• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
29.03.2024 08:44

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Помпа+филтър в 30 литров аквариум

Започната от SheWolf, 06.10.2015 10:20

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

SheWolf


niki_o

Цитат на: SheWolf - 06.10.2015 16:52
Гупи по 5 см?  =-O
Ето ти малко четиво http://aquariumbg.com/fish.php?fish=647 . Ендлерите са малко по-дребни,но явно си нямаме профил във форума,а от друг не ми се пуска линк :whistle:

SheWolf

Никъде не съм виждала 5 см гупи.. Честно! Явно аквариумите са малки и наръпкани и не могат да достигнат оптимална големина

hip9

Има такива, при нужните условия и хранене стават големи.

niki_o

Цитат на: hip9 - 06.10.2015 17:25
Има такива, при нужните условия и хранене стават големи.
При мене безпроблемно надхвърлят 6 см женските въпреки,че голяма част от кръвта им е от Ендлер.Добре отгледана женска е направо впечатляваща.Преди няколко дена в един магазин попаднах на селектирани някакви.....достраша ме да взема да не ми изяде женската мъжкарите-бяха над 8-9см а мъжкарите поне 6 см без опашката,големи зверове :-[
Невярвам целта ти да е да мъчиш рибките и за това ти препоръчах тази броика..

SheWolf

Не искам да ги мъча!  *STOP* но 5 бр гупи за този аквариум ми се виждат безкрайно малко  :'(

hip9

Цитат на: SheWolf - 06.10.2015 17:45
Не искам да ги мъча!  *STOP* но 5 бр гупи за този аквариум ми се виждат безкрайно малко  :'(
Това си е нормално всеки  иска аквариума му да е по-оживен, но ще го претовариш така, а и те ще се развъдят. Другия вариант е пасаж от 10 неона примерно.

niki_o

Абе ти започни с толкова и ако растенията са ти достатъчно ще има отцелели малки и без да отделяш женските за раждане.Постепенно може да си тестваш докъде може да издържи баланса на аквариума като запазваш и новите:whistle:

SheWolf

Нища малки рибоци  *STOP* но ако взема 7,8 мъжки ще се сбият нали?

П.С реших да си взема пясъчен грунд. Да засадя Валиснерия на заден фон и мъх по грунда да стане като килимче. Какво мислите? Ще има ли проблем с гупите, да не изядат нещо?

asito

Ако купиш 5 гупи,след 5 месеца ще имаш 50 :) Гупите няма да изядат растенията.Добре звучи аранжировката с растения  *OK*

SheWolf

ЪПДЕЙТ.

Пуснах аквариумчето.  *YAHOO* Ето и снимка:
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs22.postimg.cc%2Ffd0htpymp%2Fimage.jpg&hash=264653e23fa6a20c6f96c8b4f326b31f275d0c98
Знам, че грунда не е нищо особено, но това е каквото намерих...
Въпрос: може ли помпата да е без гъбата, защото ми изплува само...? Има ли проблем?  :-(
Ако няма мисля да преместя помпата зад филтъра и след няколко дни като ми пристигне Валиснерията ще ги закрия.
П.С филтъра е наклонен, защото аквариума е нисък и бълбука много.

Caxapa

Малко е едър грунда но да речем, че става на първо време. Уф ама и аз съм един. Поздравления за усърдието  *BRAVO* и за алтернативата с филтъра. Това имаш, това си сложила. А че е наклонен  не му пречи. Като си вземеш една идея по-голям аквариум ще пасне идеално. Може и без тази помпа но ако гъбата изплува значи лепката -гумичката   не държи или просто трябва добре да е напоиш с вода  като е стиснеш силно както е потопена в аквариума за да излязат всички възможни мехурчета от нея. След това нанизваш това рингче с маркучето. В края където бълбука трябва да има едно камъче което прави балончетата от помпата ситни. На снимката нещо не го виждам това камъче. И НЕ на последно място. ПОд аквариума или по-точно аквариума трябва да лежи с цялото си дъно на стиропор, фибран или на подложка която се слага под ламинат. С това губерче е малко страшничко ако се пукне дъното. Подложката под аквариума обира неравностите и предпазва от евентуално спукване на дъното.

fam

Мдам, какт каза Сахара- Поздравления.  *privet* всичко може да се променя в движение (или в процеса на работа). Хубаво е когато ти  си харесваш нещата- говря за изгледа им. Защото като си ги обичаш- се промъква музата  :-[ да си ги подобряваш. Идеално се е получило предвид ситуацията.
Камъчето за въздуха е красив елемент- по- скоро балончетата, които прави.. дори може не да го скриеш- а да акцентираш на него. Аз винаги съм харесвала струйката балони танцуващи от дъното към повърхността, пък и рибите обичат да се заиграват там.
Какви са следващите стъпки?  :-[

ПП: мисля си за тзи  грунт ... хор аот форума казаха, че в Маркита в ПЛовдив е имало  хубав,  дребен, черен ..обаче торби от по 20 кг.. може би някой ще се съгласи да  разделите една торба...или пък  ак някой има станал му грунт..например ние имаме...н няма как да пратя, че от тук ще ти излезе супер солена доставката..

SheWolf

Привет. :-)
Сахара: под това жълтото има парче син стериопор. Направила съм всичко, каквото казахте :-) супер ще е ако има с някой да делим грунда :)

hip9

Здравей за грунт може да търсиш и по строителните борси.

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 5036X using Tapatalk


Similar topics (5)

50797

Публикации: 16
Прегледи: 6057

56975

Публикации: 52
Прегледи: 16370

48295

Публикации: 11
Прегледи: 4667

52682

Публикации: 3
Прегледи: 2447

52953

Публикации: 42
Прегледи: 11440