• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
29.03.2024 01:02

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Помощ! анциструс

Започната от rlzasheva123, 22.07.2014 18:45

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

rlzasheva123

Днес забелязах рана в началото на едната перка на  анциструса. Той е около 5 см в малък аквариум с гупи. Моля ви, ако можете ми да помогнете, защото съм начинаеща. Снимка:

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs11.postimg.cc%2F7dylrkhlf%2FIMG_2784.jpg&hash=ce12dbad16db3ad62ae573386abaa3808872d5d6

ianiovski

Просто цитирам от важната тема за болести :

ЦитатНеправилно хранене
      Обилната и еднообразна храна в пренаселен аквариум и ред други фактори довежда до изменения на вътрешните органи. Запекът и Воднянката при рибките много често са в резултат дегенерацията на червата и сърцето. Отделянето на дълги, нишковидни екскременти е следствие от сериозно прехранване. Хроничното протичане на тези болести променя в рибките координацията на движенията им (главата започва да се държи нагоре), раздуване на коремната област и общо отравяне. Гладна смърт може да настъпи и от прехранване. Колкото повече храна поглъщат рибките, толкова по-малко хранителни вещества се усвояват от организма им, като е възможно дори, усвояването съвсем да спре и тогава храната се превръща в отрова. Понякога се случва, в замърсена вода, раздразнената "странична линия" на рибката да накара организма да отделя слузесто вещество, натрупващо се и приличащо на много тънки бели червейчета. Най-често те се появяват около главата и по тялото. След време на мястото на одраскване по тялото на рибката, се образуват малки язвички, които когато се запушат със слуз и боклуци се превръщат в истински кратери. Такива симптоми се забелязват при по-едрите видове(златни риби), защото при малките просто се оставят без внимание.

ЦитатЯзвена болест (ихтиоспоридиум)
      Това заболяване може да бъде предизвикано и от камшичестите от рода Spironucleus и от някои спорови.
      Симптоми:
      Поразените от Ichthyosporidium риби, имат набръчкана кожа поради настръхването на люспите, по които се образуват възелчета и малки язви. Рибите често движат перките си не координирано, което обаче може да е причинено от хиповитаминоза В1.

rlzasheva123

благодаря ,но сомчето се оправи ,явно се беше наранило от камъните и декорациите ,зашото постоянно се навира в разни дупки

ianiovski

Браво радвам се за което :)