• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 19:40

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Съвет за рибка за дете

Започната от ПетърПетков, 26.08.2017 12:55

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ПетърПетков

Здравейте,нов съм във форума, както и в познанията си за рибките. Искам да вземем на детето рибка, но ми е нужен съвет. Спрели сме на този аквариум за момента https://www.emag.bg/akvarium-tetra-cascade-globe-6-8-l-3704400416/pd/DJGC27BBM/ понеже е компактен и практичен за стая на 4 годишно дете. Въпросът ми е, ще е подходящ ли за златна рибка ? И ако не, каква друга малка рибка цветна може да вземем. И трябва ли да се вземе нещо като разстения и допълнително оборудване. Благодаря ви предварително. Поздрави, Петър

ogun

Единственото, което може да се гледа в това е ЕДНА бета. Пак повтарям, само ЕДНА.
Другият вариант са няколко скариди ред чери.

Всичко друго би било мъчение за животинките и бърза смърт.

BTW да дадете 120лв за 6л колба е мека казано нецелесъобразно.
За половината от парите ще направите приемлив 30-40л аквариум, където може да се гледат повече неща.
За 120лв има и готови по-големи аквариуми китайски примерно, препоръчвам да вземете от тях, с този 6л нищо добро няма да стане.

ПП
Ето това https://www.emag.bg/akvarium-diversa-60-cheren-112938/pd/DVJQSBBBM/
За същите пари е в пъти по-добро.
В него може да гледате примерно 2 златни или няколко живородки, за които обаче трябва да купите и нагревател, който е 10-15лв.


hip9

Този аквариум не си заслужава, обемът му става само за една бета да не говорим, че за тези пари можеш да си направиш по добър. Според мен е по-добре да си поръчаш аквариума, а не да взимаш марков. За начало започни да четеш темите от раздел често задавани въпроси в изкачащото меню вляво. Преди да правиш каквото и да е реши какви рибки ще отглеждате и какви условия трябва да им осигуриш според изискванията им. След като решиш твърдо какви да са рибките и се запознаеш с изискванията за тях можеш да си вземеш аквариума.

чочо_41

Според мен,трябва да решите какви рибки искате,а всичко останало според изискванията им.
Както са написали колегите за този марков "буркан" :) само 1бр. Бета - това е .
За цената му може да се сдобиете с едно доста прилично аквариум-че с рибките и оборудването .
Поздрави!

NikolaiF

Привет и от мене.Напомняш ми малко на мене преди няколко години.Изръсих се за 10 литра аквариум,за мойто дете.След няколко месеца на детето му омръзна и вобще не обръщаше внимание.За сметка на това аз няколко месеца четях в форумите и статий в нета,и така дасе каже се запалих.Взвх си 200 литра за 120 лева поръчка при майстор.Когато го стартирах и пуснах рибки детето отново започна да обръща внимание и да се радва на рибките.Друго което разбрах с практиката която имам е,че колкото по-голям аквариум толкова по-лесен за подръжка.Моият съвет е да си поръчаш аквариум с малко по-голями размери,в тези 120-130 лева бюджет со оборудвате спокойно един 40-50 литров аквариум.Успех

Caxapa

Колегите искат да кажат, че пространството за една  бета е доста под жизнените необходимости за една златна рибка. И честно казано тази молба въобще не е подходяща за  рибки па дори и една.

karadaliev

Здравей, колегите са ти дали много полезни съвети, така че аз няма да повтарям нищо казано от тях. А по-скоро ще те насоча ако наистина искаш малък и компактен аквариум и дето се вика не искаш да се хвърляш в дълбкото.

Така че подред на номерата:
1. Аквариумът, който ти си избрал (игнорираме безмислената цена) е маркиран като "ограничено количество", което с други думи означава, че вероятно го няма. Допълнително не знам дали си забелязал, но неговите филтри разчитат на едни сменяеми "патрони", които не знам доколко ще ти е лесно да намираш да купуваш.
2. Допълнително точно както е показано на снимката този тип аквариуми - тип колба както им викаме - са предвидени за гледане на 1 мъжка бета. Причината не е само заради малкият литраж, а защото бетите са лабиринтови риби и дишат атмосферен въздух за разлика от останалите риби. Тоест този аквариум си е направен само и единствено за бетите (поради малките си размери другите лабиринтови няма как да живеят в него).
3. Ако все пак си решил да е тип колба и да си гледаш бета в него то има видимо по-изгодни оферти, примерно тази: Tetra Betta Bowl, или ако искаш да е малко по-близко до реален аквариум този изглежда добре - Hailea Q-10, или този RS-230EL.

tetra

Аквариума не е подходящ за деца защото е отворен(ще има голямо изпарение) и когато останат само ще искат да бъркат в него, водата и движещите се предмети са магнит за децата. Иначе колегите добре са обяснили нещата.

Tony_JB

Аз нямам какво по различно да спомена и както казаха и преди мен този не е вариант.
Недостатък на малкия аквариум е по трудна поддръжка и по лесно може да се наруши баланса на системата.
Имам един 60 литра и един 700,ако искаш вярвай,но на 700 се оправям по лесно с всичко.
Друг проблем е че децата както и начинаещи акваристи искат още и още рибки,а това води последващи проблеми с пренаселване и т.н.
Най добре да обмислите и прочетете повече и след като съставите план какво и колко ще гледате да подберете аквариум.

Изпратено от моят Lenovo P2a42 с помощта на Tapatalk

700л Дискуси,Рамирези,Конго Тетра,Родостомуси,Червен Неон, L-183;201;213
70л Молинезия Велифера,Плати,Червен Хелер,Червен Неон

Similar topics (5)

60002

Публикации: 3
Прегледи: 1096

56485

Публикации: 15
Прегледи: 14893

57395

Публикации: 4
Прегледи: 2706

54532

Публикации: 1
Прегледи: 2023

54963

Публикации: 45
Прегледи: 14170