• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 21:36

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Новият ми 115 литров аквариум

Започната от Ники, 17.01.2018 15:16

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Ники

Здравейте аквариума е стартиран на 23.11.2017г.Дайте предложения какво да променя за да стане един хубав общ аквариум.Благодаря предварително на отзовалите се.
https://s10.postimg.cc/n56ow83t5/DSC_0007.jpg





Lightning_boy

Конкретно на въпроса - нищо! Според мен е добре да го оставиш да се развива така. Растенията ще пораснат, ще ти скрият част от техниката (нагревателя) ще се получи добре. Лично мен ме дразни мястото на термометъра, но ... всяка жаба .. нали ;)
Дай малко повече инфо. Риби, растения, обем, грунд, филтър и т.н.
Вади си вода от новия кладенец, но не плюй в стария.

Ники

Около 5-6см.дебелина на грунда с размер 3-5мм филтър сън сън 304В сложих и помпа за въздух рибките мисля че са повече но ми се счупи малкия аквариум и затова сега всички са в този 2бр.трихогастери 15бр.обикновен неон 4бр.молинези 5бр.зелено дано 3бр.хелери 1бр.пангас 2бр.калихт 3бр.анциструс 1бр змиорка но незнам каква е 2бр.плати и още 7бр.на които незнам имената растенията също незнам какви са.
Цитат на: Ники - 17.01.2018 15:16
Здравейте аквариума е стартиран на 23.11.2017г.Дайте предложения какво да променя за да стане един хубав общ аквариум.Благодаря предварително на отзовалите се.
https://s10.postimg.cc/n56ow83t5/DSC_0007.jpg термометъра вече е на заден план смени на водата всяка седмица по 30% и сифониране ако някъде бъркам или пропускам нещо приемам всякакви съвети и критики





https://s10.postimg.cc/6e8st5y5l/DSC_0007.jpg





https://s10.postimg.cc/jied5zve1/DSC_0014.jpg

Nikiengi

Здравей,
Няколко са нещата, които трябва да направиш (според мен):
1. Махни тези кораби и крепости, не се връзват с тропически аквариум, а и не знаеш от какъв материал са, може да ти изиграят лоша роля с параметрите на водата. Замени ги с мангрови коренчета и ги събери в единия край на аквариума.
2. Растенията ти изглеждат като "разпиляни" по дъното, подреди ги на групи по видове и ги сгъсти в задния и странични краища на аквариума, така ще освободиш предната лицева част, рибките ще се чувстват по-сигурни с тъмни и светли участъци.
3. Махни Пангаса и Калихтите, те стават много големи и не са за този аквариум, не се връзват и с останалите ти обитатели. Калихтите ровят много (ама много) в грунда и изкореняват растенията.
4. Снимките са много лоши но от тях се вижда, че светлината е много бяла, може да сложиш и една пура топлобала светлина, или да замениш тази с една идея по-топла, както ги водят неутрално бяла светлина (например 4000 К).
5. В задния край може да насипеш още грунд (2-3 см) и ще дадеш по-голям наклон, така мърсотията ще отива в предния край и ще се чисти по-лесно.

От някой по-голям корен можеш да направиш "праг" например, с повече грунд в задния му край, като стъпало един вид, ще стане по-интересно.

:-)

sVGNsali

Подкрепям съветите по-горе и добавям:
Змиорката, каквато и да е не знам там, и нея махай.
Ако всичко е наред, растенията ще се развиват, размножават, сгъстят и т.н. но ако не промениш нищо, този процес ще става бавно. Ама много бавно.
Ако следиш раздел Пазар, там все някой подарява излишни китки, може да си набавиш от там (не забравяй да питаш, дали има гадории - водорасли, охлюви и т.н.)
А какви са размерите, доста висок изглежда?
Каква е разликата между майстора и чирака? Времето.

Ники

Благодаря за бързите съвети вече доста неща промених кораба и крепоста са вече премахнати.Размерите са д79в44ш33см.набавих няколко камъка пооправих растенията другата седмица ще оправя и осветлението защото сега съм с диодна лента.

Публикациите са слети: 18.01.2018 23:47





Ето я и змиорката ако някой знае каква е ще съм много благодарен да сподели

alek05BG

аквариума е хубав единствено растенията са малко странни за тази светлина има едни лилави които по ще се вържат.Или пък ги згъсти малко,и сложи още някоя декорация (да не е пластмасова)а керамична например.

Nikiengi

Някъде из форума имаше линк към клипче, където собственика хранеше две такива змиорки с огромни червеи, 15-20 см и бая дебели. Змиорките бяха огромни, та там съм ги виждал и мисля, че няма да е добре твоята в този аквариум. Там пишеше и какъв вид са.
:-)

geshi

Mastacembelus

Скоро ще ти намалеят рибите.

nicco

http://aquariumbg.com/fish.php?fish=550
Въпросната ''змиорка'' .Гледал съм с барбуси,ама с неонки не знам дали е добра идея.
200l. Victoria
240l. Malawi Mbuna
320l. Placidocromis,Aunocara

Ники

Благодаря ви за съветите скоро,ще разкарам змиорката защото неонките са ми слабост,ще махна и калихтите само незнам с трихогастерите какво да правя да ги махам или няма да имам проблем с тях?

Nikiengi

Остави си ги, няма да имаш проблем с тях.
:-)

Ники

Махнах змиорката и калихтите на тяхно място пуснах още неони и замених осветлението.

Similar topics (5)

52019

Започната от Crischow


Публикации: 3
Прегледи: 1773

58169

Публикации: 8
Прегледи: 3093

49399

Публикации: 1
Прегледи: 2782

56188

Публикации: 3
Прегледи: 1673