

Аз мисля че ти е напълно достатъчно (6мм)
Обаче защо такава ширина?! :shock:  :?
220л. Танганайка
17 Tropheus sp."Red" Chimba, 10 Cyprichromis leptosoma "Utinta"
3 Telmatochromis vitattus, 3 lamprologus ocellatus


bombadil

Аквариума ще го слагам в заведението ми.Там вече имам един по голям обаче стената на коята искам да го сложа е издадена напред само 20см. и ако там сложа аквариум ще изглежда като вграден.

cihlidi_fan

Като е толкова тънък, няма да имаш много големи дизайнерски възможности така да се каже  :roll:  Но щом ще е за заведение става, аз вече видях в едно кафе един наистина много тънък аквариум  :wink:
Успех!

П.С: Забравих да напиша Добре дошъл в форума! :lol:  Наистина тук можеш да намериш(научиш) много нови неща. Например можеш да прочетеш темите в секциите : Отговори на често задавани въпроси и др. секция "Книги и Документи" като аз ти препоръчвам ако не си се занимвал до сега с акваристиката да започнеш първо с първата секция която ти препоръчах и след като научиш нещата написани в нея да ти е интересно да прочетеш и другата секция  :idea:
220л. Танганайка
17 Tropheus sp."Red" Chimba, 10 Cyprichromis leptosoma "Utinta"
3 Telmatochromis vitattus, 3 lamprologus ocellatus


bombadil

А аз тея секции съм ги изчел отдавна.Имам 5 аквариума и гледам предимно цихлиди.Даже и поколения имам.Доста неща знам от преди но и доста научих от този сайт.Пиша рядко защото за повечето неща вече има писано.

Pretorian

По мое мнение 19 см широчина е твърде малко, но все пак зависи какви риби ще гледаш в този аквариум. Иначе 6 мм стъкло според мен е достатъчно на тази височина.

niky

Явно все пак не си прочел всичко:
http://www.aquariumbg.com/index.php?inspage=aquaglass.txt :D

bombadil

Това съм го гледал но за далжина над 1м. са дадени 8мм. и повече

Pretorian

Цитат на: "bombadil"Това съм го гледал но за далжина над 1м. са дадени 8мм. и повече


Да, но там и височината е доста повече от 35 см. Определящо за дебелината на стъклото е височината, а не дължината. Така че с твоя "нисък" аквариум би трябвало да нямаш проблеми с 6 мм. стъкло.

Dimitar

И като пуснеш 1 риба-нож, при 110см, нищо чудно да стане 20см след време... Ще пуснеш клип как прави маневрата "обръщане"... :lol:

bombadil

В момента имам малки нигрофасциатуси -около 2 см и мисля на първо време да пусна тях а след  като ги махна несъм решил какво да сложа.

bombadil

Ако сложа и вътрешен background ще пусна и клип как дискус неможе да се завърти .Колкото и да се шегуваме повече място нямам а аквариума ще стои добре  :twisted:

Dimitar

Само се шегувам! Разбира се, че ще стои добре! Винаги е по-добре аквариум, отколкото разни кичозни боклуци! Поздравления! Ама ако има растения - ще се видиш в приключение с дизайна... upset   :D

NikolaV

Препоръчвам ти 8-ца или 10-ка, щом за заведение говорим. Скоро гледах в едно заведение с 1 тон аквариум как едно симпатично 4-5 годишно момиченце го налагаше с тупаници.
А иначе и 10-ка може да не издържи един хубав кръчмарски бой :-)

abaro

Май с нигрофасциатумите по-скоро ще се види в  приключение с растенията :?

PS: nikolav взе ми думата от устата. И аз мисля че където имат достъп случайни хора е по-добре да се застрахова човек с по-голяма дебелина.
http://picasaweb.google.com/adbaro/ACacatuoides
http://picasaweb.google.com/adbaro/AViejita
[smg id=241 type=link align=left width=88][smg id=285 type=full align=left]