• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
19.04.2024 02:15

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Коментари по обявите в раздели Търся и Предлагам

Започната от NO CARRIER, 13.07.2010 22:08

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

TUISTERa

Аз го разбирам така - забранява се цитирането на снимките, които вече си качил.
Ако ограничението важи и за нови снимки би трябвало да е записано така:
Забранява се добавянето и цитиранвто на снимки при обновяване на обявата.

И още - обновяване на обявата - това е само така-наречения ЪП или
промяна по параметрите на обявата също ли е обновяване?!?
Callichthys callichthys(01.11.2014),Trichogaster trichopterus(01.12.2014),Ptrophyllum scalare x2 (01.12.2014),Gyrinocheilus aymonieri(29.05.2015),Trichogaster trichopterus(01.03.2016)

dido 1

Благодаря на двамата колеги, които изказаха мнение по въпроса, защото бях обвинен в кореспонденцията ми с ГОСПОДин "Сахара", че нарушавам правилата на форума пускайки нови снимки, именно по тази точка от правилата и поради това темата ми беше заключена, а на по късен етап и директно изтрита.
В последствие ГОСПОДин "Сахара" ми каза, че съм единствения потребител във форума, който не бил разбрал въпросното правило, а всички останали били наясно с него, явно има и други хора, които са на различно мнение от това на цитирания по горе модератор.
Позволих си няколко пъти да посъветвам господин модератора да си допишат и коригират въпросното правило 2.11., защото не става ясно какво се случва с "не цитираните снимки" и попадаме в ситуация конкретния модератор да си тълкува въпросната точка както на него му изнася и да трие на ред без дори да предупреди конкретния потребител, че му е изтрита или заключена темата.
За неговите публикации във въпросната заключена и изтрита тема от сорта на "Наоми Кембъл нямала толко голяма фотосесия" не мисля изобщо да ги коментирам.
Надявам се, че като давам това мое мнението не е против правилата, а пък ако случайно нарушавам някое неписано правило или различно тълкувание на ГОСПОДин "Сахара" предполагам, че и аз очаквам без предупреждение да ме баннат.

Останете си със здраве  *DRINK*
544л. Малави

TUISTERa

Прекалено съм нов за да давам определение на правилата, но когато едно правило е написано неясно , то всеки може да го тълкува както му е угодно, с тая разлика,  че модератора има властта да налага наказание въз основа на собственото си тълкуване. Редно е правилото да се изясни след като има някой който не го разбира дори и след разясняването му.
Callichthys callichthys(01.11.2014),Trichogaster trichopterus(01.12.2014),Ptrophyllum scalare x2 (01.12.2014),Gyrinocheilus aymonieri(29.05.2015),Trichogaster trichopterus(01.03.2016)

manyg

Правилото си е написано съвсем коректно и ясно.
2.11. Забранява се цитирането на снимки при обновяване на обявата.

Гласи - следващите постове от обявата да не публикувате същите снимки както в главният пост!
Няма нищо неясно и двусмислено. Четете дума по дума и усмисляйте значението им :)
*DRINK*

sVGNsali

Цитат на: asito - 09.12.2014 16:37
Според тълковния речник:
цитираш, несв. и св.
1. Привеждам цитат.
2. Какво/кого. Отбелязвам, казвам, споменавам.

Неправилно и неясно е написано 2.11.Според мен означава ,че можеш да качиш нова снимка.Така се разбира от написаното.Но явно не можеш :)
В няколко форума членувам-за кучета,коли,фотофорум,за риби,такова нещо като тука никъде няма.
Ако толкова много,модераторите искате да ограничите покупко-продажбите,направо изтрийте раздела и готово.
Първо мъка с публикуването,после не можеш да промениш нищо след два дена примерно.Трябва да пишеш на модератора да промени обявата.
През комунизма беше по-демократично :)
Сега,щото съм изказал мнение,може и бан да получа.Ще е показателно за думите ми по-горе обаче.
++++++++++++1...
Каква е разликата между майстора и чирака? Времето.

asito

Цитат на: manyg - 09.12.2014 18:57
Правилото си е написано съвсем коректно и ясно.
2.11. Забранява се цитирането на снимки при обновяване на обявата.

Гласи - следващите постове от обявата да не публикувате същите снимки както в главният пост!
Няма нищо неясно и двусмислено. Четете дума по дума и усмисляйте значението им :)
*DRINK*

Колега,ти внимателно прочети какво е написал Дидо-Качил е НОВИ снимки,модератора го е скастрил и изтрил обявата му.
Аз много добре знам какво значи "цитирам".
ПП:"Усмислям" няма такава дума в българския език.Има Осмислям.

sVGNsali

Не знам кое е по лошо.  Изтриване по усмотрение или обидните епитети на пазача на раздела..  Какво пречише на ЛС да му каже каквото има? А той не,  да обижда..  Наоми със сигурност има повече снимки..
Каква е разликата между майстора и чирака? Времето.

hunter

Определено в обява която си написал това което продаваш имаш право да си ъп-ваш само него. Снимка която си сложил да е само в първия пост. Аз веднъж реших да добавя в обявата още един вид растение във следващия пост и ми бе изтрито. Просто си правиш праволинейна обява примерно за анубиас и си му слагаш снимка в първия пост. И от там само ъп-ваш без снимка без други допълнения или добавки, просто Анубиас. Ако искаш да публикуваш за продан друго си правиш друга обява но нямаш право на повече от 2 защото не си спонсор. Или чакаш да ти се изтрие тази и правиш нова. Правилата са си ясни а кой кого обидил не зная. Аз лично вече избягвам раздел Пазар защото форума от форум си стана баси бизнеса  :-D Преди докато някой имаше нещо излишно за продан то сега са спонсори магазини онлайн магазини  =-O

stefan_doc

И в резюме: ако някой иска да си публикува в обявата нова снимка, която показва по-добре качествата на продукта, без да цитира старата, може или не? ;-)

manyg

Благодаря ти, Асе, че ме коригира :) . Не визирам теб или някой друг определено. Имаше коментари които твърдяха за двусмислие във въпросната точка от правилата.

Caxapa

Да приключи сагата  ще добавя само едно. Обявата на въпросния член на форума и потребител на сайта е толкова шарена, че дъгата няма толкова цвята. В първоначалната  обява бяха пуснати снимки на добре осветен цихлидарник. При следващ ЪП  въпросният колега пуска  и снимки на заготовките с монтирани  лед шини. На следващ ЪП са вече как светят в различни нюанси  и в няколко вариянта от брой шини монтирани в  заготовките с молба пак към /Севгине/ -пазача на този раздел. Та през цялото това време съм кореспондирал с dido1   като останах с впечатлението, че е разбрал   какво се опитвам да обясня. Уви... последният пост в обявата е с  нови разработки  , тоест само шини  и предложени по този начин. Както си личи от написаното  всеки последващ пост в обявата се различава коренно от първоначалният. След втората преписка   вчера-вечерта   ме провокира държанието на потребителя и написах това с фотосесията на .........Н.К.   Като веднага след това преместих обявата в модераторския раздел за доиюясняване на случая. Вярно е, че  може да се сметне "цитирането" като повторение на снимките от първия пост но и цитиране означава да постваш снимки  какви да е във всеки следващ ЪП като добавим, че в последното обновяване  това показано на снимките въобще не отговаря на първоначалната обява. Отделно   от това всеки който прави аквариуми и терариуми и има база за рибки или растения трябва да е производител или леко казано да има статут на търговец в този форум.А тези  които произвеждат  осветления???? КАКВИ СА? 
Предполагам, че с това внесох малко яснота по този така заплетен  случай Като неотричам, че има разминаване в тълкуването на  тези така горещи правила. Все пак сме форум за акваристика а не пазар и не ПАЗАРА е водещ и основното перо  на форума а да развиваме  хобито си. Благодаря за вниманието /пустинята/

asito

Цитат на: stefan_doc - 09.12.2014 20:12
И в резюме: ако някой иска да си публикува в обявата нова снимка, която показва по-добре качествата на продукта, без да цитира старата, може или не? ;-)

Излиза,че не може.Проблема е в различното тълкуване на думата "цитирам".
Според мен,щом е така 2.11 трябва да се коригира и да гласи:"Забранява се публикуването на снимки при обновяване на обявата "
Цитат на: manyg - 09.12.2014 20:13
Благодаря ти, Асе, че ме коригира :) . Не визирам теб или някой друг определено. Имаше коментари които твърдяха за двусмислие във въпросната точка от правилата.
За нищо :) Има недоразумение някакво тука.Хората разбират "цитирам" като споменаване(писане) на нещо казано,написано преди това от някой друг.И са прави.
Модераторът явно интерпретира "цитирам" като споменаване (писане)на нещо-ново или не.И той прав според тълковния речник :)


dido 1

Пустиня /както сам се нарече в края на своето словоизлияние, надявам се, че не се обиждаш/ искам да ти благодаря най искрено, защото току що благодарение на теб получих лична кореспонденция лично от Наоми Кембъл /понеже е самовлюбена в себе си, често се рови в интернет пространството със своето име за да се забавлява какво пишат за нея, а и да съди онези, които пишат небивалици за нея/, която пак благодарение на теб е прочела името си тук във форума и пак благодарение на теб аз вече се уредих с прилична поръчка за изработка на ЛЕД осветителни тела, понеже съм най големия производител на балканите *privet*
Тъ парите потекоха както се казва *DRINK* *DRINK*, Моля да си пуснеш координатите и най вече банковата сметка искам да ти пусна банков превод от благодарност, че именно ти спомена тази модна икона и аз съм на път да стана милионер, а почнах с обява за едно осветително тяло и в последствие реших да продам само оборудването на самото тяло, понеже много хора вече имат капаци на аквариумите си и самото ламаринено тяло не им върши работа *bg* *bg*
Човек направо ми иде да те разцелувам, ако беше при мен от радост и език щях да ти пусна  *YAHOO* *YAHOO* @}->-- @}->-- @}->--
544л. Малави

zariio

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs9.postimg.org%2F49ki5eazv%2F10494175_10152367057258271_2072129839_o.jpg&hash=c59af89265d29439b6cc64736d6ad480b08a97c1

Caxapa

Цитат на: dido 1 - 09.12.2014 21:39

Човек направо ми иде да те разцелувам, ако беше при мен от радост и език щях да ти пусна  *YAHOO* *YAHOO* @}->-- @}->-- @}->--
Езика си го предлагай на друг щанд но не и тук в този форум. "Адио РИО!"