• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
29.03.2024 02:00

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Некоректно отношение на Antuni

Започната от mitko8899, 31.01.2018 21:32

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

mitko8899

Предварително искам да помоля модераторите,да не трият темата,тъй като случая се касае за човек,който е спонсор на форума и всички действия по поръчка са извършени през комуникационната форма на форума.

Здравейте,
Искам да информирам тук за некоректното отношение на потребителя Antuni,който е и спонсор на форума.
Накратко:
-поръчах си аквариум 120x50x45см 270л от clear vision стъкло
-след изпращане на капаро от 100лв,проекта беше задвижен
-след още 5-6 дни аквариума пристигна

Времето за преглед пред куриера ми стигна за най-общ преглед на аквариума,конкретно за нанесени щети от транспорта.
По-късно след като имах възможност да огледам аквариума обстойно,установих проблеми,които дори и през ум не са ми минавали,още по-малко да съм очаквал от майстор с опит като Antuni.

Ще предоставя линк със снимки и обяснение към тях:

https://drive.google.com/drive/folders/1YQEiihfJN8Z0a8RnIPPBumtrUpjfoZP2

-снимки 1,2 и 3 показват един от горните ъгли,където се съединяват предно и странично стъкло.Има разлика от точно 2мм на ръба,тоест стърчи.
-снимка 4 показва една перфектна фуга 2мм,към която нямам забележка
-снимка 5 показва друга фуга,която обаче е точно 3мм
-снимка 6 отново е на друга фуга,но този път е около 1мм,дори бих казал по-точно около 0.8мм........
Общо взето няма две еднакви фуги.
Останалите снимки показват вече наистина сериозните проблеми,а именно фрапантни мехурчета в силиконовия шев,които са наистина страшно много и на доста места.Някои от тях дори са цели линии по 7-8см.
Надявам се да се вижда добре на изкуствено осветление,но ако трябва утре мога да направя по-добри на дневна светлина.


Опитах да реша въпроса по най-коректния и непубличен начин,но за съжаление не се получи.

След като прегледа снимките от rar архива,ми отговори че наистина мехурчетата са доста,като най-вероятно силикона който е използвал този път е бил некачествен,или не е бил добре изсъхнал.
Предложи ми,ако искам да ми презалепи аквариума,като си поделим доставката в двете посоки и това било последното,което щял да напише или предложи.

Тук вече въпроса за мен стана принципен,и му отговорих,че отказам да плащам доставка, в която и да било посока,тъй като аз отговорност относно качеството на силикона или самото залепване на аквариума не нося....и не мисля,че е редно да плащам за това,че той не си е свършил коректно работата.

Мога да предоставя скрийншоти на съобщенията ни,за да се види,че съм подходил максимално културно и коректно в ситуацията,без грам нотка на арогантност,още по-малко да си позволя да използвам епитети или обиди.
Мисля,че Antuni ще има доблестта да не оспори думите ми,но ако се наложи ще ги подкрепя със скрийншоти на съобщенията между нас.

Пускам темата с ясното съзнание,че Antuni е човек с име и уважение във форума и нещата може да се обърнат срещу мен.
Все пак се надявам,да се абстрахирате от това кой-кой е във форума и да погледнете на касуза обективно и безпристрастно.
Благодаря!

k_panayotov

Е хубаво де, от всичките приказки, тече ли аквариума? Едни фуги които не са активни пречат ли на този малък обем ?
720 л. Aulonocara Peacock
375 л. Placidochromis sp. phenochilus "Tanzania Lupingu"
300 л. A. Fire Fish, A. jacobfreibergi otter point
300 л. A. baenschi, A. OB
170 л. young teenagers
3*100 very small fish

mitko8899

Може би rar архива със снимките в dox си е занимавка,затова ще предоставя линк за директно разглеждане:
https://drive.google.com/drive/folders/1YQEiihfJN8Z0a8RnIPPBumtrUpjfoZP2
Обяснението към тях го има по-горе :-)

VDO

Поръчвайте си от ADA ,бе колеги,там всичко е перфектно,не мога да разбера хора,рекли да е@ат дявола  във въздуха и останали разочаровани...
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs22.postimg.org%2Fmac34rft9%2Fphotocat5.jpg&hash=360a4daf14830905da8b7981cd428ee276c00958

asito

Що пък от АДА да поръчваме?Митко88 чел че Антуни е един от великите майстори,доверил се,с право се е разочаровал- мехури,различна дебелина фуги,едното стъкло стърчи над другото- ей тъй и бай Ставри в най близкото стъкларско ателие ще го залепи.И що момчето да плаща пак за доставка,да не е виновно то че калпаво е залепен аквариума.Би трябвало продавача за собствена сметка да  ремонтира и транспортира в двете посоки.То за такива случаи си има комисия за защита на потребителя мисля...

small reef

Благодаря за информацията , оглеждах от кой да си поръчам да ми изработи и явно ще го пропусна .
Цитат на: VDO - 31.01.2018 22:58
Поръчвайте си от ADA ,бе колеги,там всичко е перфектно,не мога да разбера хора,рекли да е@ат дявола  във въздуха и останали разочаровани...
И на каква цена според теб е редно да се заплати такъв аквариум , както и който го изработва трябва ли да предупреди , че е ниско или 2ро качество ?

Lightning_boy

Цитат на: VDO - 31.01.2018 22:58
Поръчвайте си от ADA ,бе колеги,там всичко е перфектно,не мога да разбера хора,рекли да е@ат дявола  във въздуха и останали разочаровани...

Нещо не схванах сравнението ти, колега. На запад хората също поръчват аквариуми от фирми, които ги правят по същия начин. Ако не те мързи разрови се в тубата и гледай ...
Това, което си написал, според мен значи, че след като не е марков, да не очакваме и качество... което е меко казано тъпо!
Не може един човек да си прави реклама по най-различни сайтове, качество, коректност, отношение, визия и т.н., а ти да  се опитваш да обясниш, че щото видиш ли не е марков е@и го, искал си евтино, на ти евтино ...
Нямам си на идея защо Антон е забъркал такова грозно корито, предвид това какви акви обикновено прави, но според мен не е редно изобщо да има въздух по шевовете. На няколко снимки ми се стори, че сякаш вътре са допълнително удебелявани шевовете, но това не променя нещата. Да, сигурно няма да тече, но колко време ще изкара така??
И аз смятам, че ако Антон е точен, ще си вземе коритото и ще го поправи.
Вади си вода от новия кладенец, но не плюй в стария.

manyg

За течове няма да има според мен. 2012 година, когато си лепих моя (140х50х55) се появиха доста балончета. Някой от фугите са 1, а други 2 мм, но и до ден днешен няма никакви проблеми и аквариума си функционира. ;)

Tracker

Майстора  ако си държи на името трябва да си поеме гаранцията. А да не говорим, че не е трябвало да изпраща аквариум с такова качество.
Hagen, Aquarien-Set "Marina Basic 54"
2x15 [w]: GLO, Sera plant color
Sera fil 120
Sera heater, 50 [w]

Nebunu

Ако тоя аквариум е лепен от Антъни, аз съм дядо коледа...някой се учил на гърба на рейзъра.

404

Благодаря за тази тема. Тъкмо се чудех кой да ми прави следващите аквариуми, вградени в мебели. Един по-малко в списъка.

pietrokaja

Според мен Митко е в пълното си право,да иска гаранционен ремонт от МАЙСТОРА. Поръчал си е клиър вижън стъкло,което само по себеси предполага,че се търси идеална видимост.
Аз си лепя аквите при кварталния стъклар,но такива шупли дори и на две ракии не може да постигне.
Аз ако бях на Антъни щях да кажа,че помощника ми е поел изработката и да замажа гафа.Но кой съм аз,че давам съвети на хора с авторитет в този форум.

ZIRO

Ужас, много претупана работа!
Аз на твое място също бих направил рекламация и позицията на Антъни, за мен трябва да е по-адекватна.
Всеки уважаваш се МАЙСТОР не би допуснал да даде такава стока, да му черни името. Дори и да се случи, както е в случая, бързата корекция за негова сметка е правилния начин за реакция или възстановяване на сумата дори.

Slav0v

Интересно ще е да чуем отговор и от другата страна...

mitko8899

Цитат на: ZIRO - 01.02.2018 16:20
Ужас, много претупана работа!
Аз на твое място също бих направил рекламация и позицията на Антъни, за мен трябва да е по-адекватна.
Всеки уважаваш се МАЙСТОР не би допуснал да даде такава стока, да му черни името. Дори и да се случи, както е в случая, бързата корекция за негова сметка е правилния начин за реакция или възстановяване на сумата дори.
Дори да няма възможност по някаква причина да го поправи,да речем лични проблеми,пътуване в чужбина и т.н. щях да вляза в положение,но да беше обяснил и предложил някаква компенсация....за пълна сума въобще не говоря,все пак всички хляб ядем.
Но частично възстановяване на сумата(примерно да остане цената само на стъклата),мисля че е абсолютно в рамките на резонното.
Дефакто то точно това се получи,платих 310лв за едни стъкла..



Amev

Аз мислех да изчакам мнението на Антъни и тогава да пиша , ама понеже цял ден го няма да каже какво що , и като човек твърдо препоръчвал го наляво и надясно , понеже съм видял доста негови аквариуми , ще кажа дамо две думи. Голяма излагация !

mitko8899

Ако вчера съм имал желание и нагласа,за връщане и поправка на аквариума,то вече не е така.
Оттук-нататък,единственото приемливо за мен решение на казуса,е връщане на аквариума от моя страна и връщане на пълната сума пари от негова страна.

BatV

Не го чакайте изобщо да пише тук. Едва ли отваря форума..

Sandro

Аз също мислех след някой месец да ползвам неговите услуги. И хора сме всеки греши. Обаче да си поема последствията и грешките. И ако е такова положението и не постъпи коректно явно ще сменя избора си.  Аз също съм останал със впечатление от фарума , че работи качествено.

Smelly fish

Аз само да вметна, нямаше ли една европейска директива, че ако не си доволен от някаква стока можеш да я върнеш в 14 дневен срок от закупуването, без обяснения? Иначе аквариума наистина е много зле, с големи шупли в силикона. Аз затуй си го лепих моя 150 л. сам, че марков е скъпо, а на кварталния майстор му плащаш поне по две цената на стъклата за осем тигела силикон и накрая може и да си плуваш в хола с плавници примерно.

Antuni

Така...... много писане от разбиращи и неразбиращи. Ненужно много.

Казуса е дълъг а нямам такова време да ви въвеждам всички в подробности. Ясно е че доста от публиката с това се храни. Но набързо ще се опитам да разясня без да навлизам в силно обяснителен режим.

Аквариума е залепен от моят доверен човек което в никакъв случай не ме оправдава разбира се. Сега за фугите които са с разминаване. Честно да кажа визуално аквариума беше доста добре залепен. Също така нямаше грам въздух между стъклата. Сега ако се хващаме за разминаване от милиметър просто не си поръчвайте ръчно изработени съдове. Има моменти в които и стъклата макар и обработени на машина си идват кривички с по милиметър два. Всичко се компенсира ръчно. Та за въздуха: аквариума по моя преценка не е вулканизирал достатъчно и при транспорта всичко е станало "салата". Закупихме силикон прозрачен (да не казвам каква марка, тепърва ще се връща по каналния ред) но не беше dow corning защото останалият в склада беше с изтекла годност (говоря за прозрачният). Проблема е че явно лепилото е пълна боза. Аз също имам снимки на аквариума преди да бъде опакован. Снимам всичко вече. Няма дори едно мехурче въздух.

На въпроса с колегата......

Започнаха едни цепенета на стотинки за транспорта за не знам си кво. За фирмата с която работя, техният град Свиленград се води втора зона и се получи едно оскъпяване от около 10лв. Доставката от 40лв беше до адрес при това. Последваха обаждания при което ми се каза как комплект РИО 120 бил пътувал по Еконт за 28лв със всички застраховки и т.н. При което вече се прекали и това продиктува желанието ми да си поемат едната доставка в едната посока да видиме как ще пътува този съд за 28лв. Естествено чисто заяждане. Дреме ми дали ще платя 30 или 60лв. Въпроса беше принципен. Та така, май доста се обяснявах вече. Много от по близките ми хора знаят причината за все по малко оставащото ми време напоследък и тя е много сериозна. Затова ми се налага да ползвам помагач. Като пак казвам това не ме оправдава по никоя точка. Тука грешката е в силикона а не в залепването пак повтарям.

Надявам се съм обяснил казуса. 

Много от хората тук също имат мои аквариуми и смея да кажа че си вършим работата съвестно и честно.

Публикациите са слети: 02.02.2018г 01:01ч

Ето и снимки на въпросният съд още дори преди да бъде почистен.







Ето и малко фуги както и въпросната с разминаването от милиметър........




https://s10.postimg.cc/cmmvi3qpl/20180129_152003.jpg





https://s10.postimg.cc/upfy9c1zt/20180129_152011.jpg





https://s10.postimg.cc/dc5nujra1/20180129_152022.jpg

https://s10.postimg.cc/68xsey1a1/20180129_152037.jpg


Публикациите са слети: 02.02.2018 01:04

Ето ако това е кофти аквариум моля да ме извините!
0899808552

mitko8899

Цитат на: Antuni - 02.02.2018 00:41

Започнаха едни цепенета на стотинки за транспорта за не знам си кво. За фирмата с която работя, техният град Свиленград се води втора зона и се получи едно оскъпяване от около 10лв. Доставката от 40лв беше до адрес при това. Последваха обаждания при което ми се каза как комплект РИО 120 бил пътувал по Еконт за 28лв със всички застраховки и т.н. При което вече се прекали и това продиктува желанието ми да си поемат едната доставка в едната посока да видиме как ще пътува този съд за 28лв. Естествено чисто заяждане. Дреме ми дали ще платя 30 или 60лв. Въпроса беше принципен.
Колега,това за цепенето на стотинки не ми хареса.
За мен въпроса за доставката също стана принципен,както явно и за теб,защото:
-предварително ми каза,че доставката ще ми струва около 30лв
-също така ми каза,че дали ще е до адрес или до офис няма значение,цената била една и съща(проверих въпросната фирма Д и Д Експрес,това не е така)

Тук трябва да уточня,че аз държах доставката да е до офис,тъй като до адрес,щеше да ме задължи да ги чакам цял ден(както се и случи) и тъй като Д и Д Експрес нямат офис в моя град ти казах да го изпратиш по Еконт.
Ти се съгласи.
По-късно ми каза,че си се обадил на Еконт и ти отказали да изпратят и застраховат аквариума.Предложи ми два варианта:
-доставка по Д и Д Експрес до офиса им в Хасково и да отида да си го взема от там(80км от моя град)Това няма да го коментирам......
-доставка с Д и Д Експрес до адрес

Избрах второто.
На следващия ден получих смс в 8:30 сутринта да очаквам доставка от 9 до 17ч на адрес.
И така бях вързан да чакам доставката.
Когато пристигна аквариума забелязах,че доставката е 40лв,при положение че на бележката пише 29.40лв.
След като платих аквариума ти се обадих да те попитам защо цената на наложения платеж е с 10лв отгоре(чисто принципно) и ти ми каза че ще трябва да плащаш 10% допълнителна такса наложен платеж или не знам какво....не разбрах точно честно казано и затова си сложил 10лв отгоре.

И да наистина преди няколко месеца помогнах да изпратим по еконт аквариум Juwel Rio 240 с обемно тегло 52кг и доставката беше 28лв като карго експрес.
Но стотинки не съм цепел,това ти го казах,като градивна критика за да разучиш и предложиш възможно най-добрите условия за доставка на своите клиенти.

Наистина ли мислиш,че въпроса за мен опира до 10-те лева,при положение че взимам аквариум за 300лв!?
Ти самия ми предложи без да съм питал,да ми направиш дъното и някоя от страните от флоатно стъкло,за да излезе по-евтино и аз категорично отказах,като уточних че цената ме устойва и искам всички стъкла,включително дъното от clear стъкло.




Публикациите са слети: 02.02.2018г 01:01ч

Колега,това как е изглеждал аквариума при теб и как е пристигнал при мен са две различни неща.
Дали силикона е бил кофти,или не е изсъхнал и по пътя е станал на ''салата'',както се изрази,това не е моя отговорност и вина.
Ти самия си казваш,че силикона ти бил боза,изтекли партиди dow corning и т.н....

Antuni

Точно така платих процента върху наложеният платеж тъй като ми се удържа след получаването на платежа. Ако не ти е ясно и това вече е. Има и такса гориво дори за втора зона. Аквариума ти пътува на евро палет самостоятелно. Всеки който е по наясно знае че едно евро пале е доста повече от обсъжданата сума. Това се прави за 100% сигурност. Но защо ли се обяснявам пак. И да с такова впечатление оставам че си за 10 или по малко лева. Знам ли.

Лека вечер.
0899808552

mitko8899

Освен това,като те питах по телефона не ми обясни че има допълнителни такси,заради това че съм Зона 2.Обяснението ти лично към мен беше,че ще дължиш 10% допълнителна такса за наложен платеж.

В момента на тези обяснения куриерската бележка на аквариума е пред мен с отметка на наложения платеж и за сметка на получателя,в същото време в сайта на Д и Д Експрес пише,че наложения платеж е 2.4% от сумата.
Е ти какво ще си помислиш на мое място!?
И въпреки това,ти казах добре и приключихме разговора.Не съм задълбавал за доставката,въпреки че имах някои съмнения,поради описаните 3 реда по-горе причини.

И при мен беше принципен въпроса,не е до 10-те лева,щом така си ме разбрал.
Също такa може да си на 100% сигурен,че въобще нямаше да повдигна въпроса за доставката,ако всичко с аквариума беше наред.

А толкова бях сигурен,че всичко ще е наред с аквариума,че замалко предварително да ти напиша положителен отзив в секцията коректни потребители.
Въобще не съм очаквал подобна ситуация,ама въобще.

Antuni

Обясних го на брат ти, това че вие не си синхронизирате разговора си е ваш проблем. В крайна сметка нали той беше собственика. Обади се и му обясних за доставката и разликата.
При желание от наша страна да ти се реши проблема..........
Това беше и тука може да обришеш и останалите форуми и платформи.........
0899808552

mitko8899

Първо,ти ме пита и аз много добре ти обясних,че аз съм собственика,но данните на доставка остават на брат ми,тъй като се очертаваше да отсъствам от града,и не бях сигурен дали ще мога да приема аквариума в конкретния ден.
Никога не съм ти казвал,че той е поръчителя.

Ако не бъркам, също така той ти каза че не е наясно с нещата и с него не сте обсъждали нищо нито по аквариума,нито по доставка.Минута по-късно аз ти се обадих от друг номер,и ти казах че тук имаш директна връзка с мен и ако има нещо за доуточняване да става на този номер лично с мен.
Ти каза,че ще го запишеш,след което си поговорихме още,при това точно за доставката,но не ми обясни за допълнителните такси и разликата,която ще се получи.

При това много добре помня,че изрично ме предупреди,като пристигне да не го пълня поне още два дни,защото бил прясно залепен.
И тук е по-интересното,че аз съобразих нещо,което явно се оказва разковничето в цялата история и ти като майстор е трябвало най-добре да го съобразиш.

Казах ти,че няма да го пълня даже още месец,но дали няма да има проблем да се вдига,мести и лашка по бусове.Ако трябва друг ден да се изпрати.

Ти отговори,няма никакъв проблем,само не го пълни,за да стегне хубаво силикона.
Това го помня много добре!!!!!!!!!!
И пак казвам,тук въобще не става въпрос за доставката,още по-малко за 10-те лева,неслучайно не съм я споменавал в темата.



Публикациите са слети: 02.02.2018г 01:01ч

Цитат на: Antuni - 02.02.2018 01:25
При желание от наша страна да ти се реши проблема..........
Какво желание да ми се реши проблема???

Вчера ти писах с молба да разрешим проблема коректно,без много шум и ти ми каза,цитирам:
Цитат на: Antuni - 31.01.2018 20:07
Ако искаш го пусни навсякъде където решиш и пиши каквото прецениш в пълно право си да го направиш. И това е последното което ще напиша.
Въпреки това,аз ти писах още веднъж,съвсем спокойно и любезно,отново с молба да разрешим казуса без да става публично достояние,но ти така и не благоволи да ми отговориш повече.

manyg

Чета ви постовете как в 10 писания пишете, че не е проблема в 10-те лева и продължавате да си ги обсъждате точно тези пари и да се заяждате, вместо да се реши проблема с аквариума.
При доставката не е имало възможност да си погледнеш аквариума, нали все пак е имало застраховка и ако не си доволен да не приемаш пратката?

Nebunu

Многооо познат ми е този казуз, може да се нарича даже deja-vu... :whistle:

404

Добре де, човекът си признава, че е използвал приятел да го залепи, признава си, че е залепен с некачествени материали. Всеки уважаващ себе си и името производител ще си поеме разходите за преработка или ще върне парите на клиента.

Разбира се тук няма договор и официално няма как да се случи това, но пък много хора четем тук и всеки си прави изводите.

trex700e

Искам да напомня на всички, които не са страна по казуса между двамата , но готови да изслушват мнения и т.н., че приоми като "другарски съд" и "сатанизиране" на един или друг човек, са както признак на адски ниско възпитание , присъщо за много лол съсаиъти торби с картофи, така и крайно нерентабилни спрямо проблема между двамата. Те ще си решат въпросите , ако ли не - има си разни институции, напълно оторизирани да се занимават точно с такива проблеми в обществото, дори получават заплати за това.

404

Това е форум, всеки има право на мение. Ако не искаха такова, нямаше да пишат тук.
Институциите без договор нищо не могат да направят.


Lightning_boy

Цитат на: trex700e - 02.02.2018 08:52
Искам да напомня на всички, които не са страна по казуса между двамата , но готови да изслушват мнения и т.н., че приоми като "другарски съд" и "сатанизиране" на един или друг човек, са както признак на адски ниско възпитание , присъщо за много лол съсаиъти торби с картофи, така и крайно нерентабилни спрямо проблема между двамата. Те ще си решат въпросите , ако ли не - има си разни институции, напълно оторизирани да се занимават точно с такива проблеми в обществото, дори получават заплати за това.

Тогава защо има създадена тема във форума за некоректни членове? Някакво обяснение за това?
Напълно нормално е човека да се оплаче от един от най-препоръчваните хора за направа на аквариуми. Така е, ще се реши проблема, но всеки ще си има едно на ум.
Аз съм сигурен, че в този форум няма човек, който да не е виждал майсторлъка на Антон. Лично съм го препоръчвал и аз. Вряно, за някой човек, тези "забележки" може и да не са проблем, но за някой да са както в случая.
Искрено се надявам да не му остава време за работа от нещо хубаво и приятно за него, а не здравословни или други проблеми.
Вади си вода от новия кладенец, но не плюй в стария.

mitko8899

Цитат на: manyg - 02.02.2018 08:04
При доставката не е имало възможност да си погледнеш аквариума, нали все пак е имало застраховка и ако не си доволен да не приемаш пратката?

Още в първия пост съм написал,че имах възможност да прегледам пратката,но времето стигна колкото да огледаме за щети/счупване по време на транспорта.А и такива проблеми с мехурчета и т.н изобщо не съм си и помислял,честно.
Но да приемем че бях решил да върна аквариума -двупосочната доставка по 40лв в посока и 100-те лв капаро правят 180лв разходи без да съм получил аквариум.....

Цитат на: manyg - 02.02.2018 08:04
Чета ви постовете как в 10 писания пишете, че не е проблема в 10-те лева и продължавате да си ги обсъждате точно тези пари и да се заяждате, вместо да се реши проблема с аквариума.
Тук си прав,Antuni много умело прехвърли смисъла на темата върху доставката и някакви си 10лв,за да отклони вниманието от основния проблем.

Tracker

Цитат на: trex700e - 02.02.2018 08:52
Искам да напомня на всички, които не са страна по казуса между двамата , но готови да изслушват мнения и т.н., че приоми като "другарски съд" и "сатанизиране" на един или друг човек, са както признак на адски ниско възпитание , присъщо за много лол съсаиъти торби с картофи, така и крайно нерентабилни спрямо проблема между двамата. Те ще си решат въпросите , ако ли не - има си разни институции, напълно оторизирани да се занимават точно с такива проблеми в обществото, дори получават заплати за това.

Звучиш сякаш ни налагаш цензура да не коментираме и да не изказваме мнение ами защо не ЗАБРАНИШ и да четем.
За институции говориш, абе какви институции алабала. Изгоряло си е момчето и това е. Ако реши да си го ползва ще му остане една горчивина, че е бил излъган.
Hagen, Aquarien-Set "Marina Basic 54"
2x15 [w]: GLO, Sera plant color
Sera fil 120
Sera heater, 50 [w]

trex700e

Много тъжно най-вече за теб, че мнение ти звучи като налагане :D Кой пък е споменал забрани, че си си и натиснал капс лока чак -най-веселия човек днес:)
А, грешка, ВИ звуча-явно сте няколко човека в едно тяло.

Хора, дето с месеци не са писали по аквариумни теми се навключиха, темата стана една от най-четените , пълна с експерти по римско право, ама то Цезар хубаво е казал, че на народа му трябва хлебец и зрелища. Един термин има "зла етърва" му викат.

Митко си е ок момчето, Антъни също ,запознаха аудиторията с казуса и двамата ще си излезнат от положението. Никой друг-ни аз, ни ти, нито никой е в състояние да реши кой крив и кой- прав.

Slav0v

Цените на Антъни са ниски, дори максимално изпилени за качеството, което се получава. При положение че са спестени поне 30% от купешките фирмени аквариуми, то най-добре би било да се дадат тези 20/30лв за доставка , да се презалепи, и единствения минус е изгубеното време , което няма как да се върне за жалост. И двамата имат грешки, антъни за силикона, клиента за това, че е претупал прегледа (за което и аз съм брал 'плодове' от тази грешка).
След няколко седмици ще взема от него аквариум и ще видим дали е сменил силикона  *fish

Antuni

Казах още в първите редове, за съжаление аудиторията в България все повече се "храни" с подобни неща. "Решават проблемите на хората задочно".

Който иска да пише разбира се негово право е. Както е право и на клиента да изкаже мнението си.

А сега най ясно и конкретно. Някой да видя някъде написано че има отказ от това да се оправи проблема със силикона???
Или на снимките които ви пуснах и се вижда ясно какво съм дал на клиента да не би да е лошо качество???
Какво се дъвче още незнам?

И за тези които са ми "работодатели" не ме препоръчвайте на подобни хора моля ви...... То от препоръки я докарахме до тука. От няколко хиляди аквариума през годините излезе един който е недоволен от 10лв повече в транспорта, без дори да се поинтересува защо е така. За силикона вече обясних, няма отказ да се оправи проблема с лепилото. А той е само с прозрачният, вече обясних защо. Dow corning в склада прозрачен има но е с изтекъл срок и взех алтернатива за което вече е ясно мнението ми.

Ако има още желаещи да разтълкуват междуредието да заповядат. Поне ще вдигнем малко форума на крака.
0899808552

404

Цитат на: Antuni - 02.02.2018 11:16
... излезе един който е недоволен от 10лв повече в транспорта...

Човекът е недоволен от качеството, това, че сте обяснил за силикона, не го прави автоматично приемлив. Отказал сте да го преправите за своя сметка, което включва и доставка.

Не съм адвокат на никого, но не искам да попадам в подобни ситуации и затова следя тази тема много сериозно и изкавам (непоискано според мнозина) лично мнение.

За мен е недопустимо подобно мнение, подобно отношение към клиент, който си плаща всичко, плаща веднага и не иска нищо друго, освен качеството, което му е обещано.

Винаги ще пиша в подобни теми, както и в темите за похвала и ще се старая те да са популярни, защото в крайна сметка този форум е за това - да си помагаме.

Отново казвам, не съдя никого, аз съм си направил иводите за себе си, кой прав и кой крив.

Благодаря за темата, както и за дискусията, защото освен двамата пряко засегнати по коментарите на останалите хора човек може да прецени в бъдеще с кого да има взимаме даване и с кого по-скоро не.

Бъдете здрави :)

mitko8899

Колега,нищо не съм претупвал при прегледа.
Нямаше как да видя всичките тези мехурчета,докато не го огледах спокойно и на подходяща светлина.
Самото клиър стъкло по ръбовете е светло синьо към прозрачно,съчетано с прозрачен силикон не се виждат недостатъците под всеки ъгъл и светлина.
Освен това бях вързан с 100лв капаро и 80лв доставка.
Връщането щеше да ми коства 180лв без да получа аквариум.

Понеже по-горе се писа,че съм си ок....Не не съм си ок,тъй като дадох 310лв за аквариум,който е несигурен и няма да използвам със сигурност.
За сведение Антон не ми отговори въобще на последното съобщение отпреди два дни(повече не съм и писал).
Не виждам как ще се реши въпроса,като той няма желание за комуникация.

Освен това,аз вярвам че едно нещо не се ли вземе с добро,то не е предназначено за теб,не ти е на късмет така да се каже.
Не съм крайно суеверен,но си вярвам в определени неща.
Колкото и да го напудря и залеся,винаги като го погледна ще усещам една горчивина!!!!
П.П Не 30лв,ами и 5 не съм склонен да платя за доставка,при положение че аз вина за залепването,изтекли годности и бозави силикони нямам.
За чужди грешки не плащам!!!

Antuni

Цитат на: 404 - 02.02.2018 11:27
Човекът е недоволен от качеството, това, че сте обяснил за силикона, не го прави автоматично приемлив. Отказал сте да го преправите за своя сметка, което включва и доставка.

Не съм адвокат на никого, но не искам да попадам в подобни ситуации и затова следя тази тема много сериозно и изкавам (непоискано според мнозина) лично мнение.

За мен е недопустимо подобно мнение, подобно отношение към клиент, който си плаща всичко, плаща веднага и не иска нищо друго, освен качеството, което му е обещано.

Винаги ще пиша в подобни теми, както и в темите за похвала и ще се старая те да са популярни, защото в крайна сметка този форум е за това - да си помагаме.

Отново казвам, не съдя никого, аз съм си направил иводите за себе си, кой прав и кой крив.

Благодаря за темата, както и за дискусията, защото освен двамата пряко засегнати по коментарите на останалите хора човек може да прецени в бъдеще с кого да има взимаме даване и с кого по-скоро не.

Бъдете здрави :)


Дано сте все по малко даващите мнение по такива теми с 0 мнения във форума.
0899808552

404

Цитат на: Antuni - 02.02.2018 11:31

Дано сте все по малко даващите мнение по такива теми с 0 мнения във форума.

Точно това очаквах :)
Дано сме повече такива, да се види кой какъв е  *DRINK*

mitko8899

Цитат на: Antuni - 02.02.2018 11:16
. От няколко хиляди аквариума през годините излезе един който е недоволен от 10лв повече в транспорта, без дори да се поинтересува защо е така. За силикона вече обясних, няма отказ да се оправи проблема с лепилото. А той е само с прозрачният, вече обясних защо. Dow corning в склада прозрачен има но е с изтекъл срок и взех алтернатива за което вече е ясно мнението ми.

Понеже виждам,че продължаваш да си мислиш,че темата е за 10лв,въпреки че съм пуснал 50 снимки на първа страница,които показват реалния проблем,ще те питам?

Аз тези 10лв отгоре платих ли си ги?
Казвал ли съм нещо,че искам да ми ги върнеш,извадиш от общата сума или знам ли?
Единствено отправих една градивна критика по този въпрос,нищо повече.



Nebunu

Издържах издържах ама не мога повече. Имах подобен случай на скоро и естествено излезнах и аз измамник от цялата работа. Но това е друго.

Рейзара е преебан, за които му се извинявам ако звучи грубо. Все пак човека поръчва чисто нов аквариум и очаква всичко да е точно. Очаква да пристигне аквариума здрав качествен, да си го стартира и да му се радва. Нешата при него не се получиха за жалост. Според мен това не трябва да означава че ще остане с един аквариум в мазето които няма да ползва никога.

Антъни, доста грубо се отнасяли разни членове към тебе. Както се казва, 10 пъти да помагаш някой ще те забрави, един път да му отказваш ще те запомни. Какво искам да кажа, човек кат него които е известен в цялата България за добро качество много бързо се оплю от разни хора заради един случай които ще бъде решен според мен. Ама това БГ мислене, може би и от скука пишат тука разни хора които нямат никво виждане върху нещата.

Е как този пич е направил стотици, сигурно хилиди добри аквариуми до сега и стане един път гаф ай да му ебем майката на всякъде. Това е много грешно според мен.

Мисля че Антъни има доста работа, поръчки и.т.н. и може да си позволи да поеме разхода за връщане на този аквариум и поправяне, както е и редно. Точно на този аквариум ще е без горница.

И аз също съм против хора с 0 мнения в които и да е форум да са толкоз надъхани в такива теми само. За това нещо има място в фейса. И без това форума почти няма активни членове, ама като се пише такава тема хоп 3 страници мения за 2 дена. Е басиииии

Упсех на двамата!

mitko8899

Аз вече казах веднъж,но явно някои хора не четат всичко,затова отново:
Връщане на аквариума за поправка вече не е сред вариантите за мен.
Единственото приемливо решение,на което ще склоня е връщане на аквариума от моя страна,и връщане на пълната сума пари от негова.

Nebunu

Рейзаре, надявам се Антйни приеме този вариант, щом е работлив за тебе. Едвали не можа да го продаде този съд след като го оправи.

Smelly fish

И аз не мога да се сдържа и ще пиша. Така, имаме покупко-продажба при която клиента независимо дали се е пазарил или не за 10 лв. си е заплатил всичко, а е получил дефектна стока (не се оспорва от продавача). Навсякъде по света в такава ситуация продавача ще си поеме разходите по връщане на стоката и ще възстанови сумата на клиента (вероятно без първоначалния транспорт), а накрая даже ще се извини. Повярвайте ми живях 7 години във Великобритания и там е така. Тук обаче българина има някакъв ментален проблем свързан с комплекси за величие от една страна или малоценност от друга. Вече 30 години разни търговци изнудват или прецакват клиентите с пари и е нормално хора като Митко да са изнервени и погнусени когато трябва непрекъснато да се пазиш да не те прецака някой търговец. В случая според мен реакцията на Антъни не е особено коректна. А хората които го защитават колко бил добър производител, как пишели сега хора без нито едно мнение във форума, на вас ще кажа не отклонявайте темата, излагате се. Антъни може да е велик спец на аквариумиите, но сега е продал дефектна стока и най- грубо праща Митко да мете всички форуми и платформи с темата, т.е. за зелен хайвер. А относно кой колко е активен във форума няма общо с правото на всеки да си каже мнението като настоящ или бъдещ клиент.

mitko8899

Цитат на: Smelly fish - 02.02.2018 13:25
Така, имаме покупко-продажба при която клиента независимо дали се е пазарил или не за 10 лв. си е заплатил всичко, а е получил дефектна стока (не се оспорва от продавача).
Малко уточнение.
Не съм се пазарил,дори и за стотинка.Платих си абсолютно всичко.
Единствено след като получих аквариума,го попитах защо ми е начислена 40лв доставка ,при положение че на куриерската бележка пише 29.40лв.
Това беше,не съм се пазарил,нито пък съм искал да ми връща 10-те лева.
Но пак казвам,това въобще няма връзка със същинската конкретика на случая.

Amev

Самото отношение на Антъни е високомерно в случая. Първо е предложил да му го върне за поправка , ама да си делнат транспорта ... а бе ако толкова си си надделял на мастрафа , некви 100 лв да си оправиш кашата ли ще те бутнат? Или предпочиташ да загубиш 1000 от бъдещи клиенти, ама да се правиш на ощипана мома. Грешката в силикона си е твоя, да в бг зор се намира качествен прозрачен силикон, за това масово се правят корита от черен такъв , една отживелица на запад! И още нещо ? Някакъв документ издаде ли за тоя аквариум, някаква гаранция?

Lightning_boy

Няма нужда да се обаждаме, според "модератора" с по-малко мнения дори от мойте, щото не сме били активни във форума ... Дали не говорим за спонсорски интереси господин модератор? Още нямам отговор на въпроса за темите с оплаквания ...
Вади си вода от новия кладенец, но не плюй в стария.

trex700e

Цитат на: Lightning_boy - 02.02.2018 14:11
Няма нужда да се обаждаме, според "модератора" с по-малко мнения дори от мойте, щото не сме били активни във форума ... Дали не говорим за спонсорски интереси господин модератор? Още нямам отговор на въпроса за темите с оплаквания ...

Определено мисля, че ще е по-ценно да взимате дейно участие в темите по конкретиката на форума,ето това би било прекрасно.
Казвам и ви го казвам с най-добри чувства , че "другарски съд" е грозно нещо и най-вече не е наша работа...най-малкото отживелица, пък вие как ще тълкувате думите ми....ваше право, а защо един човек заключва в множествено число "ние"  -ето това за мен ще остане загатка. :-D

Какви спонсорски интереси?  :-D :-D :-D Хайде малко по-сериозно, нали...


Публикациите са слети: 02.02.2018г 14:02ч

Цитат на: Amev - 02.02.2018 14:07
да в бг зор се намира качествен прозрачен силикон, за това масово се правят корита от черен такъв , една отживелица на запад!

Това пък не го знаех...в интерес на истината и на мен друг майстор , не Антъни, ми отказа да се занимава с прозрачен силикон и  ми предложи оферта само с черен-неохотно се съгласих, макар че имах мерак за прозрачен.
Давай да инвестираме и да внесем малко :))))

Момчета, не се ядосвайте за глупости в този прекрасен ден. Двете страни си имат проблем, запознаха (оплакаха се) форума и ще си намерят общ език. Ако не намерят , си търсят оторизирани трети страни да им разрешат казуса и толкова. Какво има да се дъвче толкова. :)
Пък ако това Ви харесва - давайте, кой може да ви забрани-никой, ама  ....като че ли има много по-качетвени теми, които да беседваме.

iivs

Моето мнение е че Антъни трябва да врне сумата и да си прибре аквариума за негова сметка.Така се случва поне на запад, когато пратя стока и клиента на я одобри в ибей например съм задължен да си платя и обратната доставка до мен,независимо че примерно артикула е повреден при транспорта а и не рядко и от клиента.Но такива са законите и аз продавайки съм се съгласил с правилата на ибей приерно По отношение на антъни аз имам аквариум от него на 5 години ,когато го закупих беше забравил да прати капака но след уточнение го прати за негова сметка! 

Lightning_boy

Цитат на: trex700e - 02.02.2018 14:32
Определено мисля, че ще е по-ценно да взимате дейно участие в темите по конкретиката на форума



Странно ... аз си мислих, че конкретиката на форума е аквариуми и акваристика ... Той сигурно тоя аквариум Антон го е правил за да гледа колегата канарчета вътре  *offtopic

Вади си вода от новия кладенец, но не плюй в стария.

mitko8899

Писах на Антъни едно вече наистина последно и сериозно съобщение от моя страна.
Топката е в неговото поле.



Caxapa

Цитат на: mitko8899 - 02.02.2018 15:02
Писах на Антъни едно вече наистина последно и сериозно съобщение от моя страна.
Топката е в неговото поле.
Това ми прозвуча като една реплика на артиста Г.Парцалев > Взех та Радке, взех та. ... Кой какво е писал и кой какво е решил и отговорил е все едно за този форум. Въпроса е чисто и просто колегиално да се решат проблемите  и казусите.   Може би не трябваше да се намесвам но "ПУСТИНЯТА" е виновна понеже точно ТЯ направи тези теми за некоректни търговци  и потребители и респективно  темата с добрите и коректни  колеги които предлагат своите рибки и неща за акваристика. Давайте сега! Всеки да вземе един по-голям камък и да започне да хвърля по САХАРА! НО..не пипайте колегата ТРЕКС-trex700e ! Какво ви е виновен той? Или щом е модератор , дайте да го нападнем. Имайте уважение един към друг и към тези които се опитват да направят това място удобно и приято за вас.  Очаквам нападките ви и  съм готов да понеса шамари от ваша страна.

mitko8899

Сахара,при цялото ми уважение,но щом казуса е станал публично достояние,значи аз съм длъжен да информирам за хода на събитията.
Най-малкото от уважение към колегите,които се включиха в темата.
Аз лично не съм отправил никаква нападка към колегата trex700.
Всеки има право на мнение и трябва да се уважава.

rakim

Рядко пиша вече по тези форуми,но тук ще кажа само - Българска работа.Имам онлайн магазин,ако клиент ми пише от щатите,от България или от другаде че не му харесва стоката и е недоволен ,това значи моментално - Връщане на парите!Правилно номер едно е - Клиента винаги е прав! Човека пише че му пратили зле направен аквариум,снимки сложил и от горе на това чака и търси внимание от въпросния ,,търговец,,?! Бай Ганъо се включва и не за да се извини,а за да се прави на отворен....Приемал че има грешки ама 10лв...Не го правил той....ама пращане и наложни платежи...Ама пишели били хора с малко мнения във форума...Извини се и върни на човека парите! И разни други му пригласят и защитават...Колеги които имат бизнес с чужденци да кажат ако се държат така с клиент колко ще им изкара магазина - 1 или 2 дена?Никой не ни е виновен за положението в тази държава.Просто всичко е Българска бай Ганъовщина.
540л Южна Америка

Lightning_boy

Цитат на: Caxapa - 02.02.2018 15:55
Това ми прозвуча като една реплика на артиста Г.Парцалев > Взех та Радке, взех та. ... Кой какво е писал и кой какво е решил и отговорил е все едно за този форум. Въпроса е чисто и просто колегиално да се решат проблемите  и казусите.   Може би не трябваше да се намесвам но "ПУСТИНЯТА" е виновна понеже точно ТЯ направи тези теми за некоректни търговци  и потребители и респективно  темата с добрите и коректни  колеги които предлагат своите рибки и неща за акваристика. Давайте сега! Всеки да вземе един по-голям камък и да започне да хвърля по САХАРА! НО..не пипайте колегата ТРЕКС-trex700e ! Какво ви е виновен той? Или щом е модератор , дайте да го нападнем. Имайте уважение един към друг и към тези които се опитват да направят това място удобно и приято за вас.  Очаквам нападките ви и  съм готов да понеса шамари от ваша страна.

Няма нападки към теб. Ако се поогледаш, ще видиш, че много пъти съм бил съгласен с твоите мнения... Въпроса опира до това, че модератор казва да не се пише по темата от потребители, които нямат отношение по въпроса и т.н. ... с обяснението, че сме някакви си там ... Кратко и ясно попитах, защо са създадени тия теми. Отговор няма. Има ли смисъл, да се създава тема, за да си пишат само двамата? Това могат и в някой чат да го направят, нали? Сега, предвид, че тоя човек 90% от коментиращите са го препоръчвали за изработка на аквариуми, мислиш ли, че коментираме за да му плюем в устата? И защо е тоя форум, ако няма да може човек да си изрази мнението?

Цитат на: rakim - 02.02.2018 16:09
Ама пишели били хора с малко мнения във форума...Извини се и върни на човека парите!

Не, така остро колега, че модераторите се цупят. Ти поне имаш доста мнения. Дано ти не си им крив, че си изказваш мнението, дори и като търговец!
Вади си вода от новия кладенец, но не плюй в стария.

kuvert

Нямам никакви отношения с Антъни-не съм купувал нищо от него, но ми прави впечатление,че вече дори и СПОНСОРИТЕ си позволяват да бъдат некоректни търговци.Какво имам впредвид: ЦЪК. Докато не стана публично достояние,въпросният спонсор се криеше да разреши проблема, но организираше томболи с награди. Сега-втори случай с излъган колега и спонсора-търговец се обяснява публично кое как било. Аз съм с две ръце ЗА такива търговци,че и спонсори отгоре на това, да бъдат разобличавани и проблема с тях да не се замита с надеждата,че ще мине време и ще се забрави. Докато потърпевшият не получи удовлетворителна компенсация-всеки ден да повдига темата,за да знаят повече хора кой е коректен и кой не. И аз бях спонсор преди време, и аз съм правил гафове и съм ги оправял за моя сметка! Не мога да си представя някой да ме плюе публично и аз да се обяснявам като мома. Егати срама!!!

asito

За мен като клиент и потребител е важно не само да получа това за което съм платил,а и възможността да го върна ако нещо не е наред.Примерно няколко пъти съм купувал от Ивайло Александров-iivs,много ми е спокойно ,знам че ако има нещо,ще го замени или ще ми върне парите,получавам винаги това ,което очаквам.Така трябва да се чуства всеки купувач мисля.Най вероятно аквариума няма писмена гаранция или друг документ,но от етична и морална гледна точка е редно митко88... да бъде обезщетен от продавача по един или друг начин.Аз също много съм препоръчвал Антон един от малкото наистина добри майстори.Искам да продължа с препоръчването,но няма как ако казуса не бъде решен в полза на купувача.Не че съм някой,капка в морето съм,но пък капка по капка вир става :) Ясно е ,че не сме машини,нормално е всеки да сбърка,но още по нормално е да поправи грешката си...

trex700e

Цитат на: Lightning_boy - 02.02.2018 16:16
Въпроса опира до това, че модератор казва да не се пише по темата от потребители, които нямат отношение по въпроса и т.н. ... с обяснението, че сме някакви си там ...

:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
Хайде малко духовна храна, че ми е мъка:
https://chitanka.info/text/4474-narychnik-za-dobri-obnoski

Е тук е разковничето на това, което говори модератора-каква елементарна простотия е другарския съд и изобщо, мисля, че ако хвърлиш едно око и после пак прочетеш тва, дет е написал мода, ще го схванеш кое -как е:)

Сахара, ама изобщо не използват форума за разчистване на сметки и изобщо като лост , не!
Куверт, просто хей така подмята линка на "Аз съм акварист" , не, че нали имат некъв конфликт на интереси, да не си посмислите. По-горе споменах злата етърва, сега се сещам за "думам ти дъще, сещай се снахо."






Caxapa

Цитат на: Lightning_boy - 02.02.2018 16:16
Няма нападки към теб.
Имах  предвид, че аз създадох тези теми а и като цяло "ПУСТИНЯТА" е виновен за всичко. Колегата се опитва да успокои нещата в тази тема но накрая пак той- модератора е виновен.  Не нападайте поне него...Ти в частност не но останалите..

mitko8899

Цитат на: trex700e - 02.02.2018 18:21
:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
Хайде малко духовна храна, че ми е мъка:
https://chitanka.info/text/4474-narychnik-za-dobri-obnoski

Е тук е разковничето на това, което говори модератора-каква елементарна простотия е другарския съд и изобщо, мисля, че ако хвърлиш едно око и после пак прочетеш тва, дет е написал мода, ще го схванеш кое -как е:)

Сахара, ама изобщо не използват форума за разчистване на сметки и изобщо като лост , не!
Куверт, просто хей така подмята линка на "Аз съм акварист" , не, че нали имат некъв конфликт на интереси, да не си посмислите. *YAHOO* *YAHOO* По-горе споменах злата етърва, сега се сещам за "думам ти дъще, сещай се снахо."



Trex700e,цял ден мълчах,но сега и аз не мога да се стърпя.
Може ли да намалиш,ако обичаш малко емотиконките с танци,хилене и кючеци,защото ми идват малко в повече.Днес поне 30 преброих.
За мен това е грозно и неуважително,и го приемам като присмиване върху чужд проблем.
Точно този аспект,между другото е засегнат и в тази книжка,която всъщност и аз съм чел.

Относно аквариума-направих поне пет опита да се разберем с Antuni за връщане на аквариума и презалепване още първия ден.На последните съобщения дори не благоволи да ми отговори,а после обясни тук,че било ''Чисто заяждане'' от негова страна.

Е на мен ми писна и тоя аквариум вече ми е черен.Ако ще и година да мине,както и да го напудря,всеки път като го погледна ще ме удря чувство на горчивина.
Освен това вярвам в някои житейски принципи,в случая че едно нещо не стане ли с хубавото,без натягане,то не е на добро и късмет.
И накрая ще завърша с това,че според Европейското законодателство,всеки клиент има право да върне продукт,закупен от разстояние в рамките на 14 дни,без никакво обяснение,причина или повреда.Не замяна или поправка,а ВРЪЩАНЕ С ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА СУМАТА.
Може и да не ми отговаряш,и без това имам съмнения за тенденциозно размиване на темата!

trex700e

Щом те дразнят емотиконите-няма проблем, аз го приемам като малко пъстрота в този сив хтмл свят.

Ок, схванах вашите проблеми, но мислиш ли, че форумът може да ги разреши или да вземе страна в случая? Може би КЗП или друг такъв орган (защо не ги потърсиш?), да , ама форума.....

Точно защото имам високо мнение за теб ( за това и написах "Митко е ок") съм озадачен, че си съгласен, че разиграващият се другарски съд с участници лица, които изобщо не са страна, ти харесва. Аз мислех, че друг ти е замисълът , решавайки да дадеш гласност на проблема си, ама както и да е. Този не вярвам да разреши неприятната ситуация.

Ако имаш съмнения, че мои постове в темата са причина за "за тенденциозно размиване на темата", без да се колебаеш ми кажи и ще ги изтрия на секундата, само ми потвърди-това може да се направи и съм готов да ти съдействам.

Sandro

Цитат на: rakim - 02.02.2018 16:09
Рядко пиша вече по тези форуми,но тук ще кажа само - Българска работа.Имам онлайн магазин,ако клиент ми пише от щатите,от България или от другаде че не му харесва стоката и е недоволен ,това значи моментално - Връщане на парите!Правилно номер едно е - Клиента винаги е прав! Човека пише че му пратили зле направен аквариум,снимки сложил и от горе на това чака и търси внимание от въпросния ,,търговец,,?! Бай Ганъо се включва и не за да се извини,а за да се прави на отворен....Приемал че има грешки ама 10лв...Не го правил той....ама пращане и наложни платежи...Ама пишели били хора с малко мнения във форума...Извини се и върни на човека парите! И разни други му пригласят и защитават...Колеги които имат бизнес с чужденци да кажат ако се държат така с клиент колко ще им изкара магазина - 1 или 2 дена?Никой не ни е виновен за положението в тази държава.Просто всичко е Българска бай Ганъовщина.

Това е най доброто изказване по темата.
Аз също съм търговец и със клиентите си не бих постъпил така. Човека пише във форума за да има някакъв шанс да му се оправи покупката. Разтегнахте темата за 10лв и т.н. . Цялата работа е осрал си се осрал си се всеки греши признава си че дори той не го е лепил. Всеки разумен търговец би си поел разхода за транспорта във двете посоки и си оправил грешките. Меко казано е смешно да искаш да се дели транспорта при това , че клиента няма вина. Това е правилното а човека пише тук майстора да га хване малко срам да му стане неудобно че да се усети какво да направи. Без значение спонсор админ известен търговец или не известен принципа е еднакъв. И българина във момента не гледа сеир ми му е писнало то такива изпалнения. На мен лично ми е омръзнало всеки да се прави на две и половина и да минава между капките. Има още много да израстваме във много отношения. Съвземете се бе хора в кой век живеем. И така като гледам момчето хич не писка за 10лв. А за много лоша изработка дали от трансполт силикон или ръчички все тая при него не е ос. Смешното е мече го казах нърговеца да се държи така аругантно и да се пазари да си дели пари за това че той не си е свършил работата. Аз винаги се поставям и от двете страни. Ми ако см на клиента на мястото бих реагирал така и по други начини но това съм за. Ако съм търговеца извинявам се поемам си вината и последствията разходите оправям грешката за моя сметка и връщам клиента да е доволен. Лично за мен темата и много полезна бях решил да праве аквариум към 400л. Майстора щеше да е същия , сега нямя да е и не  защото не може да ги прави а заради отношение. Не може да се държиш така със клиентите си.

mitko8899

Цитат на: trex700e - 02.02.2018 18:52
Ок, схванах вашите проблеми, но мислиш ли, че форумът може да ги разреши или да вземе страна в случая? Може би КЗП или друг такъв орган , да , ама форума.....
Преди час отново писах на Antuni да си изясним положението по-най-нормалния начин.По-културен не съм бил,и постигнахме някакъв напредък между другото.

Вече е съгласен да го презалепи изцяло за негова сметка,но аз не съм както вече казах.
Защото съгласяването трябваше да стане първия ден,с две приказки.На мен два дни кръвното ми е на 200,защото на всичкото отгоре излезе че съм бил и за по-малко от 10лв.

Аквариумите по-важни ли са от нервите????????

Да не влизам в обяснения,ето направо цитат:

''
Цитат на: Antuni - 02.02.2018 15:54

Е разбери ме правилно сега и ти! Не може да стане така защото размера на стъклата ти е специфичен. Дадох нещо което се е прецакало заради силикона не по моя вина или вина на някой друг. Аквариума тръгвайки от мене нямаше забележка. И вече незнам колко пъти трябва да го обяснявам. Варианта ти е да ти бъде отремонтиран ако не те устройва друго не мога да направя за теб.

Цитат на: mitko8899 - 02.02.2018 16:02
Според европейското законодателство и кзп,клиент може да се откаже от продукта в срок от 14 дни,без никакво обяснение и причина,още повече когато има и дефект.
Аквариума след поправка,лесно може да се пусне за продажба от теб.Освен това може да оползотвориш стъклата в други проекти.
За силикона вината не е моя,не работя аз с него.Редно е да търсиш компенсация за това от фирмата,която ти го доставя.
Този аквариум ми костваше толкова нерви и унижение,че не искам да имам нищо общо повече с него.
Както казах съм суеверен в умерени граници и вярвам,че едно нещо не стане ли с добро,не е на добре и късмет.
Разбери ме и ти правилно.

Явно наистина ще трябва да се обърна към институция или комисия,но както му обясних и на него,тогава работата ще стане дебела и няма да опре само до моя случай,а цялата дейност.
А все пак не искам нещата да излизат съвсем от контрол.
Но щом не е готов да си поеме отговорността за грешката явно ще се наложи.

geshi

Тази тема направо съсипа бизнеса на човека! Аз лично само от разговор с него останах с впечатление, че си е повярвал много, но това си е мое мнение. Колега, както те посъветваха по назад в темата, не спирай да "ъпваш" докато не си ти върне парите.

trex700e

Цитат на: mitko8899 - 02.02.2018 19:09

Аквариумите по-важни ли са от нервите????????


Ето това е!

Аз съм много далече от мисълта да взимам страна, пак казвам , всеки пост , който ти се стори размиване и е мой го изтривам , с цел да избегнем спам. 

Силно ви пожелавам и на двамата да излезнете от неприятната ситуация, знаете, че в строгата йерархия на мъжкото приятелство, едни от най-силните такива са възникнали след конфликт-пожелавам и тук така да се случи!


mitko8899

Цитат на: trex700e - 02.02.2018 18:52
Точно защото имам високо мнение за теб ( за това и написах "Митко е ок") съм озадачен, че си съгласен, че разиграващият се другарски съд с участници лица, които изобщо не са страна, ти харесва. Аз мислех, че друг ти е замисълът , решавайки да дадеш гласност на проблема си, ама както и да е. Този не вярвам да разреши неприятната ситуация.
Trex700,темата не ми харесва определено,можеш да бъдеш сигурен в това.
Може да попиташ Антъни какво му казах преди час-Ако си поеме отговорността и ми върне парите,ще изчистя името му в темата,като обясня че сме стигнали до съгласие и компенсация и дори ще изискам да бъде изтрита,ако модератора също е съгласен.
Не знам колко по-коректен мога да бъда.

А най ми е кофти,защото се готвя за този проект от доста време и със страшно много мерак.
Растенията си ги отглеждам сам в пропагатори вече 6 месеца,шкаф съм си правил по проект,така наречения ADA style, филтрация,фабрично led осветление и т.н.
Въобще вложил съм немалко пари,време и най-важното желание в този проект месеци наред.
А сега за два дни ми се изпари желанието да го продължа...ето затова ме е яд най-много от цялата работа.

Sandro

Той сам си го съсипва не е виновна темата а държанието му.
Колкото до другарскея съд доста може да помогне. Така , че не съдете хората за мненията им и емоциите. На модератора който няколко пъти повтори за сдъда. Как би се почуствал той в дадена ситуация и съм сигурен че е и бил. Както всеки от нас защото няма закони и всеки си прави каквото знае. За мен темата е много полезна , а и както виждам има развитие търговеца вече иска да си поеме всичко. Другарския съд помага няма спорове няма цинизми всичко е в рамките на нормалното  . Не виждам проблема от негативните отговори на колегите. Така е трябва да е за да се почуства търговеца наистина виновен и да загрее какво би трябвало да направи.

kuvert

Цитат на: trex700e - 02.02.2018 18:21
Куверт, просто хей така подмята линка на "Аз съм акварист" , не, че нали имат некъв конфликт на интереси, да не си посмислите. *YAHOO* *YAHOO* По-горе споменах злата етърва, сега се сещам за "думам ти дъще, сещай се снахо."
Викаш,Ваньо нека си лъже хората, а като му показват циганийте-"подмятане на линкове било..." *YAHOO*
Докато има такива,които разсъждават като теб,ще има и такива,които ще пускат теми като тази! Щото ако Вие сте модератори на място,от читав форум,който държи на потребителите си и ги пази от измами,след подобно отношение би трябвало да му напишете "АКО ОБИЧАШ,ОТ СЛЕДВАЩИЯТ МЕСЕЦ НЕ ВНАСЯЙ ЧЛЕНСКАТА ТАКСА ЗА СПОНСОР!" Ако не знаеш-ще ти го покажа това съобщение,което получих,когато описах на АЗ СЪМ АКВАРИСТ лъжите!Нищо,че съм бил коректен към всеки един клиент,към всеки един член. Не че имаме конфликт,ама то там е малко шуробаджанашка история...Има и модератори замесени. Нали знаеш....

rakim

Добре мен взе да ме интересува друго нещо вече.Модераторите? Според вас това нормално държание на търговец ли е? И трябва ли да подминаваме с лека ръка когато ни прецакват? Да се хилим ли сега какво да правим,дайте команда хайде виждам че ви е много забавно.Нали за това е форум,за да пишат хората мнения и опит и да се обсъжда? Ето аз например вече знам че при никакви обстоятелства не бих поръчал нищо от този ''майстор'' ,лошо ли е това ?Човека са го набутали с 300-400 лв с нещо което не му харесва и не го иска.Ха - ха   много смешно.
540л Южна Америка

rakim

Ами като му видях селското влизане и отношение и да става и да не ми е все едно,за мен не става!.А пък да не разбереш каква е ситуацията,айде моля ти се....5 годишно дете ще разбере по писането на двамата каква е ситуацията.Много го увърташ човече.Както бяха писали по горе,купиш ли си нещо имаш срок две седмици ако не ти харесва (Дори да е перфектно направено) да го върнеш и да ти върнат парите,това е.
540л Южна Америка

trex700e

Цитат на: rakim - 02.02.2018 19:43
Както бяха писали по горе,купиш ли си нещо имаш срок две седмици ако не ти харесва (Дори да е перфектно направено) да го върнеш и да ти върнат парите,това е.

Това пише ли го някъде "черно на бяло" в българско законодателство? Не знам наистина, за това питам.

404

Страхотно се получи тази тема, да си кажа отново и аз, онзи с нулата теми. Благодаря отново за нея!

Благодаря и за отношението към мен лично, показателно е. Все едно като вляза в магазин и изкажа мнение за някоя стока да ми кажат: какво се обясняваш бе, ти за първи път влизаш тука, взимай каквото ти се дава и довиждане, какво се обясняваш :)

Модератори с по 3-4 грешки на ред се хилят и говорят за другарски неща и институции, видимо пристрастни, правещи забележки на потребител като мен.

Да, наистина съм с 0 теми, регистрирах се в този форум след месеци четене на страхотни статии, за да мога да огледам всички теми на Светльо и да преценя дали да си купя растения от него. Купих си и съм много доволен, скоро ще си купя за новите 2 аквариума отново от него.

Не пиша във форума, защото все още нямам какво да покажа, нито имам компетенцията да давам съвети. Аз съм класически нов член на форум, който има достатъчни пари да си купи няколко аквариума, да поръча нови (аквариуми, техника, рибки и растения) от членове на същия този форум, без да досажда, без да спами излишно. Но когато види неправда и си изкаже мнението, веднага получава отношение, което не би трябвало да се толерира от сериозни възрастни хора, да не говорим за модератори.

Страхотен форум, огромна и много полезна база от информация за акваристиката, акваристи, търговци и прости нули (визирам себе си отново  :-D).

Ще продължа да чета този форум, защото, както е видно и в таи тема, нормално мислещите хора са повече от бай ганьовците.

*bg*

rakim

Пише го да,и друго нещо пише също когато взимаш пари срещу поръчки ама не искам да навлизам в подробности.
540л Южна Америка

mitko8899

''''Връщането на закупена стока е един от начините за удовлетворяване на рекламация в случай на дефект. Без проява на несъответствие потребителите могат да се откажат от сделката в срок от 14 дни само ако са я сключили от разстояние. Това са възможностите за отказ от покупка, предвидени в Закона за защита на потребителите, който е хармонизиран с европейското законодателство в тази област.  Комисията за защита на потребителите (КЗП) напомня този факт в рамките на провежданата от Европейския съюз Информационна кампания за правата на потребителите.''''

Amev

Понеже и аз съм от колегиалния съд , да кажа че ако се поразровя из лс , митко мисля ме е питал преди време от кой да си поръча аквариума и аз на 1000% съм сигурен че съм му казал - Антъни! Понеже на ден минимум 5 човека ми пишат по месенджъри , вайбъри и т.н. И който ме е питал от къде да си направи аквата , съм казвал въпросния човек. Моята съм взел 2ра ръка от колега от софия , а той я е взимал от там. Аз съм доволен! Виждал съм и други негови аквариуми. Виждал съм и на други майстори - не на снимка ! Дори и на много по стари и по утвърдени майстори от него , работещи на 3х цената му ... съм виждал представителен аквариум - тип акваскейп с прозрачен силикон, и там също доста въздух и шупли се виждаха. За това изказах и мнение - в бг, добър прозрачен силикон , трудно се намира.  Та на въпроса , аз , както и други колеги - съдим защото по една или друга причина сме:
1-во съпричасни!
2-ро заинтересовани!
3-то имаме позиция !
4-то темата е полезна и самия опит за избягване от важното е грозен !
5-то пак питам? Касова бележка издаде ли въпросния спонсор ? Гаранционна карта?
6-то форума е за това! Да се дискутира и обсъжда всичко свързано с акваристиката! А един казус с аквариум е точно това!
7-мо и двамата не ги познавам лично , взимам страната единсвено от написаното тук и комуникацията онлайн и с двамата!

Tracker

Цитат на: Amev - 02.02.2018 20:27
Понеже и аз съм от колегиалния съд , да кажа че ако се поразровя из лс , митко мисля ме е питал преди време от кой да си поръча аквариума и аз на 1000% съм сигурен че съм му казал - Антъни! Понеже на ден минимум 5 човека ми пишат по месенджъри , вайбъри и т.н. И който ме е питал от къде да си направи аквата , съм казвал въпросния човек. Моята съм взел 2ра ръка от колега от софия , а той я е взимал от там. Аз съм доволен! Виждал съм и други негови аквариуми. Виждал съм и на други майстори - не на снимка ! Дори и на много по стари и по утвърдени майстори от него , работещи на 3х цената му ... съм виждал представителен аквариум - тип акваскейп с прозрачен силикон, и там също доста въздух и шупли се виждаха. За това изказах и мнение - в бг, добър прозрачен силикон , трудно се намира.  Та на въпроса , аз , както и други колеги - съдим защото по една или друга причина сме:
1-во съпричасни!
2-ро заинтересовани!
3-то имаме позиция !
4-то темата е полезна и самия опит за избягване от важното е грозен !
5-то пак питам? Касова бележка издаде ли въпросния спонсор ? Гаранционна карта?
6-то форума е за това! Да се дискутира и обсъжда всичко свързано с акваристиката! А един казус с аквариум е точно това!
7-мо и двамата не ги познавам лично , взимам страната единсвено от написаното тук и комуникацията онлайн и с двамата!
*privet*
Hagen, Aquarien-Set "Marina Basic 54"
2x15 [w]: GLO, Sera plant color
Sera fil 120
Sera heater, 50 [w]

Lightning_boy

Цитат на: Caxapa - 02.02.2018 18:26
Имах  предвид, че аз създадох тези теми а и като цяло "ПУСТИНЯТА" е виновен за всичко.

Точно това имах предвид. Че тези теми са създадени с умисъл, а не просто за да ги има, да си чешат езиците хората, затова ме хвана яд, че нямаше отговор на въпроса ми защо са създадени. Няма как да си виновен за всичко, тези теми имат смисъл и тази тук го доказва повечето от достатъчно. Не съм искал да нападам никой... просто няма как да ме убедите, че в спора не се ражда истината! Теб също съм те засичал в не малко теми за продажби да правиш забележка именно с цел, всичко да е гладко. В този ред на мисли, защо се намесваш, ако няма нужда от 3-ти лица?

Цитат на: Tracker - 02.02.2018 21:06

*privet*


Амбарев мисля, че описа абсолютно всичко, кратко, точно и ясно. Мисля, че всеки акварист, и член на който и да е форум, ще се съгласи с написаното от него.

И една последна вметка. Не веднъж съм чел в този форум теми за това как, някой търговец е пратил смотана или дефектна стока на колега. И също така, съм чел как смотаната и дефектна стока е подменена и хората са се разбрали с две думи буквално. Тук такова отношение видях само от едната страна, а някои хора се опитват да обяснят, как Антон бил правил преди това много хубави аквариуми ...
Прав е модератора, Антон има адски много теми и благодарности в тях за свършената работа и в това няма спор! Но в случая очаквах много по-отговорно и сериозно отношение от него. И то не като търговец, а като човек ...
Вади си вода от новия кладенец, но не плюй в стария.

VDO

Голема драма,голема работа,ей.С тия ваши прословути европейски 14 дневни заДЛЪжителни връщания на стока ,независимо харесва ли ти или не ти харесва ,знаете ли например в Канада,наще братя Българи кво прават в един от най безобидните случаи?
- Ходат на къмпинг с пълно и безплатно оборудване-палатки,малатки и цялото съпътстващо оборудване,след което естествено "спира да им харесва" и естествено им е на аванта..Тва ,не,щото сме много прецизни,а щото -написах го в първия ми пост в тая тема.В случая потърпевшия колега си е прав ,на никой няма да му е приятно да му се случи конкретния и частен ,изолиран,каръшки случай,но като гледам префърцунените и заучени,недоучени коментари на останалите ,то българина си е българин-говори наизуст ,без да мисли реално,че масата ще злоупотреби многократно повече с това си "право" еле пък на собствена територия.
България е една голяма Черна дупка в момента и до момента от определен момент насам,държавата,не Родината,а каквато държавата,такива и хората.
  Който иска и може,ще разбере много точно,какво искам да кажа и какво съм написал.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs22.postimg.org%2Fmac34rft9%2Fphotocat5.jpg&hash=360a4daf14830905da8b7981cd428ee276c00958

asito

Аз лично,много не разбрах какво искаш да кажеш.Това че разни дребни тарикатчета злоупотребяват със закона,не значи че не трябва се спазва.Въобще странни са ми писанията ти.В първия си пост пишеш-за толкоз пари-такова качество,прати човека от АДА да си купува,във втория пост примера ти със селяндурите в Канада няма нищо общо със ситуацията тука.Бъркаш много за едно нещо-не каквато държавата,такива и хората,а е точно обратното.Ти и в двата си поста признаваш че Митко е прецакан,но и в двата предлагаш да пие една студена вода,без да си търси правата.То затова 500 г ни тъпкаха,заради такова мислене

VDO

Пожелавам ти да ме разбереш,и да забравиш тия  500 години един път завинаги,те са минало,което трябва да наваксаме.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs22.postimg.org%2Fmac34rft9%2Fphotocat5.jpg&hash=360a4daf14830905da8b7981cd428ee276c00958

asito

Съгласен съм тук с теб,но за да се забравят,трябва мисленето на хората да се промени и да си търсят правата.Не става въпрос да се съдим за шяло и нещяло като в щатите :)

rakim

И аз не му разбрах нищо на господин VDO. Кое е префърцунено? Доста несвързано пишеш - ,,да се оправял да поръчва от АДА,, пък после той бил прав....Фурнаджийска лопата.
540л Южна Америка

VDO

Г-н са господа като теб, колега, квалификации принципно не обичам да давам  наляво и надясно без покритие, като се научиш един ден да четеш м/у редовете, сам ще разбереш как точно да се изразяваш.
Лека ви.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs22.postimg.org%2Fmac34rft9%2Fphotocat5.jpg&hash=360a4daf14830905da8b7981cd428ee276c00958

Lightning_boy

Цитат на: VDO - 02.02.2018 23:52
Пожелавам ти да ме разбереш,и да забравиш тия  500 години един път завинаги,те са минало,което трябва да наваксаме.

Който забравя историята е обречен да я повтори .... не е моя мисъл. Едното няма общо с другото, колега. Едното е история, другото е обучение в даскало и 1-вите 7...
Вади си вода от новия кладенец, но не плюй в стария.

Amev

500тя години не са проблем , проблем са ония 44 от миналия век , трябва да минат 144 ,че да се променим. Неможе едно поколение научено да краде и да лъже , да му се избие лесно от главата това!

Smelly fish

Господата по- горе, темата е покупко-продажба на дефектна стока, а не час по история. Относно "ония" 44 години мога да кажа, че некоректните търговци са особеност на модерните "хубави" времена. Та обратно на темата, Митко, какво стана със спеца на аквариумите? Ще си поеме ли всичко и да излезе от ситуацията като коректен търговец или е решил да изгуби около 1000 потенциални клиенти прочели темата, но да си остане с комплекса за величие? За мен начинът му на отговаряне тук си граничи с безочие!

mitko8899

Ами вчера каза,че единственото,което може да ми предложи е поправка,като поеме доставките.
Не е съгласен да си приеме обратно аквариума и да ми върне парите,тъй като той или някой друг вина нямал.........
Ето направо отговора му:

Цитат на: Antuni - 02.02.2018 15:54
Е разбери ме правилно сега и ти! Не може да стане така защото размера на стъклата ти е специфичен. Дадох нещо което се е прецакало заради силикона не по моя вина или вина на някой друг. Аквариума тръгвайки от мене нямаше забележка. И вече незнам колко пъти трябва да го обяснявам. Варианта ти е да ти бъде отремонтиран ако не те устройва друго не мога да направя за теб.
След това му писах още веднъж,че ще се съглася единствено на връщане,но повече не ми отговори.

Amev

Аз само ще каже че разликата във фугите неможе да се получи при транспорта ! А снимките които той постна може да не са на този аквариум , поне тези с фугите. Айде за балончетата ... може.  За това майсторите много обичат черния силиконец... там зор се виждат недостатъците.

trex700e

Аз като търсих майстор за последния морски-навсякъде ми отказаха да бъде залепен с прозрачен силикон. В крайна сметка "баси силикона" -ще се поръча от някъде хубав силикон и воаля!
Ние, предвид, че сме виждали работата на Антъни-ще е грях да кажем, че е някой неможач.

Аз за това си мислех, че презалепянето е вариант, щото иначе контрата пак ще е в Митко-и да му върнат парите е назад с времето и нервите, които изхаби човека, наместо да стартира проекта.
От друга страна, така като се опънат взаимно нервите, като се изгуби комуникация и доверие ... трудна работа да се търси компромис.
С добър тон , с лек компромис от двете страни и без нерви , мисля, нещата биха тръгнали в някакво взаимно изгодно решение.
Пожелавам да стигнете до най-доброто разрешение! И пак напомням-много сериозни приятелства тръгват с един скандал отначало, пък после...тестостерон, кво да праиш:)



bustama

Не исках да пиша по темата, но като гледам... ще я докарате до никъде. :-D Все пак, mitko8899 това е изделие по-поръчка, дай възможност на майстора да си поправи грешката. Поне след този фарс, ще ти го залепи перфектно, надявам се. Много по лоши неща стават на света - ние ако за малките не проявяваме разбиране... за никъде не сме.

asito

Цитат на: bustama - 03.02.2018 16:28
Все пак, mitko8899 това е изделие по-поръчка, дай възможност на майстора да си поправи грешката. Поне след този фарс, ще ти го залепи перфектно, надявам се. Много по лоши неща стават на света - ние ако за малките не проявяваме разбиране... за никъде не сме.

+1

mitko8899

Цитат на: bustama - 03.02.2018 16:28
Не исках да пиша по темата, но като гледам... ще я докарате до никъде. :-D Все пак, mitko8899 това е изделие по-поръчка, дай възможност на майстора да си поправи грешката. Поне след този фарс, ще ти го залепи перфектно, надявам се. Много по лоши неща стават на света - ние ако за малките не проявяваме разбиране... за никъде не сме.
Колега,преди да пусна темата му писах няколко пъти с желание да го поправи.Той ми се изсмя и каза,че ще го поправи,ако поема едната доставка и ако искам да пиша,където реша за случая.

Освен това,когато имах желание за поправка,не знаех,че:

-аквариума дори не е залепен от него
-използвания силикон по негови думи явно бил боза(незнайна марка),защото dow corning-а му бил с изтекла годност
-цепя стотинките на две
-съм за 10 и по-малко лева

Аз аквариума съм го поръчал на него,и нормално очаквам че изработката ще е негова.
Все едно да си поръчам оригинален айфон и да пристигне реплика за 100$,защото частите  в склада на apple свършили и поръчката била изпълнена от техния доверен партньор 宝, 褒, 苞白, 百, 柏.....
И най-важното,до този момент аз думата ''извинявам се'' така и не чух.А с това трябваше да се започне.
Дадох му вече,не знам колко шанса,да си поеме отговорността.Оттук нататък,не виждам друго решение,освен да си търся правата през съответните институции по законов ред.

В този случай,нещата отдавна опряха главно до отношение!!!!

bustama

Да, да, прочел съм всичко, което се изписа. Накрая тая наша българска акваристика ще стане за смях пред обществеността, само дано не се разчуе, че колко хора с опит ще пострадат. Крайно време е администрацията на БГ сайтовете за акваристика да проумее до какво може да се стигне.

mitko8899

В крайна сметка Антъни отказа да поеме отговорност и да ми върне парите,след като респективно си получи аквариума обратно.
Всъщност,дори не благоволи да ми даде отговор,но значението е същото.

Утре ще отида на място до звеното на КЗП Хасково,за да видя какво точно може да се направи по въпроса.Ще проуча и всички други институции,които могат да ми бъдат от полза и ще изложа случая на всички възможни места.

Междувременно ще up-вам темата през няколко дни,за да е актуална.

Благодаря!

aurelija

Цитат на: mitko8899 - 04.02.2018 13:43
В крайна сметка Антъни отказа да поеме отговорност и да ми върне парите,след като респективно си получи аквариума обратно.
Всъщност,дори не благоволи да ми даде отговор,но значението е същото.

Утре ще отида на място до звеното на КЗП Хасково,за да видя какво точно може да се направи по въпроса.Ще проуча и всички други институции,които могат да ми бъдат от полза и ще изложа случая на всички възможни места.

Междувременно ще up-вам темата през няколко дни,за да е актуална.

Благодаря!
Колега,пази си цялата история на разправийте,ако ходиш в КЗП ги приложи като разпечатка.Ако нещата не се оправят с препоръките от КЗП към търговеца,можеш да заведеш граждански иск за пропуснати ползи и в този случай всичко ще е за негова сметка...14 дневния срок за връщане   работи изцяло в твоя полза.

Изпратено от моят HUAWEI KII-L21 с помощта на Tapatalk


Tony_JB

След многото изписано по темата бих казал,че има доста верни неща,но и доста високопарни.
Съгласен съм,че Антон трябва да отстрани дефекта!
Но никой не може да каже кой на кого,на какъв се е направил,кой почнал с кофти тон,кой е крив.
Имам над 3000 литра които са изработени от Тони. Имал съм подобна грешка с доставката за 15-20 лева,която на момента беше разрешена когато попитах. С една аква имаше дребен проблем с прокапване от нипел за източване, на следващия ден получих нова туба силикон и го поправих сам,за да не се мята аквата наляво надясно София - Варна.
Не мисля че Антон е неразбран и некоректен.
В случая ако презалепи аквата и няма дефекти не виждам проблем,освен нервите които споменахте,за които и двете страни са виновни най-вероятно.
Държа да подчертая,че не взимам страна и съм сигурен,че и двете страни са изнервени и имат основателни причини. Поне за Антон съм запознат каква е ситуацията и не казвам,че това го оправдава.
Към клиента ще кажа:
Бъди както вероятно си бил,разумен до сега, и не се забърквайте с досадни разспри. Не казвам че няма смисъл от възмездие,но нека е по човешки начин.
Какъв е проблема ако презалепи аквата и получиш аквата във вид който е нормален?
Не си скъсявайте излишно живота мили хора!

Изпратено от моят Lenovo P2a42 с помощта на Tapatalk

700л Дискуси,Рамирези,Конго Тетра,Родостомуси,Червен Неон, L-183;201;213
70л Молинезия Велифера,Плати,Червен Хелер,Червен Неон

kuvert

ТОВА е разговор от днес с интернет търговец на системи за видеонаблюдение. Нито го зная,нито го познавам.Прото съм му клиент. Antuni да го изслуша няколко пъти,особено от втората минута натам и да си вземе поука!!! Така интернет търговците си пазят името и реномето!

mitko8899

Току-що говорихме с Антон по телефона,намерихме общ език и си изяснихме напълно нещата.
Истината е,че цялото недоразумение може би се получи от това,че още в самото начало не намерихме правилния подход един към друг,при това за най-незначителното звено от цялата картина и оттам-нататък нещата тръгнаха изцяло напук и на въпреки.

Никога в темата не съм твърдял,че Антон не е добър майстор.Все пак неслучайно съм възложил изработката на аквариума,именно на него.Единствено исках справедливост по конкретния случай и я получих.

Антон се отнесе изключително коректно и разбрано накрая, и ще ме компенсира напълно.
За мен случая е приключен,моля да не се подклажда повече дискусия.

Може темата да остане още няколко дни,седмица или две,колкото е нужно,за да се прочете от повече хора положителния развой на нещата.

След това бих искал да бъде изтрита,ако е възможно.Темата стана много дълга и размита,и ще е трудно за хората,които тепърва ще четат отначало да я разберат правилно,а някои може и да не стигнат до края,за да видят щастливата развръзка.

Вносителя на въпросния силикон е натирен,оттук-нататък бъдещите клиенти на Антон може да разчитат,че случая няма да се повтори,или ще бъдат компенсирани,ако случайно се появи проблем.

caki_fena

Все едно да биеш жена си и да и кажеш извинявай и това че ти си най умния  или по голям мъжкар от теб няма казват хората ане ти 

Tony_JB

Предлагам да спрете да си мерите нещата,ами да помислите че всички сме за кратко на тоз свят,и най-вече за това да разсъждавате преди да надраскате тежки думи. Мисля че добре се е получило в крайна сметка. Предполагам че клиента има основателна причина за да постъпва по правилния начин в момента и предлагам да спрем с празните приказки.

Изпратено от моят Lenovo P2a42 с помощта на Tapatalk

700л Дискуси,Рамирези,Конго Тетра,Родостомуси,Червен Неон, L-183;201;213
70л Молинезия Велифера,Плати,Червен Хелер,Червен Неон

assensi

Радвам се, че нещата са се наредили в крайна сметка. За момента заключвам темата (за няколко дни), защото е на път да излезне от темата и добрия тон. После моля mitko8899 да пусне снимки с крайният резултат.

mitko8899

Днес случайно попаднах на този сайт:
http://aquastyle.bg/

В секцията контакти е даден единствено тел. номер,но в съчетание със снимките внася достатъчно яснота за собствеността.
Добре е клиентите да са наясно,че при евентуален проблем могат да пишат тук.

niki_o

Така или иначе при тебе проблема не се реши ....или греша?
Каквото беше обещано спази ли се?

Caxapa

Цитат на: mitko8899 - 29.01.2019 18:39
Днес случайно попаднах на този сайт:
http://aquastyle.bg/

В секцията контакти е даден единствено тел. номер,но в съчетание със снимките внася достатъчно яснота за собствеността.
Добре е клиентите да са наясно,че при евентуален проблем могат да пишат тук.
Явно все още не си му простил и се опитваш да очерниш някой. И ако  някой не е доволен от някакъв сайт то ние тук в БАЕ  не сме длъжни да четем това, дори и похвалните отзиви там. И моля, престанете с тази злоба и опитване да натиснете някой в блатото в което сме всички. ТИ най много!

Smelly fish

Аз пък не мисля, че реакциите на Митко са злоба или опит за натискане на някой обратно в блатото. Това е нормална реакция на човек който си търси правата в блатото и не си е получил полагаемото. Естествено е на хората да им е омръзнало да ги лъжят на всяка крачка, в магазина, в държавната администрация, в кафенето, в работата, на морето и къде ли още не, списъка е безкраен. Затова и реагира рязко. Интересно в Австрия ако някой търговец продава некачествена стока и после се държи надменно, колко ли време ще изкара на пазара?! А това със сайта е добре, тъкмо аудиторията ще знаем от кои сайтове да се пазим за да не си купим някой боклук плюс подарък подигравки.

iivs

А ти ходи си купи аквариум от австрийски майстор, да ти откъснат главата до глезените и тогава едва ли пак ще говориш така! Защото за такъв аквариум ще требва да дадеш няколко пъти повече от 300 лева!

mitko8899

Това е така,но трябва да се вземат някои неща предвид:

-в Австрия и заплатите са с по-няколко пъти по-високи,респективно и стандарта
-австралийският майстор има фирма,с вероятно и няколко служители.Следователно плаща данъци и осигуровки,и заедно с аквариума ще получиш документи за услугата
-работи с акумулаторен пистолет за 500 евра и лепи всеки аквариум по метода на директното инжектиране,при който риска от мехурчета и разлики се свежда до 0,но и отнема повече време за подготовка
-използва стъкла на Pilkington,или AGC,които са в съвсем друг ценови клас с Тракия глас
-никога няма да си позволи да те прати да метеш форуми,ако ще и продажбата да се е състояла под масата

И като сме започнали да говорим за цени,някой може ли да определи такава на нервите си?!

Ако можех да върна времето и поради спецификата на продукта шипинга не беше рисков,с кеф бих си поръчал аквариум от чужбина.

П.П Iivs,този пост не е насочен пряко към теб,а по-принцип.За теб съм чувал,че търгуваш точно по европейски образец.Поне от морална гледна точка.

Caxapa

Митко! Може би би било добре да уточниш евентуално клиенти на посоченият сайт които са наши потребители.  Пак повтарям, не защитавам никой. Държа на коректно отношение между две договарящи се страни. Та ако  не се е решил въпроса защо не продължи с разискването му докато бе все още така да се каже "топъл"?

niki_o

Коректно отношение ще има когато втората страна вземе отношение . Но това не се случва и  Митко е в правото си да посочва подобни места откъдето може да се очаква същотото отношение.Това е негово право и задължение в случая-той защитава следващи опарени!
Сахара ,не е нужно да се защитава някой който сам не го прави.......И двамата живеем в страни в които подобно нещо няма как да се случи....да не защитаваме нещо което е вероятно в основата да напуснем родината си *DRINK*
П.П Знам равитието на ситуацията и знам защо не се доразви в този форум и то е само защото потърпевшия е повече от коректен в случая....

VDO

Втората страна има доста стабилно име в годините,та да се съобразява и да го боли вече за разни коментари из форумите,и без друго сме слаб пазар в тая сфера ,та давайте ,прИбийте и малкото останали наистина качествени майстори в гетото и си поръчвайте от унгарците и немците,па не дай си боже нещо да сгафат ,та тогава да са ви истински здрави нервите да ПРЕопаковате и връщате.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs22.postimg.org%2Fmac34rft9%2Fphotocat5.jpg&hash=360a4daf14830905da8b7981cd428ee276c00958

Caxapa

Цитат на: niki_o - 30.01.2019 23:45
Коректно отношение ще има когато втората страна вземе отношение . Но това не се случва и  Митко е в правото си да посочва подобни места откъдето може да се очаква същотото отношение.

Снощи изчетох всички постове и от последният преди отново да се разгори този спор оставам с впечатление, че двете страни са се разбрали. Търговеца  от много време вече не е спонсор на форума което изключва възможноста да предлага свой продукт тук. Жалко за развалените отношения и  изгубените нерви заради грешка в изпълнение на поръчката. Каквото и да стане от тук на сетне не би върнало мнение,усмивки и каквото и да е отново в нормални раници. Горчивият привкус на случаят ще стои и напомня за себе си.



Nikola 1

В крайна сметка след всичко, което изчетох не разбрах дали проекта е осъществен?

mitko8899

Цитат на: Caxapa - 30.01.2019 17:20
Явно все още не си му простил и се опитваш да очерниш някой. И ако  някой не е доволен от някакъв сайт то ние тук в БАЕ  не сме длъжни да четем това, дори и похвалните отзиви там. И моля, престанете с тази злоба и опитване да натиснете някой в блатото в което сме всички. ТИ най много!

Сахара,ако съм искал да играя мръсно,или злобно можех да го направя отдавна и по-доста различен начин.Под различен имам предвид чисто законови пропуски.Ако се бяхме задействали,този случай,или аквариум,щеше да е най-малкия проблем.И не,не говоря за КЗП,но нека не навлизаме в подробности.

Колегите Smellyfish и niki_o са ме разбрали правилно за линка.Идеята е,че в този форум и като цяло майстора е известен с потребителското си име и раздела Terra Aqua,а във въпросния сайт е Aquastyle.Не всеки ще направи връзката.
Ако случайно някой клиент отново бъде пратен да мете форуми,то поне гугъла да го упъти до темата,та да знае кой форум да измете.

Не писах повече в темата,поради няколко причини:

-Прецених,че всеки разумен човек(както се оказа 95% от писалите в темата) може да си направи правилните изводи още на втора страница
-След тази тема майстора едва ли ще си позволи подобни своеволия с други клиенти
-Писна ми!Честно,накрая вече ми беше станала противна цялата тази история и не исках да хабя повече нерви
-Има и още една причина,която обаче съдържа подробности,които не мога да предоставя

Когато ми остане повече време,ще допиша и продължението на тази неприятна случка.
Нещо,което трябваше да направя отдавна.Нека се изкаже всичко както си е и да се приключи с тази история.

VDO

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs22.postimg.org%2Fmac34rft9%2Fphotocat5.jpg&hash=360a4daf14830905da8b7981cd428ee276c00958

mitko8899

Причината да изчистя името на Антон,дори за сметка на моето е,че ми беше дадена сериозна лична причина за грешката.Не,защото ми се е платило за това,уредил съм се,сключил съм сделка,или нз си какво,каквито намеци и подмятания имаше.Реших да вляза в положение чисто човешки,като в този момент дори нямах твърда уговорка за поправка,или каквото и да било.
И така фактите:

-Обадих се на Антон около 4-5 дни след последното мнение в тази тема и му казах,че ще се възползвам от предложението за поправка.Разбрахме се да се чуем следващата седмица,заради поет морски проект.Казах му,че няма проблем,не ми е спешно и не му поставям срокове.Когато може-тогава.

-Междувременно дотолкова влязох в положение,че по своя инициатива разлепих аквариума и почистих стъклата от силикона до блясък,за да го улесня.Той,разбира се нямаше нищо против,дори ми даде съвети как да го направя.Който го е правил,знае за какво става въпрос.Бяха ми нужни близо 4 часа.Подготвих му идеално чисти стъкла,ала Обезсмасляваш и лепиш!

-Потърсих го отново след седмица да му проверя графика и отново получих уговорка да се обадя по-другата седмица.И така отново бях оставен на изчакване,последвано от още едно и още едно,и през седмица-две се обаждах да му проверявам графика.Може би 5-6 пъти съм се обаждал през периода февруари-май,той не ми се обади нито веднъж.През цялото време аз търсих,правих,струвах,се интересувах.

-При връщането възникна проблем в Еконт.За аквариум нямало проблем,но за стъкла,явно да.В крайна сметка се разбрахме,но при условие,че освен стиропорите между стъклата,всяко поотделно се опакова в  аерофолио и се сложат предпазни ъгли.Беше начислен пакетаж и доставката стана 45лв.Понеже бях казал на Антон,че доставката ще е около 30лв,се обадих и му казах,че тези допълнителни 15лв пакетаж ще останат за моя сметка.Той не възрази.Това,разбира се,отново бе жест от моя страна.

-След седмица се обади да ми каже,че аквариума е готов,и че ще го изпрати до офис на Еконт,а аз когато мога да си го взема.Казах му да го изпрати до адрес,а аз ще си покрия и това оскъпяване(беше ми неудобно от служителките в Еконт след филма с изпращането на стъклата).

-И така на 30.05,след близо 4 месеца,вече аквариума пристигна поправен.Забелязах,че доставката от 40лв е изцяло за моя сметка,но както и да е,платих я.Вярно,че става въпрос за 20лв,но за мен това е Наглост и Подигравка след всички компромиси и жестове от моя страна.Не се сдържах и се обадих да го попитам,като съвсем спокойно му предложих да си приравним доставките 50:50,както се бяхме разбрали,защото сега са 80лв за мен и 45лв за него,като оскъпяването на едната дойде,заради пакетажа.Тук вече Антон откровено ми се развика и охули:

''Ама не ме интересува бабъл мабъл фолио бе,момче.Това си е твой проблем.Оправих ти аквариума,платих 45лв доставка и въобще не ме интересува.Ако искаш го взимай,ако искаш го оставяй в Еконт и въобще не ме занимавай за некви 5лв,имам по-важни работи''.

Знам,че и аз имам не по-малка вина в случая,но го приемам като един урок.За съжаление в България,когато влезеш в положение и правиш жестове не се оценява,а злоупотребява.Затова не правете компромиси,не отстъпвайте и си търсете правата докрай.

И най-важното-извинение така и не беше дадено.А с това трябваше да се започне.Силикона бил виновен,аз съм бил виновен,задето съм пуснал темата и дотам....

И ще завърша така: Поръчвайте от където си прецените,но първо се поинтересувайте ще получите ли касова бележка,фактура или въобще някакъв документ за услугата.
Препоръчвам ви да изпращате капаро единствено,ако получите такъв документ и то в законово постановената норма от 10%.В противен случай нямате никакви законови гаранции и права.С една дума-Вие гоните!

NO CARRIER

Аз предлагам да приключим сагата. Каквото трябваше вече е казано. Ако някой има някакви забележки, да пише лично съобщение и ще я отключим темата.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.