• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 23:34

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Палудариум IcyLand

Започната от IcyLand, 09.11.2016 10:30

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

IcyLand

Здравейте
Първо да ви се предсравя. Казвам се Грета и съм от Несебър. Някой от вас ме познават като Гери от друг форум. До сега не съм представяла тук мои аквариуми, макар че съм регистрирана от 2009г. Последното нещо което направих е този палудариум. Идеята за него се роди когато видях че дъното е спукано преди няколко дена. Преди това беше празен 3год. Надявам се да ви хареса. Изработих го от фибран, полиеританова пяна, силикон и "облечен" с естествени материали. Филтрацията е с канистър 1000л/ч. Осветлението е 2 лед прожектора 6400к- 10w и 2 лед крушки 6000к. Може би има още какво да се желае, но за сега толкова. Изработих го за 2 дена и ... не беше лесно, но не е и трудно. Размера е 150/60/60.
Поздрави от мен! :)


DobriG

Прекрасен е! Браво! *THUMBS UP*

IcyLand


jabeto

Като гледам има доста какво да научим от теб.Поздравления!

IcyLand

Благодаря :)
Стига да мога да помогна адекватно.. няма проблем

Иван Вълков

На снимката изглежда като една малка джунгла( в най-добрия смисъл на думата). Много добре се е получило. Браво колежке!

Sent from my LG-D290 using Tapatalk


IcyLand

Благодаря ти Вълков. :) колега :)
Ако мога да помогна на някой, на драго сърце.

_Kirilov

Много добре :)
Някакви твари ще има ли вътре ???
С тези размери е бил дост внушителен аквариум , не знам от де си го намерила , но и за аква и за твоите цели е перфектен. След някой ме9сец като се развие ще стане още по-добре  *bg*
Успех!

IcyLand

И аз искам да има други животинки, но мисля че няма да мога да ги изхраня. За сега има само риби. Може би някой друго предложение няма да ми е излишно. Жабки не знам. Храната ми е проблем. :)

_Kirilov

Един двама колеги гущерчета малки развъждаха безпроблем. Не знам защо си мислиш ,че храната им е проблем. Поне тук на пазара в София се продават постоянно щурци , червеи, скакалци  и прочее.. 
Не си спомням , но на единия колега май бяха някакви растително ядни гущерчетата (може и да се бъркам де !!!)

IcyLand

Гущерчетата да не станат храна за рибите 😃. В София е друго. Трябва да разуча пазара към Бургас. В Несебър няма, само май бели червеи за стръв.

smuggler

Адмираций за проектите ти  *privet* *privet* *privet* аквариумите са страхотни,а за палудариума просто нямам думи.Относно храната не се птитеснявай аз си поръчвам и ми ги пращат по Еконт брашнени червей,щурци,не съм питал за храна за жабки (понеже аз имам тарантули ),същите хора развъждат и гекони(мога да ти дам кординати,ако искаш пиши на ЛС)

Amev

Поздравление , може ли повече информация за изработката , ако имаш снимки от проекта няма да са излишни. Някаква система за впръскане на вода ? Вентилация ?
Имаше колега с едни много симпатични рачета в неговия палудсриум ;) аз нещо такова бих гледал

IcyLand

Имам някоя друга снимка...
Аквариумът е сън-сън около 500л. Имам го от 11год. Беше празен в последните 3г. След като реших, че отново ще го стартирам видях че дъното е спукано. Някъде около 10см дължина от левия заден ъгъл към средата. Не исках да рискувам, реших да пробвам като палудариум. Идеята ми беше да няма напън на задното стъкло от вода. След дълго обмисляне, реших да направя възможно най-олекотената конструкция и така избрах за материали фибран, плиеританова пяна, черен аквариумен силикон, а декорацията да е от естествени материали, възможно най-дребни, кухи, олекотени. Изрязах фибрана според желаната форма. Той е 2см.гладък. разграфих листа на две по дължината, така че да получа два пласта - огледален образ. Пластовете се получиха 8 на брой. Залепих ги един за друг с акв.силикон бял. Когато ги поставих вътре, оплътних всеки ъгъл пак със силикон, така че да не пропуска вода към задната спукана част. След като изсъхна добре(24ч) започна плескането с пяна. Не бях работила с нея и ми беше много интересно, особено след като ръкавиците ми се скъсаха и дойде момента да си почистя ръцете. Кошмар. :) Аквариума го поставих легнал на земята и започнах да "обличам" фибрана с пяна, (тази част която щеше да е във водата). На снимките по-долу ще видите нещо като колона от фибран. Това е мястото където влиза всмукателната тръба на канистъра. От фибран 1см гладък, изрязах парчета за водопада. Фиксирах със силикон, след това облякох и тях с пана. Задното стъкло и страничните са изцяло облечени с пяна. За цветята използвах 0,400мл. пластмасови чаши, изрязани на необходимата дълбочина, фиксирани и облечени с пяна. Не ги навлажних, за да мога след това да ги отлепя и да ги махна. След като пяната изсъхна, там където имаше нужда поизрязох и облякох всичко в черен аквариумен силикон. Това не беше от лесното. :) Частта във водата и водопада е от много ситни камъчета, които посипвах с шепа и притисках с ръка върху още не изсъхналия силикон, а "цветната" част е от събрана влакнеста торф от широколистна гора. (Първия пласт под дърветата) След като постегна всичко, почистих с прахосмукачката. Нямаше много материал за изсмукване :). За дъно поставих от същите камъчета.
Хоризонталната част на фибрана: Най-отдолу поставих черен найлон (човал, торбичка...) По ръба към водата сложих малки камъни за да държат пръстта. Посипах от същата торф и... Някой растения са посяти, но повечето са в собствените си саксийки. Декорацията пак е от природата, някой и друг корен и един дънер. О, изходящата тръба на филтъра е в горната част на водопада. Дебита е 1000л/ч. Не тече кой знае колко силно, може би ако беше малко повече, щеше да е по-добре. Върху аквариума съм поставила стъкло на което има 2 лед прожектора 10w 6400к и две лед крушки отговарящи на 60w 6000k.
Ами... Това е. Остават снимките

Публикациите са слети: 12.11.2016 12:21


miTko

Харесвам!
Аз съм пристрастен към водопадите и веднага щях да "пусна" един.
Разни мои АКВАРИУМИ 

vasil dimitrov

 *CRAZY*На това се казва "нерви",аз бих го правил половин година.

discusfen

За кой водопад става въпрос онзи високия 5 метра който не спира целогодишно.

gradinarq77

Мечта!
За един ден направи това! Супер!
Само с риби е много красиво. Като имам опит само с тях и аз се притеснявам да гледам земноводни и влечуги, колкото и да ги харесвам...
Няма ли нещо, което може да се храни с това, което продават като жива стръв...? Червеи, т. н. т.
Аз много харесвам тези:

https://s3.postimg.cc/a2ci2jozn/tagesgecko_galerie_falt_leinwand-r1587b99ad0e14c.jpg

Similar topics (5)

57468

Започната от jabeto


Публикации: 13
Прегледи: 6216

31882

Започната от pachoo


Публикации: 3
Прегледи: 4840

9679

Публикации: 3
Прегледи: 4806

59403

Публикации: 2
Прегледи: 3184

55879

Започната от gradinarq77


Публикации: 0
Прегледи: 2895