• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
25.04.2024 03:25

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Некоректни членове

Започната от NO CARRIER, 07.05.2009 21:46

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Стоян Михов

Здравейте колеги, тази тема е за некоректни членове на форума. Аз предлагам да спрете с тази инерция която набрахте с конкректния случай. Форумът не е съдебна зала и ние не сме съдии. Нека да не преекспонираме случая и нека не спорим сега кой е по-добрия акварист.

Crxx можеш да си настроиш пощата да игнорира съобщения от определени членове на форума, отиди в личните си настройки и го направи, ако имаш затруднения пиши ми. Няма смисъл да постваш личните си съобщения, ние тях не можем да ги контролираме.
https://s13.postimg.org/xijfjz5x3/Untitled.jpg

tomatomov197

Цитат на: crxx - 12.03.2013 21:55
това ли са ти изненадите като плюеш ТИ самия по хората които не ти вървят по свирката и не си успял да преметнеш така ли , я кажи как набута колегата със скариди кристал ред 5 бр и след 3 дни му умряха , я кажи как продаде бутилка за цо2 която уж се презарежда , а накрая се оказа че е за еднократна употреба ,говориш за плюене и злоба а ти самия бликаш от такава и за тебе другите хора са некадърни
В този случай см по-скоро на твоя страна , обаче точно ти да говориш за " премятане" на хората дето продаваше речни раци на бройка тук и дето пита за една ръждясала отвътре бутилка за цо2 дали става и като ти казаха , че е опасна реши да я продаваш ...  малко множко ми идва .
С добра дума и пистолет се постига повече, отколкото само с добра дума.

Деян

Темата мисля я приключихме. Всеки да си извади съответните изводи.  ;-)

Стоян Михов

Уважаеми колеги, всеки българин има конституционното право към него да се отнасят достойно и с уважение. Ние тук нямаме избор, освен да спазваме тези права на всички. Клеветничеството и обидите са морални действия, които са подсъдни, за това обаче си има институция и всякакви такива случаи трябва да се отнасят към нея, ние тук не не сме народен съд. Ако има неуредици от такъв характер, които не могат да бъдат преодолени по друг начин, моля обърнете се към институцията, която законово може да ги реши. Ние тук можем само да следим такива спорове да не преминават приетите норми. Но искам да обърна внимание, че когато някой се почуства обиден или са засегнати някакви негови морални ценности, моля незабавно да уведоми модератор или администратор, подчертавам незабавно. А не да отговори с един куп обиди и квалификации от своя страна и след това да се оплаче, че някой го обижда и да иска да се изтрият постовете, в които е замесен той. Има много удобно бутонче "информирай модератор" под всеки пост, много по-лесно е да го натиснеш, вместо да изсипеш един куп обиди в отговор на засегнатото самолюбие, и да предизвикаш голям брой банове на съвсем невинни хора, които просто имат по-нисък праг на дразнимост и не могат да мълчат като видят как се лее мръсотия. Защото, ако трябва аз сега да се намеся пост фактум, след като са се изписали от най-различни обиди към различни хора и по-принцип, аз трябва да накажа поне 3-4 човека, които са нарушили правилата, половината от тях абсолютно незаслужено, защото са увлечени от спора и отговарят в същия тон. Случвали са се и такива неща и така сме губили за дълго време ценни колеги с опит, само защото са били въвлечени в подобни "спорове" между двама души, които имат неуредени взаимоотношения.
Поздрави на всички, нека не се налага да заключваме тази тема, тя е много полезна, но моля когато някой има информация за некоректно поведение, нека да я пусне тук, но без да обижда и квалифицира колегата, просто да информира в приятелски тон, съответният колега има право да отговори в същият приятелски тон и до тук, така правят цивилизованите хора, нека покажем, че ние тук сме такива.
https://s13.postimg.org/xijfjz5x3/Untitled.jpg

manqka

Ще изкажа отрицателен отзив към един колега ,но първо искам да се опровергая някой да ми каже каква е общата цена на тези растения от снимката.


manyg

Не повече от 6-7 лв макс и то заради Micranthemum micranthemoides (около 4-5 лв)

manqka

тот въпросния колега към когото запитах какво ми е пратил за въпросните пари  ми отговори:

продавам hemianthus micranthemoides-   около 30-40 стръкчета-5 лв
riccia fluitans 2 шепи-3 лв
Taxiphyllum spec. "Peacock" Паунов мъх 1 шепа- 4 лв
Bacopa Australis  - 1лв/бр
hygrophila polysperma 'rosanervig'   - 1 лв/бр
cambomba furkata-1,50лв/бр
5+3+4+1+1+1,5 колко е?

Caxapa

"Кеф цена няма".. "Един винар имал лозя за копаене и наел работник да копае с уговорката да изкопае всичко от изгрев до заник слънце за една жълтица. По обяд чорбаджията видял, че няма да се изкопае лозето за един ден и наел още еди  работник, пак с надница от 1 жълтица до края на работния ден. Оставали няколко реда вече да се изкопаят но и слънцето залязвало. Тогава чорбаджията наел още един работник пак с уговорка до свършване на работата за 1 жълтица. Свършили с копането точно като се скрило слънцето и започнал да се разплаща. Платил на третия, работник..Платил на вторият също 1 жълтица..Дошъл реда на първият  работник и като получил платата си  попитал чорбаджията: Цял ден копах без да прегъна коляно. Нима ще получа колкото този който дойде за последните две-три копки?
-Ти слючи ли сделка с мен да копаеш от сутрин до залез за 1 жълтица?.............
Извода оставям на теб..

manyg

Не знам кой е колегата, но нито стръка е стрък, нито шепата е шепа :)

nikan

Цена няма нужда да се коментира количеството е смешно за качество не мога да кажа най малко трябва да ти върне парите това са някакви  не стръкове а части от тях! :-Лошото е че имаш очаквания а накрая получаваш едно нищо!

manqka

Не искам да ми връща нищо искам  други да не се излъжат. dimityr.velikov е човекът.

crxx

Цитат на: manqka - 23.04.2013 23:09
Не искам да ми връща нищо искам  други да не се излъжат. dimityr.velikov е човекът.
а бе надушвах го че е измамник ама чаках да видя дали ще се оплаче някой  *spank*
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs10.rimg.info%2Fa98d53480242205af573b4e53ded2a9d.gif&hash=346eca51c8f3eb37de853ae9c3386bd9e1bf8bb4

Bobby_D

Цитат на: crxx - 24.04.2013 05:21
а бе надушвах го че е измамник ама чаках да видя дали ще се оплаче някой  *spank*

Намират се и такива зрънца,който да мътят водата.Вижте го тоя убавец какви глупости е писал в аквапортала
Цък

manqka

Не е ли редно да има наказание за такива !

NO CARRIER

Идеята на правилата за пазара беше такава - да се види точно какво се продава. Тръгнахме с компромис за някои от колегите, които се ползват с уважение, да пуснат снимка на аквариума с растенията вместо реална снимка на продаваните неща, защото продаваха много и различни растения. Обикновено те са коректни и пращат повече от обявеното/обещаното, че и подаръци правят. Разбира се, че ще се появят и такива, които ще злоупотребят.  *dontknow*
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.