• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 16:00

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Помагайте хайвер!

Започната от ivanpz6, 06.03.2019 22:21

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ivanpz6

Здравейте днес забелязах, че рамирезите ми са хвърлили хайвер!
Ще бъда благодарен ако някой помогне да успея да го отгледам! https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190306/6bd0437f63702fc78a082fee0090dfaf.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20190306/7b69ec5b8e5b5eb9a21d8a7759f116cf.jpg

Изпратено от моят SNE-LX1 с помощта на Tapatalk


niki_o

Това е задължение на родителите ! Остави природата да си върви по своя път....

ivanpz6

Мисля да оставя осввтлението поне? И да не сменям водата!.

Изпратено от моят SNE-LX1 с помощта на Tapatalk


tays

Шанса да оцелеят е много малък . Мисли с какво ще захранваш малките. В зависимост от температурата ще почнат да плуват на третия, четвъртия ден.

ivanpz6

Здравейте за една нощ хайвера оцеля таткото доста настървено го пази дори от анциструсите, трябва ли да се притеснявам , че все още е прозрачен (това значи ли , че не е оплоден?) . Иначе за захранване не съм мислил.. честно казано не зная дали в Пазарджишките магазини има артемия за да си излюпя. Другият вариант е имам тетра Pro Color да я начукам в хаванчето до доста мънички частици , но как да стига така храната до мъниците ?

MeTogu

Става и жълтък от яйце. Едва ли имаш възможност , но е по-добре да извадиш другите риби.
Ако не е оплоден ще побелее и ще хване мъх. Щом е чист и бистър значи всичко е наред.
Като цяло тези работи се правят на камък, който после се премества в аквариум с голо дъно.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

ivanpz6

Здравей, Методи! Като цяло не съм очаквал рамирезите да хвърлят хайвер толкова скоро !  Предвид , че в 3 от 4-те ъгъла на аквариума копаеха "ямички" и , че мъжкият си беше харесал най-едрата женска, сега чивт с най-дребната !  Имам ги от скоро максимум 3 седмици реамирезите. В аквариума има още 6 огнени серпи и 2 анциструса но мъжкият не дава да припари нищо дори и анциструсите . Вчера цяла вечер държах осветлението включено, по принцип мога да взема едно 25 литрово аквариумче от приятел но е трудно да изкарам камъка защото е заровен на половина в грунда. Ще оставя всичко на природата за сега , ако евентуално се излюпят и оцелеят , ще взема аквариума и ще ги премести с маркучлето с което си източвам вода от аквариума при смяна. А да попитам понеже петък или събота сменям вода може ли да пропусна тази седмица ?

MeTogu

Няма проблем,че си пропуснал една седмица. През деня обаче може да гасиш лампата.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

ivanpz6

24 часа след като забелязах, че имам хайвер има побелели зрънца но са около 2-3 от около 50-60! Искам да попитам размера на женската има ли значение при бройката на зрънцата хайвер ? Също така вече прозрачните зрънца имат по една черна точица а таткото все още строго ги охранява и вее над тях с плавници! Какво чудо е природата!

ivanpz6

Вчера около 02 часа преди да заспя видях как мъжкият похапва хайвера стабилно и  на сутринта го беше похапнал целия. Явно като е първи път нямат все още развит родителски инстинкт. Здраве да е, следващият път ще го извадя!

Изпратено от моят SNE-LX1 с помощта на Tapatalk


MeTogu

Много вероятно е да е побелял всичкия, което означава ,че се е развалил. За това и таткото го изяжда за да предпази съседни зърна от разваляне. Хубаво е размножаването да става в специално потготвен за това аквариум.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

ivanpz6

Значи цялата ситуация беше следната имаше няколко побелели зрънца, другите си бяха прозрачни с точица, таткото стоеше неотлъчно над него, но изведнъж се стресира ли и почна да плува из аквариума като луд и да гони останалите две женски.. И аз мислех, че се опитва да почисти белите зрънца но явно си го хапна.. Но пък четох някъде, че го местел хрилете докато уж почивстваше се издуха и сега го гледам, че стой в една от дупките, който си бяха правили  преди да хвърлят на камъка. А отново ли ще хвърлят там където са хвърлили и първия път или да слагам някакво отделно камъче?
Иначе имах готовност да ги извадя от аквариума под формата на личинки! Здраве да е! Благодаря Методи!

Изпратено от моят SNE-LX1 с помощта на Tapatalk


Similar topics (3)

55016

Публикации: 5
Прегледи: 2498

50289

Започната от Tomahavka


Публикации: 6
Прегледи: 3303

59500

Публикации: 2
Прегледи: 1719