• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
16.04.2024 09:28

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Палудариум Denver CO.

Започната от pachoo, 30.03.2011 21:39

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

pachoo

Клипчето си е правено лично от мен когато бях за 1 седмица в Денвър. Надявам се да ви хареса!
Аквариум В Денвър, Колорадо

MeTogu

Много е интерестно,но това е морски аквариум със сухоземна част.Не мисля че е палудариум.
Но както и да е наистина е неверятно.На колко квадратни метра беше разположено.Някаква допълнителна информация да споделиш с твои думи.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

Raven

Много интересно е направено, пресъздава отрязъка от водната и крайбрежната част.
Много естествено изглежда.
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG


Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

pachoo

Ами с мои думи: Аквариума беше невероятен!!! Разположението му като квадратни метри беше много, не знам колко точно, но може би по-голямо и от НДК! Влязох там в 12:00 на обед и излязох в 18:00 вечерта! 6 часа минати средно бързо. Просто нямаше как да устоя на гледката и да не поседиш малко да се налюбуваш на тази красива гледка и как са пресъздали всяка среда!
 В началото като влезеш имаше рибни експонати на исторически видове, както и костни скелети на много риби. Бях доста разочарован, защото дадох 14 долара само за това, но после като влезеш по-навътре почва истинската красота. Не си спомням много добре всичко, защото беше през 2007година, но ще се опитам да пресъздам обстановката. Това което почувствах там не мога да го опиша, защото не съм писател, а прост инженер, но се надявам да ме разберете.
Та след експонатите влзиаш в стая която пресъздава планинска среда, вътре имаше имитации на скали по които се стичаше вода а отдоло плуваше пъстърва. След това срещу пъстървата от другата страна бяха направили в доста реална обстановка видри които имаха малко бебенце, което можеше да се види от малко прозорче. Бяха 6-7 и всички бяха много игриви и забавни. Продължаваш малко по-навътре и влизаш в тъмна стая (в началото малко се поуплаших, че съм влязъл в стаята на персонала, но не) Там имаше предимно риби които обичат тъмнината, бяха много интересни, защото някой от екземплярите не ги бях виждал и по Discovery и National Geographic (двата мои любими канала). След това продължаваш още малко на вътре и се пресъздаваше тропическа буря през ноща. Честно да ви кажа това ми изкара ангелите, защото както беше мрак и изведнъж една лампа (като тези в дискотеките дето те заслепяват като си пиян) се разсвятка и изведнъж на 20см от мен потече доста силна вода вода! Имах чувството, че всеки момент ще ме удави, но я спираше едно доста дебело стъкло! Продължаваш малко по нататък и деня почва да идва... :) Посреща те един аквариум който е покрит отгоре с пистия, а в него плуваха малки рибки (тогава непознати за мен) беше доста успокояващо след бурята изневиделица :). После дойде "палудариума" който е на клипчето. Имаше доста терариуми с змии, игуани гущери, в единия беше пресъздадена даже пустиня(с 5 кварцови лампи отгоре) и някаква змия която седеше там, жаби и какво ли още не, после идваше ред на малките аквариумчета, 40-50 литра вътре с морски кончета и доста интересни животинки, които съм виждал само по картинки. В единия имаше змия на която главата й приличаше на костенурка!(воден аквариум де) :) След това влязохме в стая, която имаше по- големи аквариуми и създания, които никога не съм си мислил че ще ги видя на живо. Едно от най-готините преживявания там беше след като излязохме от тази стая и влязохме в стаята наподобяваща джунгла! Там наистина беше страхотно още в началото се чуваха крясъци на маймуни и някакви незнайни животни, стаята те посреща с два аквариума от двете страни с пирани, по-нататък с доста едри екземпляри риби и накрая палудариум(е тук май го уцелих) Имам клипчета от там но най- вече съм снимал тигъра, който се подвизаваше отгоре, защото наистина беше красив, ухранен и мързелив. Палудариума представляваше извито стъкло на 1/4 кръг пълно с вода и отдоло плуваха доста рибки брега беше скалист, а отгоре беше "голямото коте" После дойде ред на морските аквариуми. Бяха вградени в стената и имаше доста богат избор от риби, докато не стигнахме в най-големия аквариум. До колкото разбрах обема му беше няколко хиляди кубични метра! Вътре се пресъздаваха дори и вълните влизаше се в тунел и водата беше над теб! Просто за момент спираш да дишаш! Красотата беше уникална огромни риби най-вече тропически, както и акули, риба меч, някакъва дънна риба наподобяваща трион, скатове, огромни костенурки и какво ли още не.
 Не мога да опиша всичко, защото доста неща съм позабравил, но тръпката беше един път. На излзиане имаше плитко басейнче и в него скатове, които можеха да се бутнат. Без очите и опашката. Бяха свикнали толкова много с хора, че който се усмелеше да си потопи ръката и те сами се утъркваха в теб!

Утре ако ми остане време на работа ще кача още снимки и клипчета!

Поздрави Пламен.


П.С. Май трябва да помоля администраторите да прехвърлим темата на подходящо място.
: 31.03.2011г 00:12ч
Малко клипчета от там:
Морски кончета и др.
Под водата.

Similar topics (5)

24170

Публикации: 27
Прегледи: 49951

43563

Публикации: 12
Прегледи: 5659

38392

Публикации: 14
Прегледи: 7867

30559

Публикации: 5
Прегледи: 10237

49620

Публикации: 4
Прегледи: 4033