• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
29.03.2024 07:45

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Аквариум 72 литра- съвет

Започната от ralitca, 18.06.2017 12:56

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ralitca

Здравейте,
след толкова четене и разучаване се реших да си взема аквариум и съм се спряла на един. Но за да не се ядосвам после :ranting:,моля за съвет.
Искам да гледам анцитруси,коридораси, някоя и друга скарида и непретенциозни риби, като гупички (като за начало и трупане на опит :) ).
Аквариума, който си харесах е с размери 60/30/45см- 72 литра от 6 мм стъкло с капак от PVC с вградено осветление Т5. Оборудването е вътрешна помпа с вграден филтър и приставка за въздух- 600L/H, нагревател с термореле-100W и термометър (това, което знам)
Подходящ ли е за тези рибочки?  O:-)

BatV

Здравей,
Това предполагам е готов сет.
Принципно е подходящ, слабите им места на тези сетове са филтрацията. Най-често са някакви китайчета - шумни и с минимален обем - само въртят водата.
Външен филтър е най-доброто решение по-принцип, но ако нямаш възможност и хубав вътрешен ще ти свърши работа/с уговорката разбира се, че не пренаселваш/.
Купуваш си грунд + непретенциозни растени/защото осветлението обикновенно е слабо на подобни сетове/ и задължително много мъх за скаридките. Зацикляш аквариума и постепенно добавяш обитателите.
Анцитрусите стават големи и аз лично не бих ги сложил в подобен обем.
Препоръчвам ти коридораси + разбори или тетри + скаридки.

Успех!

ralitca

Благодаря за отговора и вниманието!  O:-)

asito

Филтрацията е лесна работа,но осветлението на фабричните е слабо в повечето случаи и няма да можеш да гледаш светлолюбиви растения.Но пък като за начало е ок такъв аквариум,тъй като по малко проблеми ще има с водораслите.А и много хора преминават след време на по бавни аквариуми,с по слабо осветление,почти без торене и без подаване на цо2,щото им писва от грижи и следене на параметри :)
Ако те кефи аквариума го взимай.Напълно ще отговори на нуждите ти.Два,три анциструса спокойно можеш да гледаш в този аквариум,ако не ти се дават пари за по екзотични анциструси,то си намери червени.До пет лева май бяха и са с много наситен цвят.

goran.varbanov@gmail.com

Стандартните анциструси стават по 15 сантиметра, териториални са, и могат да наранят, или дори убият някой друг обитател. Ако държиш на анциструси, по-добре се спри на звездни анциструси. По-красиви са, и са кротки създания. Вярно, че са по-скъпи, но са по-добрият избор.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk


Similar topics (5)

48340

Публикации: 14
Прегледи: 6085

54628

Публикации: 1
Прегледи: 1919

59994

Публикации: 47
Прегледи: 5800

52787

Публикации: 16
Прегледи: 7244

58263

Започната от maks25


Публикации: 11
Прегледи: 2680