Българска Аквариумна Енциклопедия

ОБЩИ ТЕМИ => Препоръки и насоки => Темата е започната от: Tihomirkz91 - 13.05.2017 17:10

Заглавие: Разположение на филтър и помпа за течение
Публикувано от: Tihomirkz91 - 13.05.2017 17:10
Здравейте,
Досега имах аквариум 23 литра, които го имам от 3-4 години, но реших да си взема по голям аквариум.... няколко седмици преди това изчетох доста полезна информация от форума. Сдобих се със ~75л. (70шХ30дХ36в) аквариум със стъклен капак и филтър и помпа за течение. Вчера го аранжирах и стартирах, добавих и "Stability Bio-filter" по 5мл на 40л. След като се активира азотния цикъл ще отглеждам (гупи, хелери, молинезии, неонки ...) Въпроса ми свързан с това как да разположа филтъра и помпата за да има оптимално добра филтрация в аквариум ( на коя страница на аквариума е най добре да бъде филтъра?!?....дали помпата да бъде до него или срещу него?!? На каква височина да бъде помпата ?!? ) *dontknow* Прикачвам снимки на помпата и на филтъра, както и на аквариума. Ще съм ви благодарен ако ми кажете как да ги разположа...ако забелязвате, че съм допуснал и някаква грешка също приемам забележки... *thanks  *DRINK*
Заглавие: Re: Разположение на филтър и помпа за течение
Публикувано от: baygry - 13.05.2017 20:11
Не знам защо си избрал тази комбинация от топ филтър и глава..Иначе добър вариант е да имаш "U"-образно движение на водата по дължината на аквариума.В твоя случай най-добре би било,да поставиш филтъра на късата страна на аквариума и помпата непосредствено там където пада пречистената вода,насочена към отсрешната къса страна .
Относно рибките,ако ще е живородки нека са живородки.Не слагай и неони.По-добре е според мен.Успех.
Заглавие: Re: Разположение на филтър и помпа за течение
Публикувано от: Tihomirkz91 - 14.05.2017 21:02
Благодаря, разположих ги на късата страна по движението на малките балончета си личи, че се образува U-образно движение  *DRINK*. Относно комбинацията.... дадоха ми филтъра и помпата заедно с аквариума... мисля да пробвам дали ще бъде добре с тях, ако не вършат работа ще помисля над купуването на друг филтър.
Заглавие: Re: Разположение на филтър и помпа за течение
Публикувано от: joro80 - 12.08.2017 15:12
Аз си мисля, че това няма толкова значение за рибките.