• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
29.03.2024 04:03

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Въпрос за мъх от кокосов орех

Започната от kpyMu, 25.01.2015 01:22

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

kpyMu

Здравейте на всички искам да Ви попитам дали мога да направя стените с пяна, силикон и мъх от кокосов орех.По точно искам да знам дали ще мога след като го направя да пусна по всичките стени да тече вода тоест по мъха ще му стане нещо или няма да му има нищо да го почвам ?

Peakone

Стените се облепят с кокосови влакна, но ако има течаща вода ще ги отмие.

kpyMu

Значи да търся някакъв друг вариант.

Публикациите са слети: 25.01.2015 21:40

Здравейте извинявам се двата последователни коментара, искам да Ви попитам може ли след като съм сложил пяна на гърба на аквариума да я оцветя с фуга и дали ще се измие ?

vankobarabanko

 Здрасти,зависи какво търсиш като краен вариант.Ако искаш пяната да е покрита на 100% с кокосови влакна,взимаш от най-евтиния кафяв или черен силикон(за предпочитане кафяв),и започваш да размазваш върху пяната.След като покриеш една част,лепиш отгоре кокосовите влакна,като ги притискаш върху силикона.Слагай повечко,излишното ще падне след като силикона изсъхне.Продължаваш така докато покриеш всичко.
МНОГО Е ВАЖНО да изрежеш най-горния слой на пяната,защото е много гладък,и не се залепва нищо за него!
По-този начин почти нищо няма да се измие от течащата вода.
Дори и да покриваш с фуга,не забравяй да махнеш горния слой на пяната.
Можеш да покриеш със силикон само където ще тече вода,а другото с някакво циментово лепило за плочки,или нещо такова.Обаче ако лепиш кокосови влакна върху циментовото лепило,водата ще ги измие след време.
Успех,и дай да видим някоя снимка  *DRINK*
На всеки удар можеш да отвърнеш,освен на слънчевия!!!

Peakone

Аз не съм фен на използването на силикон- прекалено трудно се размазва и винаги има места, на които си личи, да не говорим за миризмата... На запад силикона го разреждат с толуен или толуол (не съм сигурен кое), така става много лесен за нанасяне. Толуена/ола е безвреден, защото се изпарява, а силикона запазва качествата си.

Фугиращата смес най-вероятно ще започне да се пука след време. Все пак е направена да запълва фуги, а не да покрива пространства

Пп. Церезит имат една гадост за хидроизолации, която като изсъхне става като гума. Даже имам вкъщи, но така и не намерих време да я пробвам.

bunzip2

Миризмата... какво значение има?
Мирише на оцетна киселина, която е достатъчно летлива да се изпари за достатъчно кратко време.
Проблема, ще е само при намазването на повърхността. Мазането също ще стане лесно, с достатъчно твърда четка. Примерно с метални влакна (има такива).

Силикона е най-добрия вариант. Всякакви други варианти - циментови разтвори, фугиращи или други смеси - не стават, щом ще са под постоянно въздействие на водата.

Peakone

Пробвал ли си да покриеш 50х50см+ релефна площ със силикон? Ако нямаш филтрираща маска направо започваш да се давиш! Миризмата изчезва за 2-3 дни после, ама мазането е... силикона е гъст и се размазва ужасно, особено фините вдлъбнатини.
С четка не мисля, че ще има успех, особено по извивките, но ако има желание може да се пробва.

Ако реша пак да пробвам със силикон задължително ще е с разреждане

kpyMu

Здравейте щях да го направя с мъх обаче се посъветвах от колега да не го правя, защото по цялата стена ще има течаща вода а той каза, че ще се отмие мъха.
Направих го по следният начин, първо сложих тръбите докъдето ще има стена направих им дупки, сложих пяната оставих я да изсъхне и нанесох черен силикон (влезна ми доста 3-ри туби) получи се следното.Да добавя, че силикона си покрива стената до там до където ти пипне пръста в смисъл можех и дупките да запълня (защото ми останаха малките) но ще ми трябваха още едно 3-ри туби.
Ще къча снимки на готовия палудариум когато успея, че с компютъра имам противоречия.
Размери 100х50х45 5мм.
http://prikachi.com/images.php?images/517/7884517Y.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/518/7884518L.jpg

Similar topics (5)

9679

Публикации: 3
Прегледи: 4806

42794

Публикации: 4
Прегледи: 3954

40914

Публикации: 0
Прегледи: 2328

41967

Публикации: 20
Прегледи: 10432

34271

Започната от winnerkn


Публикации: 1
Прегледи: 4029