• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
17.04.2024 02:27

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Некоректни членове

Започната от NO CARRIER, 07.05.2009 21:46

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

nikan

Mного грозни думи dido_21 отдавна не бях чел такава плювня,то бива ама...като не ти е за 18лв излагацията ти е пълна и да се чувстваш ощетен не е това начина! :duvar:

ata_nas

Ей, хора! Недейте и във форума!

kosy78

Владо, моля те научи ме да си адаптирам мъртвите риби....

raiko

Цитат на: kosy78 - 17.01.2014 00:20
Владо, моля те научи ме да си адаптирам мъртвите риби....
Ако си чел внимателно Владо е дал инструкции как да се адаптират лежащи на дъното риби (не мъртви). Той не е виновен ако от другата страна има човек, който не може да познае дали едни риби са живи или мъртви. Ако човека който посреща рибите не действа правилно е много вероятно той да причини смърта на рибите. При транспорт в зимни условия често се случва рибите да пристгнат преохладени (и да изглеждат като мъртви), но след правилно процедиране се възстановяват напълно.

kosy78

Райко, четох много внимателно, ясно ми е какво е станало, това с Владо е в рамките на шегата и той знае, колкото и да не разбира някой все ще различи жива от умряла риба, получавал съм десетки(може и стотици) пъти по куриер, адаптирал съм само живите, умрелите отиват в кофата.....

wwladoo

Локуми не разпъвам,повече няма да пиша по въпроса.Само ще кажа,много хора са получавали риби от път, и са адаптирали, особенно по опитните колеги и много добре знаят ,че от неадекватни реакции и рибите вкарани стресово не както се полага, и не замерени показатели на водата в плика в който пристигат и водата в която се пускат,т.е. голяма разлика в параметрите ,т.е. рязка смяна на параметрите рибите колкото са стресирани от пътя получават и осмотичен шок и могат да умрат и за 10-15 минути и после който ги е изпратил,той виновен.А за паразитите успя да го измислиш след месец и половина от началото на декември до сега.Защо не писа още тогава и да ме обвиниш, и да напишеш какви паразити съм ти вкарал я ми кажи и да го докажеш което е най-важното..За останалото простотията не ходи по гората и оставам думите му без коментар... :-) Не е въпроса за нищо друго, а затова кой е виновен,защо чак след 4 часа ми писа,че рибите са умрели, аз не знаех че брат ти ги взима от Еконт и ти си си виновен ако си оставил човек който не може да познае жива от умряла риба, ти скри от мен това и сам си признаваш,че нямаше да ти пратя рибите,  ако ми беше казал,че няма да ги вземеш ти,аз един път ти бях отказал вече....

Публикациите са слети: 17.01.2014 00:59

Цитат на: raiko - 17.01.2014 00:30
Ако си чел внимателно Владо е дал инструкции как да се адаптират лежащи на дъното риби (не мъртви). Той не е виновен ако от другата страна има човек, който не може да познае дали едни риби са живи или мъртви. Ако човека който посреща рибите не действа правилно е много вероятно той да причини смърта на рибите. При транспорт в зимни условия често се случва рибите да пристгнат преохладени (и да изглеждат като мъртви), но след правилно процедиране се възстановяват напълно.


Райко е напълно прав,точно това се опитвах да обясня, но да обясняваш на Човек не на, хайде че и аз се изнервих...Три са вариантите риби получени от транспорт да се уморят от получаващият рибите---осмотичен шок--рязка смяна на параметрите,температурен шок--рязка смяна на температурата, и третият вариант при падане на температура със 7-8 градуса---неадекватни действия.... ;-) :-)
Колкото до колегата,разбрах,че се шегува--за адаптацията на мъртви риби....
човек се учи цял живот--АКВАВИКТОРИЯ-БГ--ПРОДАЖБА НА АКВАРИУМНИ РИБКИ,СКАРИДИ,ОХЛЮВИ,РАЦИ И РАСТЕНИЯ

Caxapa

С червено ли да го напиша?  Въпроса е приключил вече!

Лора

17.01.2014 09:01 #577 Last Edit: 17.01.2014 12:38 by Лора
Аз няма да пиша с червено, а просто ще заключа темата, докато се охладят страстите.

Публикациите са слети: 17.01.2014 12:38

Наложено наказание на dido_21.
Нарушение на т.1.4 от Правилата.
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

paralaks

Подарих на колегата WoterEvil пистия/както и на доста други/ но сега я виждам в продажба ]:->, не смятам , че е коректно.Още повече,след историята с термометрите няколко поста по- горе.Не желая да обидя никого,просто изказвам мнението си.

Aqualover

Здравейте!
Аз съм получавала в зимата риби. Прилежно опаковани със термо кутия, по автобуса, със шише вода и инструкции за аклиматизиране. И оцеляха.
Ние хората сами сме си виновни че искаме риби в декември или февруари. Ако развъдчика е свестен няма да продава зимата, ама ние искаме да си начешем крастата:)
Не защитавам никой, изказвам си мнението.
Паралакс, колега, съжалявам за това че си видял да ти продават подаръците. На мен ми бяха подарили пистия и я уморих заради филтъра  :duvar:

Публикациите са слети: 11.03.2014 17:56

Цитат на: grigor nakov - 01.10.2013 13:20
защото трябва да си пробута нейните боклуци за сметка на някой друг,нагревателя когато беше изпратен имаше опция при получаване ТЕСТ И ПРЕГЛЕД,също така когато го получи след това ми пише че е доволна и след 3 дни почва се със ама той не работи и т.н.... :-| :-|
Господине- доволна съм била защото не бях още почнала да използвам нещата. И сто пъти ли да кажа че зоомагазина е продаден?
Айде без повече обиди за мен, за да не кажа кои са колегите дето от тук ме разнесоха до аквашоу? Извинних се за мечешката услуга и не съм имала представа че и мен са излъгали! А после жените сме били клюкарки.
И все пак има доста добри колеги и развъдчици, хора които са ми помагали и на които съм помагала - като съм давала адреси,телефони да си намерят рибите които искат. Ако има тема за това кои са свесните хора тук ще я напълня!
Guppy, C. pygmaeus, C. sterbai, Colisa lalia. Какво друго му трябва на човек...:)

vanko77777

Ами то има тема за свестните колеги  :-D
Това е нечовешко! - викаха канибалите, четейки вегетарианско меню.


20l.-Скаридарник
40 l., 207 l., 462 l.
462l.-Астронотуси, 7 бр. Myletes rubripinnis (Сребърен долар) и сом Птеригоплихт гибицепс

Aqualover

Разбрах колега, ама както съм заета, нямам време изобщо. Най-много ме заболя личното съобщение на г-н зарио че съм била колега на Шебека!
Ама на мен ми писаха 4 човека с негови стоки и не им е отговарял изобщо на повикванията. Пък аз продавах лично мои неща-термометри дигитални - влагомери, аквариуми, корени, ама няма никой да е казал нещо лошо!
Guppy, C. pygmaeus, C. sterbai, Colisa lalia. Какво друго му трябва на човек...:)

lapiovra73

15.07.2014 22:20 #582 Last Edit: 15.07.2014 22:27 by assensi
zdrasti kolega e az ot skoro se zanimavamsas skaridi no me zapleniha nadali skoro 6te moga da gi  gledam  a i ne moga da nameria drugi  osven 4erito za sega ina4e tvoite sa super zvani nqkoi pat da me svetne6 za nqkoi ne6ta ako nqma6 druga rabota

Писането на български е задължително!

Здравков

Ако ви се обади човек на име Пламен Нешев от тел: 0889916009 или ви пише от skype: cinkler67 не се занимавайте с него... в случая цяла седмица му пазих растения и риби които твърдеше че ще купи на 100% и след 5 дена след като отново му писах (за пореден път) той отговори, че растенията не му вършели работа, ами като ги видя преди 4-ри дена и ми каза че ще ги вземе всички, тогава вършеха ли му работа?? не знам ако някой му прати нещо дали въобще ще отиде да го вземе от спедитора.  *dontknow*

wwladoo

Реших и аз да пиша един отрицателен отзив за некоректен член на форума\писнало ми е от разправии и досега не съм писал за такива , а е имало много като него,реших да ги пиша за да предпазя колегите от ядове--ако ви се обади по обява за продажба и иска да поръчва нещо, човек с име ---tuffata----съветвам ви не се занимавайте с него, изключително несериозен и некоректен човек.След като се уточнихме и му обърнах нужното внимание,какви видове риби ще иска,той направи поръчката си--видове риби и бройки, и сума за плащане и уговорки кой ден ще стане сделката и се почна, в тия дни които обеща, нищо не направи, даже и не се обади да се извини,нали че евентуално уговорката отпада, минаха няколко дни и аз му писах,че е коректно поне да се обади.Никакъв отговор, после след още няколко дни писа извинение, и направи нова уговорка за сделка-и уточни ден.И пак нищо\т.е. не си спази обещанието\ и този път също не се обади изобщо.Съвет--не се занимавайте с такива хора като него. *NO* За достоверност ако се наложи мога,да кача,цитати ЛС на договорките ни.
човек се учи цял живот--АКВАВИКТОРИЯ-БГ--ПРОДАЖБА НА АКВАРИУМНИ РИБКИ,СКАРИДИ,ОХЛЮВИ,РАЦИ И РАСТЕНИЯ