• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 11:28

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Филтър Брита

Започната от abaro, 05.06.2005 21:48

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

abaro

Вижте какво прочетох днес http://aquaforum.kiev.ua/forum/showpost.php?p=40122&postcount=24.
Някакви мнения и коментари?
http://picasaweb.google.com/adbaro/ACacatuoides
http://picasaweb.google.com/adbaro/AViejita
[smg id=241 type=link align=left width=88][smg id=285 type=full align=left]

Живко

много добър мой познат,професионален акварист,сподели с мен,че се е опитвал да ползва вода от кана БРИТА,но рибките са умирали.
личен опит нямам.
оценявам инфото от моя познат като 80% надежно. :D
Никой не се е родил научен.

abaro

И аз си спомних че беше споменавана Бритата, та затова пуснах линка. Те украинците не че като цяло са много в час, като чета какви въпроси задават някои, ама имат спецове които явно са в час. Аз защото имам gH14 и КН7 а пък съм си наумил да въдя рамирезите :oops: , та се чидя как да омекотя малко водата. Витоша ми идва малко далече. :D
http://picasaweb.google.com/adbaro/ACacatuoides
http://picasaweb.google.com/adbaro/AViejita
[smg id=241 type=link align=left width=88][smg id=285 type=full align=left]

AQUASAUR

abaro, може да направим някакъв бартер... :D
Аз ти пращам по автобуса(да речем) бидони "Витошка превъзходна"... :P
Ти какво предлагаш... :idea:  :lol:

BLKnight

"Бритата" не е ли с йонообменна смола!? Ако само заменя калциевите и магнезиевите йони с натриеви... да цитирам чичко ни Ратай: "Едностранното обременяване на организма с натриеви йони за кратко време действа изключително токсично"
Май пробване му е майката...

miTko

То кофти и за хората  тогава,  тоя натрий....
Разни мои АКВАРИУМИ 

BLKnight

Бе той човека за риби говори... но принципно да - язваджии, високи диоптри кат мен, след инфаркти и т.н сол не ядат...

miTko

Аха, то всичко е реклама... Като гледам колко препарати  и устройства за отслабване се предлагат...ако вършеха работа, хората на Запад да са тънки като вейки. Но явно има хляб в тази работа...
Пък ние - аквариуми... :wink: Наливаме пари в тях и после ги източваме с маркуч  в канала. :blush
Разни мои АКВАРИУМИ 

FLEXX

Цитат на: "miTko"Аха, то всичко е реклама... Като гледам колко препарати  и устройства за отслабване се предлагат...ако вършеха работа, хората на Запад да са тънки като вейки. Но явно има хляб в тази работа...
Пък ние - аквариуми... :wink: Наливаме пари в тях и после ги източваме с маркуч  в канала. :blush

И това е една истина... просто не се бях замислял...

Raven

аз имам един лош опит с тая Брита.
имам каната от много отдавна - когато излязоха и веднага си я купих,и когато ми свърши първия филтър със целия си акъл вместо да го изхвърля го слжих при аквариума с неоните и други харациди уж да омекотя водата.
на другия ден почнаха да ми умират малки палмери и серпи а някои криптокорини после хвърлиха листа- явно във филтъра са се абсорбирали разни отрови и тои е почнал да ги отдава.
след това аквариума ми се разбъзика нещо и трябваше да минат 1-2 месеца за да се стабилизира.рибите нещо боледуваха и се държаха странно и криптокорините спряха растежа  за един месец,изобщо не беше дообър опит.
иначе съм отварял такива филтри- съдържат зърна йонообменен вофатит и активен въглен мешано - нищо повече.
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG


Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

Bube

Използвай я, ако искаш да си убиеш рибите /имам опит/!

Bube

Същата фирма, която предлага тази кана, има модулни филтри и омекотител за тях, който върши чудесна работа. Ползвам го от половин година и нямам проблеми.

Georgi Kirov

Здравейте,аз случайно работя в Брита.Изпадате в заблуждение,Брита не насища водата с натрий а с водород.Това я отличава от всички останали познати омекотители.Водата получена от нея е с отнета твърдост,метали и хлор.Активния въглен е посребрен за да не се развиват микро организми в него,но среброто не се отдава във водата.Тази вода е полезна за пиене от всички хора от бебета до възрастни.А особено е полезна за болните от бъбреци,сърце,високо кръвно,диабет и др. които не трябва да употребяват натрий.Лошото в България е това че все още са разрешени да се използват омекотители които се регенерират с натриевхлорид във хранителната промишленост.И например ако си поръчате без кофеиново кафе то със сигурност ще го пиете с порция натрий защото са малко заведенията които използват Брита омекотители.Така е и с пилерата които копувате от Големите нагазини.Само Била имат филтри на фурните.
Ако сте имали проблеми с рибките когато сте използвали вода Брита може би трябва да се търсят в насищането на водата с кислород.Не съм специалист по аквариуми но ако имате конкретни въпроси ще се постарая да ви отговоря.
Аз във двора си имам малко езеро с кои.Проблем  ми създават водораслите.Копувам от магазините химия и решавам проблема но тя се продава в малки опаковки.Намира ли се химия против водорасли в голяма опаковка,езерото е 4м3.

_777_

За малко да закъснееш с отговора! :-D
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs18.postimg.org%2Frg38pb2jt%2F24_05_15.jpg&hash=6f97fcaa79676235e44de93c1abe16d6edfa3739

Boqnov90

Здравейте знам че темата е стара, но смятам да си взема подобна кана на Аквафор. Доколкото разбрах от по горния пост не е вредна водата от каната. Смятам да я смесвам 30 на 70 с престояла чешмянка при смяна за да не стане някоя беля. Някой дали е процедирал по този начин и ще се радвам да обмени опит.

bustama

Aквафора не е добра кана! Филтъра е ок, но каната не е. Аз наливам вода само от такава кана, но друга марка. Имай предвид, че водата от каната ще бъде с други параметри.

Boqnov90

Целта ми като цяло да премахна малко от градуса на твърдостта. Насока някъква от към марка?

saykor

Не знам за Вас, но аз от години си пълня аквариума директно с вода от чешмата мината през кана брита и нямам проблеми. Нито умрели риби нито растения. Но никога с филтър сменян в близките няколко дена. В момента PH-то и на 2та ми аквариума е 7.7. За друго не съм я тествал.

Similar topics (3)

14092

Публикации: 13
Прегледи: 7799

55130

Публикации: 2
Прегледи: 3577