• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

с какви препарати мога да ускоря азотния цикъл на нов аквариум

Започната от rossi77, 06.07.2009 00:48

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

rossi77

Здравейте,имам нужда от съвет:рибките ми вече се сдобиха с нов дом,а именно  100 литров аквариум,който в момента е пълен само с вода.Доста четох по въпроса за прословутия азотен цикъл и разбрах,че има препарати с които може да бъде ускорен.Може ли да ми препоръчате такъв препарат и да ми кажете като цена как върви горе-долу?И още един въпрос:какви растения мога да сложа в аквариума,като се има в предвид че отглеждам златни рибки?Ако може да ми препоръчате нещо което не е претенциозно за отглеждане и не изисква специални грижи и система за со2.Благодаря ви предварително *privet*
Две неща са безгранични: Вселената и човешката глупост. И все пак  за Вселената не е чак толкова сигурно!

arman4o

За ускоряване на азотния цикъл, може да пробваш - NITRIVEC и sera Aquatan. Има доста статии за тях, които предполагам ще са ти полезни. Нямам пряк контакт с тях, но като гледам повечето хора ги ползват.

septic

Ами, аз използвах ''sera filter biostarter''  :-) ,но мисля че доста от хората в форума не симпатизират на тези препарати,но най-важното което разбрах е че трябва да се чака. :-D :-D препарата струва 8-9 лева. По евтиния вариант е с капсули с био култури които се слагат в филтъра те са по 1.50лв. Успех!!!

stenli

Горепосочените продукти на Сера - aquatan и nitrivec, при мен спомогнаха за един стабилен аквариум, вече година и нещо. Акватана и до ден днешен го използвам при смяна на водата, а нитривека само при стартирането. Разбира се, това не трябва да те успокоява, че всичко ще бъде по мед и масло. За да бъдеш най-сигурен и чист пред съвестта си, изчакай около седмица, след добавянето на продуктите, преди да се намесят рибите в действие.

BOJO

Цитат на: arman4o - 06.07.2009 01:28
За ускоряване на азотния цикъл, може да пробваш - NITRIVEC и sera Aquatan. Има доста статии за тях, които предполагам ще са ти полезни. Нямам пряк контакт с тях, но като гледам повечето хора ги ползват.

arman4o : Колега, ТИ лично НЕ си ги ползвал, но казваш на друг колега да ги ползва. Как мислиш, това редно ли е ? И каде точно видя че повечето хора ги ползват ? Може ли да кажеш, че ти лично познаваш 3 ма, които са ги ползвали 

rossi77 : напълни си аквариума както трябва, сложи си грунда и пусни филтрацията. И ЧАКАШ ПОНЕ 3 седмици. С подобни препарати и недовършен азотен цикъл си изтрових над 20 малавиици!!!! Има си закони в природата , които колкото и да ни се иска не можем да заобиколим. Това / ЧАКАНЕТО/ е най- ефтиния и сигурен начин.

БТВ, ако си в София и ти се разхожда иди до новия магазин Дискус. Там има поне 10 аквариума , някои от по 3 м, в които НЯМА рибки. Това е магазин, има сметка да има всичко ... Защо? ЗАРАДИ АЗОТНИЯ ЦИКЪЛ в новостартиран аквариум. Мислиш ли че точно магазин като Дискус не знае за вълшебните препаратчета.

}|{opukc

Изпери филтърната гъба от стария дом на рибите /ако все още функционира/ в новия аквариум. Така ще получиш добра стартова доза бактерии.

onyxman

Sera Nitrivec , аз когато стартирах моя така направих.Рибите ги пуснах на другия ден и нищо им нямаше.

ivotri

Здарвеите, гледам риби от доста време и съм нямал проблеми. Никога не съм ползвал препарати за стартиране.  Достатъчно е само част от старата вода  да се добави към новия аквариум.

Similar topics (5)

50259

Публикации: 5
Прегледи: 4977

41715

Публикации: 4
Прегледи: 4392

34863

Публикации: 4
Прегледи: 4397

30813

Публикации: 5
Прегледи: 5135