• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 17:52

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Некоректно отношение на Antuni

Започната от mitko8899, 31.01.2018 21:32

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

mitko8899

Предварително искам да помоля модераторите,да не трият темата,тъй като случая се касае за човек,който е спонсор на форума и всички действия по поръчка са извършени през комуникационната форма на форума.

Здравейте,
Искам да информирам тук за некоректното отношение на потребителя Antuni,който е и спонсор на форума.
Накратко:
-поръчах си аквариум 120x50x45см 270л от clear vision стъкло
-след изпращане на капаро от 100лв,проекта беше задвижен
-след още 5-6 дни аквариума пристигна

Времето за преглед пред куриера ми стигна за най-общ преглед на аквариума,конкретно за нанесени щети от транспорта.
По-късно след като имах възможност да огледам аквариума обстойно,установих проблеми,които дори и през ум не са ми минавали,още по-малко да съм очаквал от майстор с опит като Antuni.

Ще предоставя линк със снимки и обяснение към тях:

https://drive.google.com/drive/folders/1YQEiihfJN8Z0a8RnIPPBumtrUpjfoZP2

-снимки 1,2 и 3 показват един от горните ъгли,където се съединяват предно и странично стъкло.Има разлика от точно 2мм на ръба,тоест стърчи.
-снимка 4 показва една перфектна фуга 2мм,към която нямам забележка
-снимка 5 показва друга фуга,която обаче е точно 3мм
-снимка 6 отново е на друга фуга,но този път е около 1мм,дори бих казал по-точно около 0.8мм........
Общо взето няма две еднакви фуги.
Останалите снимки показват вече наистина сериозните проблеми,а именно фрапантни мехурчета в силиконовия шев,които са наистина страшно много и на доста места.Някои от тях дори са цели линии по 7-8см.
Надявам се да се вижда добре на изкуствено осветление,но ако трябва утре мога да направя по-добри на дневна светлина.


Опитах да реша въпроса по най-коректния и непубличен начин,но за съжаление не се получи.

След като прегледа снимките от rar архива,ми отговори че наистина мехурчетата са доста,като най-вероятно силикона който е използвал този път е бил некачествен,или не е бил добре изсъхнал.
Предложи ми,ако искам да ми презалепи аквариума,като си поделим доставката в двете посоки и това било последното,което щял да напише или предложи.

Тук вече въпроса за мен стана принципен,и му отговорих,че отказам да плащам доставка, в която и да било посока,тъй като аз отговорност относно качеството на силикона или самото залепване на аквариума не нося....и не мисля,че е редно да плащам за това,че той не си е свършил коректно работата.

Мога да предоставя скрийншоти на съобщенията ни,за да се види,че съм подходил максимално културно и коректно в ситуацията,без грам нотка на арогантност,още по-малко да си позволя да използвам епитети или обиди.
Мисля,че Antuni ще има доблестта да не оспори думите ми,но ако се наложи ще ги подкрепя със скрийншоти на съобщенията между нас.

Пускам темата с ясното съзнание,че Antuni е човек с име и уважение във форума и нещата може да се обърнат срещу мен.
Все пак се надявам,да се абстрахирате от това кой-кой е във форума и да погледнете на касуза обективно и безпристрастно.
Благодаря!

k_panayotov

Е хубаво де, от всичките приказки, тече ли аквариума? Едни фуги които не са активни пречат ли на този малък обем ?
720 л. Aulonocara Peacock
375 л. Placidochromis sp. phenochilus "Tanzania Lupingu"
300 л. A. Fire Fish, A. jacobfreibergi otter point
300 л. A. baenschi, A. OB
170 л. young teenagers
3*100 very small fish

mitko8899

Може би rar архива със снимките в dox си е занимавка,затова ще предоставя линк за директно разглеждане:
https://drive.google.com/drive/folders/1YQEiihfJN8Z0a8RnIPPBumtrUpjfoZP2
Обяснението към тях го има по-горе :-)

VDO

Поръчвайте си от ADA ,бе колеги,там всичко е перфектно,не мога да разбера хора,рекли да е@ат дявола  във въздуха и останали разочаровани...
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs22.postimg.org%2Fmac34rft9%2Fphotocat5.jpg&hash=360a4daf14830905da8b7981cd428ee276c00958

asito

Що пък от АДА да поръчваме?Митко88 чел че Антуни е един от великите майстори,доверил се,с право се е разочаровал- мехури,различна дебелина фуги,едното стъкло стърчи над другото- ей тъй и бай Ставри в най близкото стъкларско ателие ще го залепи.И що момчето да плаща пак за доставка,да не е виновно то че калпаво е залепен аквариума.Би трябвало продавача за собствена сметка да  ремонтира и транспортира в двете посоки.То за такива случаи си има комисия за защита на потребителя мисля...

small reef

Благодаря за информацията , оглеждах от кой да си поръчам да ми изработи и явно ще го пропусна .
Цитат на: VDO - 31.01.2018 22:58
Поръчвайте си от ADA ,бе колеги,там всичко е перфектно,не мога да разбера хора,рекли да е@ат дявола  във въздуха и останали разочаровани...
И на каква цена според теб е редно да се заплати такъв аквариум , както и който го изработва трябва ли да предупреди , че е ниско или 2ро качество ?

Lightning_boy

Цитат на: VDO - 31.01.2018 22:58
Поръчвайте си от ADA ,бе колеги,там всичко е перфектно,не мога да разбера хора,рекли да е@ат дявола  във въздуха и останали разочаровани...

Нещо не схванах сравнението ти, колега. На запад хората също поръчват аквариуми от фирми, които ги правят по същия начин. Ако не те мързи разрови се в тубата и гледай ...
Това, което си написал, според мен значи, че след като не е марков, да не очакваме и качество... което е меко казано тъпо!
Не може един човек да си прави реклама по най-различни сайтове, качество, коректност, отношение, визия и т.н., а ти да  се опитваш да обясниш, че щото видиш ли не е марков е@и го, искал си евтино, на ти евтино ...
Нямам си на идея защо Антон е забъркал такова грозно корито, предвид това какви акви обикновено прави, но според мен не е редно изобщо да има въздух по шевовете. На няколко снимки ми се стори, че сякаш вътре са допълнително удебелявани шевовете, но това не променя нещата. Да, сигурно няма да тече, но колко време ще изкара така??
И аз смятам, че ако Антон е точен, ще си вземе коритото и ще го поправи.
Вади си вода от новия кладенец, но не плюй в стария.

manyg

За течове няма да има според мен. 2012 година, когато си лепих моя (140х50х55) се появиха доста балончета. Някой от фугите са 1, а други 2 мм, но и до ден днешен няма никакви проблеми и аквариума си функционира. ;)

Tracker

Майстора  ако си държи на името трябва да си поеме гаранцията. А да не говорим, че не е трябвало да изпраща аквариум с такова качество.
Hagen, Aquarien-Set "Marina Basic 54"
2x15 [w]: GLO, Sera plant color
Sera fil 120
Sera heater, 50 [w]

Nebunu

Ако тоя аквариум е лепен от Антъни, аз съм дядо коледа...някой се учил на гърба на рейзъра.

404

Благодаря за тази тема. Тъкмо се чудех кой да ми прави следващите аквариуми, вградени в мебели. Един по-малко в списъка.

pietrokaja

Според мен Митко е в пълното си право,да иска гаранционен ремонт от МАЙСТОРА. Поръчал си е клиър вижън стъкло,което само по себеси предполага,че се търси идеална видимост.
Аз си лепя аквите при кварталния стъклар,но такива шупли дори и на две ракии не може да постигне.
Аз ако бях на Антъни щях да кажа,че помощника ми е поел изработката и да замажа гафа.Но кой съм аз,че давам съвети на хора с авторитет в този форум.

ZIRO

Ужас, много претупана работа!
Аз на твое място също бих направил рекламация и позицията на Антъни, за мен трябва да е по-адекватна.
Всеки уважаваш се МАЙСТОР не би допуснал да даде такава стока, да му черни името. Дори и да се случи, както е в случая, бързата корекция за негова сметка е правилния начин за реакция или възстановяване на сумата дори.

Slav0v

Интересно ще е да чуем отговор и от другата страна...

mitko8899

Цитат на: ZIRO - 01.02.2018 16:20
Ужас, много претупана работа!
Аз на твое място също бих направил рекламация и позицията на Антъни, за мен трябва да е по-адекватна.
Всеки уважаваш се МАЙСТОР не би допуснал да даде такава стока, да му черни името. Дори и да се случи, както е в случая, бързата корекция за негова сметка е правилния начин за реакция или възстановяване на сумата дори.
Дори да няма възможност по някаква причина да го поправи,да речем лични проблеми,пътуване в чужбина и т.н. щях да вляза в положение,но да беше обяснил и предложил някаква компенсация....за пълна сума въобще не говоря,все пак всички хляб ядем.
Но частично възстановяване на сумата(примерно да остане цената само на стъклата),мисля че е абсолютно в рамките на резонното.
Дефакто то точно това се получи,платих 310лв за едни стъкла..