• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
06.07.2020 20:08

Новини:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


Акваскейпинг конкурс
  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Как изваждате хайвера на Скалариите

Започната от ivanpz6, 26.07.2019 19:07

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ivanpz6

В момента скалариите ми за втори път от както са при мен хвърлят хайвер върху върха на един от корените в аквариума .... Миналият път си го пазеха около 24 часа,  имаше буря изгасна осветлението и после хайвер нямаше.Та идеята ми е сега да го извадя, но се чудя как? Имам един 55 литров аквариум  със 4 серпи , 2 тернеции и един анциструс , ако успея да го извадя и съответно премахна останалите обитатели от него , дали ще има проблем , че водата не е същата като от аквариума, в който е бил хайвера? Предварително се извинявам за темата , но в момента нямам прекалено много време да се ровя в темите за размножаване на скаларии , а и там със сигурност хората , ще са го правили както трябва .

langata

ne priqtel ne go barai prosto gledai da ne ostanat na tymno prez denonoshtieto i da imat hrana

Caxapa

Цитат на: langata в 12.02.2020 19:07ne priqtel ne go barai prosto gledai da ne ostanat na tymno prez denonoshtieto i da imat hrana
От лятото- миналата година, едва ли е оцелял до сега хайвера. Иначе тук в тази тема http://aquariumbg.com/forum/cihlidi/razmnojavane-na-skalarii-prakticheski-opit/ има описани начини на опазване  на хайвера и отглеждане на рибките.