• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 20:02

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Разположение на филтър и помпа за течение

Започната от Tihomirkz91, 13.05.2017 17:10

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Tihomirkz91

Здравейте,
Досега имах аквариум 23 литра, които го имам от 3-4 години, но реших да си взема по голям аквариум.... няколко седмици преди това изчетох доста полезна информация от форума. Сдобих се със ~75л. (70шХ30дХ36в) аквариум със стъклен капак и филтър и помпа за течение. Вчера го аранжирах и стартирах, добавих и "Stability Bio-filter" по 5мл на 40л. След като се активира азотния цикъл ще отглеждам (гупи, хелери, молинезии, неонки ...) Въпроса ми свързан с това как да разположа филтъра и помпата за да има оптимално добра филтрация в аквариум ( на коя страница на аквариума е най добре да бъде филтъра?!?....дали помпата да бъде до него или срещу него?!? На каква височина да бъде помпата ?!? ) *dontknow* Прикачвам снимки на помпата и на филтъра, както и на аквариума. Ще съм ви благодарен ако ми кажете как да ги разположа...ако забелязвате, че съм допуснал и някаква грешка също приемам забележки... *thanks  *DRINK*

baygry

Не знам защо си избрал тази комбинация от топ филтър и глава..Иначе добър вариант е да имаш "U"-образно движение на водата по дължината на аквариума.В твоя случай най-добре би било,да поставиш филтъра на късата страна на аквариума и помпата непосредствено там където пада пречистената вода,насочена към отсрешната къса страна .
Относно рибките,ако ще е живородки нека са живородки.Не слагай и неони.По-добре е според мен.Успех.

Tihomirkz91

Благодаря, разположих ги на късата страна по движението на малките балончета си личи, че се образува U-образно движение  *DRINK*. Относно комбинацията.... дадоха ми филтъра и помпата заедно с аквариума... мисля да пробвам дали ще бъде добре с тях, ако не вършат работа ще помисля над купуването на друг филтър.

joro80

Аз си мисля, че това няма толкова значение за рибките.
Сайт за безплатни обяви разделен на разнообразни категории.

Similar topics (5)

47334

Публикации: 12
Прегледи: 5962

55978

Публикации: 13
Прегледи: 3188

50775

Публикации: 4
Прегледи: 2977

48504

Публикации: 4
Прегледи: 4188